Hülya Koçyiğit Ile Central Park'ta Sağlık Yürüyüşü (2) - New - Son Dakika
Güncel

Hülya Koçyiğit Ile Central Park'ta Sağlık Yürüyüşü (2) - New

New York'ta akciğer ameliyatı olan ve hastaneden taburcu olduktan sonra Central Park'ta sağlık yürüyüşüne çıkan Türk sinemasının efsane ismi Hülya Koçyiğit, hastalığı sırasında kendisine dua ve iyi dilek mesajlarıyla destek olan dost ve hayranlarına teşekkür etti.

10.06.2017 13:17

SELÇUK ACAR - New York'ta akciğer ameliyatı olan ve hastaneden taburcu olduktan sonra Central Park'ta sağlık yürüyüşüne çıkan Türk sinemasının efsane ismi Hülya Koçyiğit, hastalığı sırasında kendisine dua ve iyi dilek mesajlarıyla destek olan dost ve hayranlarına teşekkür etti.

New York'ta akciğer kanseri teşhisi konan ve 22 Mayıs'ta New York-Presbyterian Hastanesi'nde ameliyat edilen Hülya Koçyiğit, nekahat döneminde Central Park'ta eşi Selim Soydan ile birlikte çıktığı sağlık yürüyüşünde Anadolu Ajansı muhabirinin sorularını yanıtladı.

Sevgi, aile ve insani değerlerin öne çıktığı, sosyal içerikli filmlerdeki rolleriyle Türk sinemasının efsane ismi Koçyiğit, AA muhabirine yaptığı açıklamada, haziran ayı ortasında Türkiye'ye döneceğini bildirdi. Koçyiğit, "Allah izin verirse 1 hafta sonra inşallah uçak yolculuk yapabileceğim. Bu nekahat dönemini parkta yürüyerek geçiriyorum. Çünkü doktor sık yürümemi tavsiye etti." dedi.

Kendisini yalnız bırakmayan eşi Fenerbahçeli eski milli futbolcu Selim Soydan ise, yaşadıkları zor günlerle ilgili "Arayanlara cevap vermek bana düştü. Fakat çok zor bir dönem geçirdik. Allah'a çok şükür bugünleri gördük. Allah'a bin şükür etmekten başka bir çaremiz yok." diye konuştu.

Kendisini yalnız bırakmayanlara teşekkür -

Koçyiğit konuşmasında, yaşadığı rahatsızlığın tedavisi sırasında dua ve iyi dilek mesajlarıyla kendisine destek olanlara minnettarlığını dile getirdi.

Koçyiğit duygu ve düşüncelerini şu sözlerle ifade etti:

"Ben öylesine vefalı, öylesine sanatçıya saygı duyan, vefa duyguları yaşayan bütün millete, aslında başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a, Hanımefendiye, Sayın Başbakanımıza ve arayan bir çok bakanlarımıza, bir çok siyasilere, iş adamlarına, sanatçı kardeşlerime, sporculara minnetarım... Ama beni en duygulandıran, beni var eden, yıllarca gönlünde bana yer açan bütün seyircilerime yürekten teşekkür ediyorum."

Koçyiğit açıklamasına şöyle devam etti:

"İyilik dilekleri, şifa dilekleri dualarıyla öylesine bir güç verdiler ki bana, kendime olan güvenimi o kadar artırdılar ki, belki de bu kadar çabuk iyileşmem bu dualar sayesinde. Onun için minnettarım. Şükrediyorum ve iyi ki böyle bir milletin evladıyım diyorum. Bu kadar vefalı, bu kadar içten, candan sevgisini gösteren bir milletin... Çok çok mutluyum."

Koçyiğit daha sonra teşekkür mesajında şu ifadeleri kullandı:

"O kadar büyük bir sevgi ve iyi niyet dilekleri aldım ki minnet doluyum, şükran yüklüyüm. Beni düşünen, benim için dua eden bütün sevdiklerime, Türk milletine yürekten teşekkür ediyorum. Onların sayesinde daha çabuk iyileşeceğime inanıyorum. Umduğumdan, beklediğimden çok daha fazla ilgi gösterdi. Başta Cumhurbaşkanımızın araması bana gerçekten çok güç verdi. Herkese çok teşekkür ediyorum."

Selim Soydan: "Çok zor bir dönem geçtirdik" -

Kanser teşhisinin nasıl konduğu konusunda açıklamada bulunan Koçyiğit şunları söyledi:

"Kızım maalesef göğüs kanseri olmuştu. O dönemde benim de doktora görünmemi tavsiye etmişti ve o dönemde çekilen tomografi de bir küçük nodüle rastlanmıştı. Doktor bunun takip edilmesi gerekir, ilerde daha farklı bir görüntüye dönebilir dedi ve her 6 ayda bir beni buraya davet etti. İki senedir 6 ayda bir geldim. Fakat bu seferki tomografide, ne yazık ki maalesef, istenmeyen, beklenmeyen bir neticeyle karşılaştık. Kanser teşhisi konuldu. Doktor 'hemen ameliyat edersem, iyi olur çünkü baştan yakaladık' dedi. Dolayısıyla mecburen burada kaldık. Neredeyse bir buçuk aya yakın buradayız."

"Sağlıklı bir nefes kadar değerli bir şey yok hayatta" -

Koçyiğit'in eşi Selim Soydan da yaşadıklarıyla ilgili olarak, "Çok zor bir dönem geçirdik. Hayatta böyle zorluklar oluyor. Olacak da. İnsanoğlu nefes aldığı sürece çok dua etmesi lazım. Herşeye dua etmesi lazım." ifadelerini kullandı.

Ünlü oyuncu Koçyiğit ise bu konuda, "evet şükretmesini bilmek lazım. Sağlıklı bir nefes kadar değerli bir şey yok hayatta. Tüm hastalara ben de bütün kalbimde şifa diliyorum bu mübarek günlerde." diye konuştu.

Konuşmasında, yurtsever mesajlar da veren Koçyiğit ülke olarak da zor günlerden geçildiğini belirtti.

Koçyiğit şunları söyledi:

"Ülkenizden uzakta daha hassas oluyorsunuz. Ülkenizle ilgili her şey sizi etkiliyor, daha yakından etkiliyor. Maalesef Türkiye olarak epey bir zor dönemden geçiyoruz. Ülkemiz üzerinde ne yazık ki istemediğimiz oyunlar oynanıyor. Ama biz milletçe bunun farkındayız ve bunun üstesinden geleceğimize inanıyorum. Önemli olan bir olmak. Beraber olmak. Birlikte güç olduğumuzu dünyaya ispat edebilmek. Esas bizim birliğe ihtiyacımız var. Bir birimizi anlamaya dinlemeye, bir birimizle yaşamaya saygı göstermeye ihtiyacımız var."

"Değişim iyiye doğru değil de daha çok şiddete yönelik"

Türk sinemasındaki değişimi yorumlayan Koçyiğit şöyle devam etti:

"Bütün dünyada değişim oldu ama, değişim iyiye doğru değil de daha çok şiddete yönelik. Daha çok sevgisizliğie, ayrımcılığa yönelik oldu. Ben, biz, onlar diye kendilerini ayırmaya başladılar. Bu bence en acıklı, dramatik bir durum. Onun için herşeyden önce biz olmayı bilmek diyorum. Biz olabilmeliyiz. Evlilikte de aynı şey geçerli. Sen ben, benim dediğim, hayır senin dediğin değil biz birlikte hayatı sırtlanıp, müşterek hayatı götürebiliyor muyuz. Önemli olan o. Ülke olarak da evet çok farklı siyasi görüşlerimiz olabilir. Dünyaya bakışımız farklı farklı olabilir. Ama aynı ülkede yaşıyoruz. Aynı ülkenin kültürünü, tarihini, ekmeğini paylaşıyoruz. Dolayısıyla bunu birlikte götürmenin yollarını da beraber bulmalıyız."

"Bana gurbette olduğumu hissettirmediler"

Konuşmasında "Sevgi en büyük ilaç, sevgi herşeyin üstesinden gelir." diyen Koçyiğit, "İnşallah sağlıkla aileme sevenlerime sağlıkla kavuşurum." dileğinde bulundu.

Koçyiğit, ameliyattan sonra gördüğü ilgiyle ilgili olarak ise şunları söyledi:

"Sevenlerinin şifa dilekleri gönderiler. Sizin için dua ediyoruz dediler. Siz bizim için çok değerlisiniz. Bize lazımsınız. Daha uzun yıllar size ihtiyacımız var dediler. Çok fazla güzel sözlerle karşılaştım. Bütün arkadaşlarım, bütün sanat camiası aradılar. Ancak bizim burdaki devlet görevlilerimiz de çok hassasiyet gösterdiler. Büyükelçimiz, konsolosumuz hepsi ziyaretime geldiler. Bana gurbette olduğumu hissettirmediler. Onun için çok teşekkür ediyorum.

Türkiye'de en çok ailesini ve sevdiklerini özlediğini belirten Koçyiğit, "Çok şükür sağlıklı döneceğim. Tabi çok büyük bir ameliyat geçirdim. Kolay değil, çabuk toparlayamayabilirim aylar sürebilir ama bu sevgi, bu dayanışma gücü, bir an önce iyileşmemi sağlayacak diye düşünüyorum." diye konuştu.

Kızı Gülşah ve damadı Ender Alkoçlar'ın da New York'taki tedavi sürecinde kendisiyle beraber olduğunu belirten Koçyiğit onların yeni ayrıldığını belirtti.

Kanser mesajı -

Koçyiğit konuşmasının sonunda kanserle ilgili verdiği mesaj da ise şunları kaydetti:

"Kanserde erken teşhis gerçekten hayat kurtarıyor. O nedenle dile getirmek istiyorum, insanlar sağlığına biraz daha özen göstersinler. Özellikle şüpheleri varsa mutlaka doktora gitsin. Erken teşsiz kanserde gerçekten hayat kurtarıyor."

Hülya Koçyiğit Ile Central Park\'ta Sağlık Yürüyüşü (2) - New
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hülya Koçyiğit Ile Central Park'ta Sağlık Yürüyüşü (2) - New - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement