Isparta´Da Dünya Rekoru Denemesi - Son Dakika
Güncel

Isparta´Da Dünya Rekoru Denemesi

Isparta´Da Dünya Rekoru Denemesi

Antalya'da Düzenlenen 47'inci Altın Portakal Film Festivali Kapsamında Isparta'da 100 Kişilik Ekip 47 Metre Uzunluğunda Ebru Yapmak İçin Rekor Denemesinde Bulundu.

14.10.2010 04:14

ANTALYA'da düzenlenen 47'inci Altın Portakal Film Festivali kapsamında Isparta'da 100 kişilik ekip 47 metre uzunluğunda ebru yapmak için rekor denemesinde bulundu.

Bu yıl Isparta ve Burdur'da da çeşitli etkinliklerle kutlanan 47'nci Antalya Altın Portakal Film Festivali, bir rekor denemesine sahne oldu. Akdeniz Üniversitesi Ebru Topluluğu Öğreticisi Mukadder Kavas'ın öncülüğünde 100 kişilik öğrenci grubu, IYAŞ Park Alışveriş Merkezi'ne kurulan 47 metre uzunluğundaki stand üzerinde, ebru yapmaya başladı. Isparta 2. Noteri Yüksel Yalçın'ın gözetiminde yapılan rekor denemesine Ispartalılar büyük ilgi gösterdi. Saat 15.00'te başlayan uygulamada öğrenciler, suya çizdikleri renkli motifleri kağıda yansıtmak için çaba gösteriyor. Yaklaşık 3 saat sürmesi beklenen çalışmanın ardından rekor denemesi, noter aracılığıyla Guinness Türkiye Temsilciliği'ne iletilecek.

Altın Portakal Film Festivali kapsamında böyle bir denemede bulunulduğunu belirten Antalya Kültür Sanat Vakfı (AKSAV) Organizasyon Görevlisi Leyla Yıldız, daha önce Trabzon'da 45 metre uzunlukta yapılan denemenin başarısız olduğunu hatırlattı. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Akaydın'ın desteğiyle, ebru sanatının etkin şekilde tanıtılması için böyle bir denemenin yapıldığını belirten Yıldız, "Tarihten gelen bu sanat şu anda altın çağını yaşıyor. Biz de festival kapsamında sanata destek için böyle bir organizasyon tertipledik. Noter huzurunda rekor denemesi yapılacak ve Guinness Türkiye Temsilciliği'ne iletilecek. Gelecek yıl yapılacak 48'inci festivalde de 48 metre uzunluğunda rekor denemesi yapılması düşünülüyor" diye konuştu.

Rekor denemesini izlemeye Vali Ali Haydar Öner ile eşi Saadet Şen Öner de geldi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Isparta´Da Dünya Rekoru Denemesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement