İzmir ailesiyle parkta yaşarken medikal ayakkabısı çalınan bebek, sıcak yuvasına kavuştu - Son Dakika
Son Dakika Logo

İzmir ailesiyle parkta yaşarken medikal ayakkabısı çalınan bebek, sıcak yuvasına kavuştu

19.09.2019 09:50  Güncelleme: 11:52

Ailesiyle parkta yaşarken medikal ayakkabısı çalınan bebek, sıcak yuvasına kavuştuBursa'dan İzmir'e gelen ve kalacak yer bulamadıkları için yaklaşık iki ay boyunca parkta yaşayan Feridun ve Gülçin çiftinin 9 aylık bebekleri Kerem'in tedavi amaçlı giydiği medikal ayakkabısı çalınmıştı.

Ailesiyle parkta yaşarken medikal ayakkabısı çalınan bebek, sıcak yuvasına kavuştu

Bursa'dan İzmir'e gelen ve kalacak yer bulamadıkları için yaklaşık iki ay boyunca parkta yaşayan Feridun ve Gülçin çiftinin 9 aylık bebekleri Kerem'in tedavi amaçlı giydiği medikal ayakkabısı çalınmıştı. Kerem'in ayağının sakat kalmaması ve daha fazla sokakta yaşamaması için ailenin yaptığı yardım çağrısı yanıtsız kalmadı. Kerem, sıcak yuvasına yerleştirildi, medikal ayakkabısının siparişi verildi.

Bursa'nın Gürsu ilçesinde yaşayan ve aileleriyle anlaşamadıkları için İzmir'e yerleşmeye karar veren Feridun ve Gülçin İvdil çifti, 9 aylık bebekleri Kerem ile birlikte yaklaşık iki ay önce İzmir'e geldi ve kalacak yer bulamadıkları için Basmane semtinde bir parkta yaşamaya başladı. Burada aile, banyo ve yemek ihtiyacının yanı sıra tuvalet ihtiyacını karşılamakta bile zorlandı. Çiftin büyük oğulları Alaeddin (13) mahkeme kararıyla velayetini alan babaannesinin yanında yaşamaya devam ederken, 9 aylık Kerem ise ailesiyle birlikte zor günler geçirdi. Aile parkta yaşarken, Gülçin İvdil'in çantasıyla birlikte, sol ayağı ters olarak dünyaya gelen Kerem bebeğin ameliyatlı ayağı için kullandığı medikal ayakkabısı çalındı. Bu durum ailenin yaşamını daha da zorlaştırdı. Ayakkabıyı kullanmadığı sürece ayağı ters dönen bebek için anne Gülçin İvdil, yardım çağrısında bulunmuş ve hırsızdan ayakkabıyı geri istemişti. DHA'nın haberinin ardından yetkililer ailenin tüm ihtiyaçlarını gidermek, Kerem'in tedavisini karşılamak ve sıcak bir yuva ortamı oluşturmak için devreye girdi. Aile, İzmir Valiliği ile İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından Buca ilçesinin Çaldıran Mahallesi'nde bulunan bir daireye yerleştirildi. Öte yandan Kerem'in ayak ölçülerinin alındığı ve birkaç gün içinde yeni medikal ayakkabılarının teslim edileceği öğrenildi. Anne Gülçin İvdil, aylar sonra oğlu Kerem'in duş alabileceğini söyleyerek, Tam iki aydır oğlumu yıkayamamıştım. Şimdi sımsıcak bir yuvamız var. Ailemle birlikte burada mutluyum. Birkaç gün içinde oğlumun ayakkabısı gelecek ve oğlum kurtulacak. Aynı zamanda yeni eşyalarımız da gelecek. Allah bize yardım eden herkesten razı olsun dedi.

Baba Feridun İvdil ise, Ben bu zamana kadar kendim için hiçbir şey istemedim. Hasta oğlumun ve eşimin parkta yaşamasına gönlüm razı değildi ama ben de engelli olduğum için çalışamıyor ve iş bulamıyordum. Allah bize yardım eden herkesten razı olsun. Artık çok mutluyuz diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İzmir ailesiyle parkta yaşarken medikal ayakkabısı çalınan bebek, sıcak yuvasına kavuştu - Son Dakika


Advertisement