İzmir'de Ulukent Köprülü Kavşağı'nın Açılışı - Son Dakika
Güncel

İzmir'de Ulukent Köprülü Kavşağı'nın Açılışı

İzmir\'de Ulukent Köprülü Kavşağı\'nın Açılışı

Ulukent Köprülü Kavşağı'nın açılış töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, görevde geçen 9 yılın değerlendirmesini yaptı.

30.03.2013 18:57

Ulukent Köprülü Kavşağı'nın açılış töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, görevde geçen 9 yılın değerlendirmesini yaptı.

İzmir'i Çanakkale yönüne bağlayan Anadolu Caddesi'nde hayata geçirdiği Büyük Çiğli ve Harmandalı Karayolu alt geçitleriyle kesintisiz ulaşım yönünde önemli adımlar atan

Büyükşehir Belediyesi, yine bu amaç için projelendirdiği Ulukent Köprülü Kavşağı'nı törenle hizmete açtı.

Körfez'e lağım sularının dökülmesi konusundaki eleştirilerle ilgili konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, "Başarısızlığımız için fırsat kollayanlar, pireyi deve yapanlar hiç boşuna heveslenmesin; Körfez'de hep birlikte yüzeceğiz" dedi.

Türkiye'nin en büyük çevre yatırımlarından biri olan Çamur Çürütme ve Kurutma Tesisi'nin yapımına başladıklarını ve yüzülebilir körfez hedefi için son teknolojiyle donatılmış gemiler aldıklarını da vurgulayan Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, "Namusumuzla çıktığımız yolda; şerefimizle, onurumuzla, hiçbir taviz vermeden, eğilmeden, bükülmeden, bu ülke için ve ideallerimiz için çalıştık, çalışacağız" diyerek, haklarındaki iddia hakkında da şöyle konuştu: "Beni ve çalışma arkadaşlarımı temelsiz bir şekilde suçlayan iddianame, bizim açımızdan utanç değil iftihar vesikasıdır. Utanç duyması gerekenler, bize bu komplovari suçlamaları getiren ve organize edenlerdir. Doğru sallanır ama yıkılmaz. Hep birlikte bu kenti ve kentliyi daha mutlu kılmak için çalışmaya, çalışmaya, çalışmaya söz veriyoruz."

Büyükşehir belediyesinin büyük baskılara uğradığını savunan Başkan Kocaoğlu, "Siyaset kurumu, herkese eşit davranmak zorundadır. Politikacının gücü de savunması da, erki adil kullanmasından gelir. Gücünü adil kullanmayan siyasetçi er geç halk tarafından cezalandırılmaya mahkum olacaktır. İzmir Büyükşehir Belediyesi tüm baskılara rağmen ayakta kaldıysa, bunu; birbirine inanan, güvenen, dayanan, tutuklu arkadaşlarımızın yokluğunda daha çok çalışarak birbirine kenetlenen, hizmetlerin aksamaması için özveriyle çalışan tüm mesai arkadaşlarıma, bize güvenen, en zor günümüzde bizi destekleyen, kötü gün dostu olarak Türkiye'ye vefa örneği veren İzmir'in güzel insanlarına borçluyuz" dedi.

"RANTI DEĞİL YAŞAM KALİTESİNİ ARTTIRDIK"

Başkan Kocaoğlu, kentin dört bir yanından katılımlarla tören alanını dolduran topluluğa seslendi. Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinde 9'uncu yılı doldurduğunu vurgulayan Aziz Kocaoğlu, "Şöyle geriye baktığımızda, rantı değil, yaşam kalitesini artırmayı hedefleyen bir yerel yönetim anlayışıyla, İzmir'in geleceği için çok önemli adımlar attığımızı görüyoruz" diye konuştu.

İlçe belediyeleriyle birlikte, insan odaklı projeler yaparak, Türkiye'ye farklı bir belediyecilik anlayışı getirmeye çalıştıklarını söyleyen Kocaoğlu, "Aydınlık İzmir'den Anadolu'ya bir ayna tuttuk. Öncü ve örnek olmaya çalıştık. Alsancak trafiğindeki egzoz gazlarının azaltılmasından, Kozak Yaylası'nda kesilen fıstık çamlarına kadar kentin her sıkıntısına çözüm aradık. 80 yaşındaki Alzheimerli yaşlımıza da, kundaktan yeni çıkmış bebeğimize de aynı şefkatle yaklaştık. Namusumuzla çıktığımız yolda; şerefimizle, onurumuzla, hiç bir taviz vermeden, eğilmeden, bükülmeden, bu ülke için ve ideallerimiz için çalıştık, çalışacağız" şeklinde konuştu.

KESİNTİSİZ ULAŞIM

Açılışı yapılan Ulukent Köprülü Kavşağı, Anadolu Caddesi'nde Ulukent ve Seyrek girişlerinin bulunduğu alanda inşa edildi. Anadolu Caddesi, transit geçiş için katlı kavşağın altında kalırken, kent merkezinden gelip Seyrek'e girmek isteyen sürücüler, güvenli bir şekilde ve trafik kesilmeden geçiş yapabilecek. Kent merkezinden gelip Ulukent'e girmek isteyen sürücüler ise yeni kavşağa gelmeden önce açılan imar yolundan emniyetli bir şekilde giriş yapabilecekler. Ulukent'ten gelen ve kent merkezine gitmek isteyen araçlar da, yine köprülü kavşağı kullanarak Anadolu Caddesi'ne inebilecek. Katlı kavşağın tamamlanarak hizmete alınmasıyla birlikte Ulukent ve Seyrek beldelerine giriş-çıkışlar yeni kavşak ve imar yolu aracılığıyla yapılacağından, Anadolu Caddesi üzerindeki trafikte birikme ve bekleme olmadan transit geçiş sağlanacak.

Çevre düzenlemesi, kavşak yanında oluşturulan aktarma merkezi, asfaltlama ve yapım giderleriyle birlikte toplam yatırım maliyeti 15 milyon 550 bin TL olan kavşağın açılış törenine, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun yanı sıra; milletvekilleri Oğuz Oyan, Alaattin Yüksel, Mustafa Moroğlu, Erdal Aksünger, Mehmet Ali Susam, İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci, CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz, Bergama Belediye Mehmet Gönenç, Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır, Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, Menderes Belediye Başkanı Ergun Özgün, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Urla Belediye Başkanı Selçuk Karaosmanoğlu ve binlerce İzmirli katıldı. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İzmir'de Ulukent Köprülü Kavşağı'nın Açılışı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement