İzmiryenidenkılıçdaroğlu İzmir? Den Ankara' Yı Eleştirdi - Son Dakika
Güncel

İzmiryenidenkılıçdaroğlu İzmir? Den Ankara' Yı Eleştirdi

İzmiryenidenkılıçdaroğlu İzmir? Den Ankara\' Yı Eleştirdi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir'e yatırım yapmamak için yıllardır çaba harcayan, cezalandırmak isteyen Ak Parti Hükümeti'nin şimdi ise oy için İzmir'e yatırım yapacağını açıkladığını söyledi.

22.10.2011 16:32

'oy İÇİN YATIRIM TEKLİFİ İzmir' E RÜŞVETTİR

BELEDİYENİN ELİNİ KOLUNU BAĞLAMAYIN

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir'e yatırım yapmamak için yıllardır çaba harcayan, cezalandırmak isteyen Ak Parti Hükümeti'nin şimdi ise oy için İzmir'e yatırım yapacağını açıkladığını söyledi. Kılıçdaroğlu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a seslenerek 'Bu teklif İzmirliye rüşvettir. Bu yatırımı babanın parasıyla, cebinden mi yapıyorsun' İzmirlilerin ödediği vergilerle yapmak zorundasın. Belediye başkanları yatırım yapacak, yeter ki gölge etmeö dedi.CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun İzmir ziyareti tatsız başladı. Adnan Menderes Havaalanı'nda CHP'liler tarafından karşılanan Kılıçdaroğlu, Ulukent Köprülü Kavşağı temel atma törenine katılmak üzere alandan ayrıldıktan birkaç saniye sonra, konvoya dahil olmak isteyen Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya'nın makam aracı aninden hızlandı. Makam aracı, Kılıçdaroğlu'nu karşılamaya gelen CHP'lilerin arasına daldı, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun aracına çarparak durabildi. CHP eski milletvekili Sedat Uzunbay'ın da aralarında bulunduğu üç-dört kişi hafif ezikliklerle kazayı atlatırken, Narlıdere'de Saklıkent adlı Restoran'ın sahibi Yılmaz Eroğlu acılar içinde yerde kaldı. Eroğlu'nun kasık ve bel bölgesinden yaralandığı görüldü. CHP İzmir milletvekilleri Hülya Güven, artun Çıray ve eski bakanlardan Suat Çağlayan Eroğlu'na yardımı oldu. Eroğlu, 112 Ambulans aracıyla Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Sağlık durumunun iyi olduğu açıklandı.

İzmir'DEN AnkaraYI ELEŞTİRDİ

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Menemen ilçesi Ulukent mahallesi'nde karayolu ve trenyolu üzerinde trafiği rahatlatacak Ulukent Köprülü Kavşağı temel atma törenine katılan Kılıçdaroğlu burada yaptığı konuşmada hem İzmir'i ve İzmir'deki belediyeleri övdü, hem de özellikle AKP'li Ankara Büyükşehir Belediyesi'ni eleştirdi. Türkiye'nin İzmirle gurur duyduğunu, Türkiye'nin gözbebeği olduğu övgüsüyle sözlerinle başlayan Kocaoğlu, 'Ancak onlar pire yapıyor deve diye millete satıyor. Biz deve yapıyoruz pire kadar anlatamıyoruz. Anlatmamaız şart. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı yatırımları ne Ankara ne de İstanbul yapamamıştır. Yüzlerine gözlerine bulaştırmışlardır. Örneğin, Ankara metrosunun temeli atıldığında doğan çocuklar şimdi askere gidiyor. Ancak ortada metro yok. Yapılan da düzgün çalışmıyor. Baktılar belediye yapamıyor, Ulaştırma Bakanlığı devraldı. Ancak henüz başlayamadı. İzmir'de ise Büyükşehir Belediyesi kendi başladı, kendi yaptı. Dört istasyonu daha devreye alacak. Ankara'da yıllar önce yapılan Ankara Hayvanat Bahçesi var. Büyütmek için proje geliştirdiler, 15-20 yıldır yapamadılar. İzmir Doğal Yaşam Parkı Türkiye ve tüm dünyaya örnektirö dedi.

BAŞBAKAN'A ÇAğrı: 'BELEDİYELERİN ELİNLİ KOLUNU BAĞLAMAYINö

Kılıçdaroğlu, Belediyeler'in önüne pek çok engel çıkarıldığını söyledi. Temeli atılacak Ulukent Köprülü Kavşağı'nın yapılacağı arazinin tahsisi için bile 2 yıl uğraş verilmesini şikayet etti. Kılıçdaroğlu, 'Kentsel dönüşüm yapılacak. Projelerle ilgili kararlar Bakanlar Kurulu'nda bekliyor. Başbakan'a çağrı yapıyorum. İzmirliyi, İzmir'i seviyorsanız projeyi hemen onaylayın, kentsel dönüşümü başlayacak. İsteğimiz şu, belediye başkanlarının elini kolunu bağlamayın. Bırakın hizmet yapsınlarö dedi.

İzmir'de AK Parti iktidarının engellemelerine karşın güzel işler yapıldığını belirten Kemal Kılıçdaroğlu, kentli olmanın farkı bir durum olduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu, 'Kentli olmak sabahleyin sofraya oturulduğunda günün haberlerini gazeteden okumak, tv'den izlemek demektir. Kentli olmak çocuğunun, torunların elinde tutup parkta gezmek, sabah işe akşam eve trafikte sorun çekmekden dönmek demektir. Kentli olmak kültürlü olmak, sinama, tiyatroya gitmek, eş-dost arkadaşlarla birlikte sahilde özgürce dolaşmak demektir. Ülke sorunlarına duyarlı olmak, kul hakkı yiyenlere karşı isyan etmesini bilmek demektir. Kentli olmak Bakanlar Kurulu'nda köstebek olduğu zaman isyan etmek demektir. Kentli olmak uygar insan olmak aydın insan olmak toplumun etik değerlerine saygı demektir. Milletin arasına nasıl girecek, yüzüne nasıl bakacaksın. Kentli olmak yolsuzlukla ilgili polisin geleceğini önceden haber vermek demek değildir. Bu davranış ancak yüzsüz olmak demektirö dedi.

Ak Parti Hükümeti'nin İzmir'e uzun yıllardır yatırım yapmamak üzere çaba harcadığına dikkat çeken Kılıçdaroğlu, 'İzmirlileri, İzmir'i cezalandırmak istedi. Oy almak için şimdi 'yatırım yapacığım' diyor. Bu teklif İzmirli'ye rüşvettir. o yatırımı babanın parasıyla, cebinden mi yapıyorsun! İzmirlilerin ödediği vergiden yapıyorsun. Yapmak zorundasın. İzmirlilerden vergi topla, İzmirli'ye yatırım yapacığım diye ortaya çık. Yapmak zorundasın zaten. Senden bir şey istemiyoruz. Sadece gölge etme. Başkanlara gölge etme, onlar yatırım yapacak. Yeter ki gölge etmeö dedi. Kılıçdaroğlu, 'İzmir azizdir Aziz kalacakö sloganı atılması üzerine de 'İzmir'in aziz olması güzel, Aziz kalması da güzel. Aziz'in çalışması da güzel bir şeyö dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, bugüne kadar temel atma ve açılışlar yapmadıkları ancak 17 Eylül tarihinden itibaren her cumartesi bir temel veya açılış yaptıklarını söyledi. Tanıtıma artık önem verdiklerini belirten Kocaoğlu, alt ve üst geçitler için bugüne kadar 223 milyon 265 bin TL harcadıklarını açıkladı. Ulukent Köprülü kavşağı bittikten sonra aynı alan üzerine semt garajı, Eshot garajı ve özel araçlar için katlı otopark yapılacağını açıklayan Kocaoğlu, sadece kavşağın maliyetinin 13 milyon TL olduğunu belirtti.

Kocaoğlu, ikisi Karaburun, Urla gibi dış körfezdeki ilçelere gidecek 15 adet katamaran tipi yolcu gemisi için ihaleye çıktıklarını, metronun dört istasyonunu yılbaşına kadar açılmış olacağını söyledi. Geri kalan üç istasyonun ise 2012 yılının altıncı ayında hizmete alınacağını belirtti. Kocaoğlu, 'Metro ve banliyo sistemi İZBAN ve üç tramvayla birlikte Büyükşehir Belediyesi'nin her yıl ulaşımı sübvanse ettiği 150 milyon TL'lik zarardan kurtulacağız. Bu kaynak yatırıma ayrılacak. Doksan dakika içinde sınırsız aktarmayla ulaşım sistemi başarıyla işliyor. İzmirlilerden tek isteğimiz aktarmayı benimsemeleri. İndi-bindiye sevmiyorlar ama sistem bu şekilde verimli işliyor. Daha ucuz ulaşım yapabiliyorlarö dedi. Kocaoğlu, İzmir Körfezi'nde yeniden yüzülebilmesini sağlayacak projenin hızla ilerlediğinli, bittiğinde çevre konusunda dünyanın sayılı kentleri arasına İzmir'in gireceğini söyledi. İzmir'in kalkınması için çalıştıklarını belirten Kocaoğlu, 'Gelecek 2,5 yıl içinde İzmir'in altyapı problemlerinin hemen hemen tamamını bitirmiş olacağız. Kent dönüşümünu geliştirmiş, İzmir ekonomisini kalkındırmış, yaşam standartını, gelir düzeyini yükseltmiş, gençlere mümkün olduğu kadar iş olanağı istihdam sağlamış kent olarak Türkiye platformuna İzmir'i çıkartacağız. Biz reklam yapmıyoruz. Siz İzmirliler bizi müdafa edeceksinizö dedi.

Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin ise Kocaoğlu'nu ilçe belediyelere verdiği altyapı, ulaşım katkılarında dolayı teşekkür etti. Şahin, boyunlarına poşu taktığı Kılıçdaroğlu ve Kocaoğlu'na vazo hediye etti. Konuşmaların ardına kavşak teneli harç butonuna hepbirlikte basılmasıyla atıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İzmiryenidenkılıçdaroğlu İzmir? Den Ankara' Yı Eleştirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement