Kılıçdaroğlu'ndan 'Dostmodern'e Eleştiri: Mağduru Oynama - Son Dakika
Son Dakika Logo

Kılıçdaroğlu'ndan 'Dostmodern'e Eleştiri: Mağduru Oynama

11.01.2014 13:44  Güncelleme: 14:22

Kılıçdaroğlu, yolsuzluk ve rüşvet operasyonuna "Dostmodern darbe" diyen Başbakan'a tepki gösterdi, "Mağduru oynamayı bıraksın artık." dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yolsuzluk ve rüşvet operasyonunu "dostmodern darbe" olarak nitelendiren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın sözlerine tepki göstererek, "11 yıldır bu ülkeyi yönetiyor, mağdurları oynamayı bıraksın artık. Kabak tadı verdi artık" dedi.

MANİSA ÇIKARMASI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Özgür Özel ile 17 ilçe belediye başkan adayını tanıtmak üzere Manisa'ya geldi. Manisa Cumhuriyet Meydanı'ndaki mitingde konuşacak olan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, şehre çıkarma yaptı.

SARIGÜL VE BALBAY YANINDAYDI

Kılıçdaroğlu'na Manisa'da partisinin Merkez Yürütme Kurulu Üyeleri, bazı Parti Meclisi Üyeleri çok sayıda milletvekili, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ve Adayı Aziz Kocaoğlu da eşlik etti. Miting alanına parti otobüsü ile giden Kılıçdaroğlu, yol boyunca vatandaşları Sarıgül ve İzmir Milletvekili Mustafa Balbay ile selamladı. CHP Parti otobüsüne partililer de konvoyla eşlik etti.

GREV YAPAN İŞÇİLERE ZİYARET

Kılıçdaroğlu, Manisa'ya bir kilometre kala ise parti otobüsünden inerek Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Özel'in kullandığı araca bindi. Kılıçdaroğlu, şehrin girişinde grevdeki SANPAN işçilerini de ziyaret etti. Grevle ilgili bilgi alan Kılıçdaroğlu, işçilere desteğini iletti. Yol üzerinde kahvehanelere uğrayan Kılıçdaroğlu, çay içip vatandaşlarla sohbet ederek, sorunlarını dinledi. Kırmızı Köprü Semti'ndeki bir kahvehanede gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonu ve ardından yaşanan süreçle ilgili "dost modern darbe" şeklindeki ifadelerini değerlendirdi.

"KABAK TADI VERDİ ARTIK"

Kılıçdaroğlu, "Bir Başbakan düşünün dört bakanı yolsuzlukla suçlanıyor. Hala kalkmış darbeden bahsediyor. Darbeyse sen bu millete darbe yaptın yolsuzluk darbesi yaptın. Bir Başbakan ayakkabı kutusundan korkar mı, o hale geldi. Şimdi mağdurları oynuyor 28 Şubat'ı bilmem kaç şubat bıraksın bunları artık. 11 yıldır bu ülkeyi yönetiyor mağdurları oynamayı bıraksın artık. Kabak tadı verdi artık" dedi. Başbakan Erdoğan'ın çocuklarının gemilerinin bulunduğunu, kendi çocuklarının gemilerinin olmadığını belirten Kılıçdaroğlu, "Ben Başbakan değilim ben mağdurları mı oynuyorum. O Başbakan hala "ben mağdurum' diyor. 7 sülalesi köşeyi döndü "ben mağdurum' diyor. Mağdur olan buradaki vatandaş. Şehit yakını gaziler mağdur olan onlar. "850 TL maaş alıyorum 550 TL kira veriyorum' dedi az önce bir vatandaş. Bu mağdur değil ama 20 bin 30 bin 40 bin TL geliri olan Başbakan mağdur. '28 Şubat' diyor kendisine muhtıra veren dönemin Genelkurmay Başkanı'na üstün hizmet madalyasını ben mi verdim? Dolmabahçe'de kapalı kapılar ardından görüşmeyi ben mi yaptım. Ben mağdur değilim o mağdur. Böyle saçmalık olmaz" diye konuştu.

"İŞBİRLİĞİ YAPALIM"

Kılıçdaroğlu, esnafın şikâyetleri üzerine, "Size bir kutu getireceğim meraklanmayın. Ayakkabı kutularının hesabını ben miting alanlarında sorayım siz sandıkta sorun böyle bir işbirliği yapalım olur mu?" diyerek karşılık verdi. Öte yandan CHP otobüsüne çevik kuvvetin bulunduğu polis aracı da güvenlik tedbiri amacıyla eşlik etti. Polisin, sevgi gösterisinde bulunan vatandaşları parti otobüsüne yaklaştırmaması üzerine parti otobüsünden, "Başbakan 2 bin polis ile geçiyor, bizim ihtiyacımız yok emniyetin halkla aramıza girmesine gerek yok" denilerek uyarı anonsu yapıldı. Bu arada Kılıçdaroğlu Manisa Genç İşadamları Derneği'ni de ziyaret etti.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Kılıçdaroğlu'ndan 'Dostmodern'e Eleştiri: Mağduru Oynama - Son Dakika


Advertisement