Kılıçdaroğlu ve 5 parti lideri Türkiye'yi özgürleştirmek için yollarda - Son Dakika
Güncel

Kılıçdaroğlu ve 5 parti lideri Türkiye'yi özgürleştirmek için yollarda

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, adaletin simgesi olarak nitelendirdiği Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve 5 siyasi parti lideriyle birlikte Türkiye'yi özgürleştirmek için yollarda olduklarını belirtti. Altay, seçim kampanyası çalışmalarını İstanbul'da sürdürürken, liderlerin Türkiye için adalet, eşitlik, ahlak ve liyakat istediğini vurguladı. Ayrıca, seçim sonrasında Türkiye'nin Özgürlük ve Barış Bayramı olarak kutlanacağını söyledi.

27.04.2023 18:12

EDDA SÖNMEZ

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, 'adaletin simgesi' diye nitelendirdiği Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, 5 siyasi parti genel başkanıyla birlikte Türkiye'yi özgürleştirmek için yollarda olduğunu belirterek "Tekrar söylüyorum biz savaşa değil seçime gidiyoruz. Ama bu seçimin sabahında herkes Türkiye'de o günü 'Özgürlük ve Barış Bayramı' olarak kutlayacak. Yaşasın barış, yaşasın özgürlük" dedi.

Seçim kampanyası çalışmalarını İstanbul'da sürdüren CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, dün Esenyurt Meydanı'nda siyasi partilerin stantlarını gezdi ve vatandaşlarla konuştu.

CHP Esenyurt İlçe Başkanı Hüseyin Ergin'in de eşlik ettiği Engin Altay, seçim çalışmaları hakkında bilgi verirken şunları söyledi:

"ADALETİN SİMGESİ KILIÇDAROĞLU, 5 GENEL BAŞKANLA TÜRKİYE'Yİ ÖZGÜRLEŞTİRMEK İÇİN YOLLARDA: Adaletin simgesi olan Kemal Kılıçdaroğlu, 5 siyasi parti genel başkanıyla birlikte Türkiye'yi özgürleştirmek için yollarda. İYİ Parti, DEVA Partisi, Demokrat Parti, Saadet Partisi, Gelecek Partisi ile hep birlikteyiz. Bu liderlerin bir ortak özellikleri var, hiçbiri siyasetten zenginleşmedi. Bu liderler herkes için Türkiye'de adalet istiyor. Bu liderler bir avuç insan zenginleşirken 86 milyon insan fakirleşmesin istiyor. Bu liderler, devlet, ahlak, adalet ve liyakatle dolansın istiyor. Gençler torpil kurbanı olmasın, sınav soruları çalınmasın Türkiye'de de yaşamaktan mutlu olsunlar. Çocuklarımız okullarda açlıktan bayılırken, Cumhurbaşkanı'nın 13 tane özel uçağı varsa bu doğru değil. Bu yanlış, bu hakkaniyetli değil, bu adil değil. Çocuklarımızın açlıktan bayılmadığı, bütün çocukların eşit eğitim aldığı Türkiye istiyor bu liderler.

418 MİLYAR DOLARI ALIP MİLLETİN KESESİNE, DEVLETİN KASASINA KOYMAYAN NAMERTTİR: Bu liderler, İstanbul Sözleşmesi'ni ayın 15'inde tekrar yürürlüğe koyacaklar ve Türkiye'de tüm kadınlar güçlü olacak. Kadınla erkeğinin eşit olduğu bir Türkiye için bir aradayız. Hiç şüpheniz olmasın ki gayemiz helalleşmek, kucaklaşmak ve hep birlikte zenginleşmektir. Milletten ve devletten çalınan 418 milyar doları alıp milletin kesesine, devletin kasasına koymayan namerttir. Bu paraları geri alacağız.

TÜRKİYE DÜNYADA ADALET ARAYIŞININ EN YAYGIN OLDUĞU ÜÇ ÜLKEDEN BİRİ OLDU: Türkiye, dünyada adalet arayışının en yaygın olduğu üç ülkeden biri oldu. Adaletin susuzluğunu, adalete susamışlığı dünyanın bütün nehirlerini içseniz de gideremezsiniz. Adalete susamışlığı gidermenin yolu, adil, adalete inanan, namuslu, erdemli devlet adamlarını devletin başına getirmektir. Kuracağımız Türkiye artık yeni bir Türkiye'dir. Kuracağımız Türkiye Alevi ile Sünni'ni kol kola girdiği, başı açıkla başı kapalının el ele verdiği bir Türkiye'dir. Artık ülkede barış ve huzur ortamı istiyoruz. Devleti adil ve ahlaklı insanlar yönetsin, kimsenin hakkı yenmesin istiyoruz.

BİZ SAVAŞA DEĞİL SEÇİME GİDİYORUZ: Kimsenin hakkı yenmeyecek ama hakkımızı da yedirmeyeceğiz. 86 milyonun hakkı, hukuku Kemal Kılıçdaroğlu'na emanet olacak. Yolumuz açık olsun. Tekrar söylüyorum, biz savaşa değil seçime gidiyoruz. Ama bu seçimin sabahında herkes Türkiye'de o günü 'Özgürlük ve Barış Bayramı' olarak kutlayacak. Yaşasın barış, yaşasın Özgürlük."

Kılıçdaroğlu ve 5 parti lideri Türkiye\'yi özgürleştirmek için yollarda
Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Kılıçdaroğlu ve 5 parti lideri Türkiye'yi özgürleştirmek için yollarda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement