Lodos Edremit Körfezinde Hayatı Olumsuz Etkiliyor - Son Dakika
Güncel

Lodos Edremit Körfezinde Hayatı Olumsuz Etkiliyor

Lodos Edremit Körfezinde Hayatı Olumsuz Etkiliyor

Balıkesir’in Edremit körfezinde lodos ve yağmur hayatı olumsuz etkiliyor.

12.01.2015 12:45

Balıkesir'in Edremit körfezinde lodos ve yağmur hayatı olumsuz etkiliyor.

Meteorolojiye göre, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı ile Batı Karadeniz'de görülecek yağışların genellikle yağmur ve sağanak; Trakya ile Marmara'nın yüksekleri, akşam saatlerinden sonra Kuzey Ege'nin iç kesimleri ile İç Anadolu'nun kuzeybatısında karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Ayrıca Marmara'nın güney ve doğusu ile Kıyı Ege, Batı Akdeniz'de kuvvetli ve çok kuvvetli, Salı günü ise Antalya'nın batı kesimleri, Muğla'nın doğusu ve Burdur çevrelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olması bekleniyor.

Marmara ve Kuzey Ege'de lodos, ilerleyen saatlerinden itibaren kuzey yönlerden kuvvetli ve fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Yayınlanan meteorolojik uyarıda, "Kuvvetli yağışlar ve rüzgarın oluşturabileceği ulaşımda aksamalar, sel, su baskını, heyelan, çatı uçması, soba ve doğal gaz kaynaklı bacı gazı zehirlenmeleri, buzlanma gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" denildi.

Bölgede özellikle Edremit'in Akçay, Zeytinli, Güre ve Altınoluk Mahallelerinde etkili olan lodos nedeniyle oluşan dev dalgalar sahillere vuruyor. Lodos nedeniyle bölgede bulunan balıkçı tekneleri Güre limanına, Akçay ve zeytinli çağlarındaki durgun sulara sığındı. Lodos Ege denizinde deniz ulaşımını da olumsuz etkiliyor. Bazı ticari gemilerin lodos fırtınasından kurtulmak için Edremit körfezine demirledikleri gözlendi. Lodos Burhaniye, Ayvalık ve Gömeç ilçelerinde de etkili oluyor. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Lodos Edremit Körfezinde Hayatı Olumsuz Etkiliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement