MHP,Suriyeli Sığınmacı Sorunu İçin Meclis Araştırması İstedi - Son Dakika
Güncel

MHP,Suriyeli Sığınmacı Sorunu İçin Meclis Araştırması İstedi

MHP,Suriyeli Sığınmacı Sorunu İçin Meclis Araştırması İstedi

MHP, Suriyeli sığınmacıların oluşturdukları sorunların araştırılarak, alınması gereken tedbirlerin amacıyla Meclis Araştırması istedi.

05.11.2014 14:02  Güncelleme: 15:51

MHP, Suriyeli sığınmacıların oluşturdukları sorunların araştırılarak, alınması gereken tedbirlerin amacıyla Meclis Araştırması istedi.

MHP Ankara Milletvekili Zühal Topcu ve arkadaşları tarafından TBMM Başkanlığı'na sunulan araştırma önergesinin gerekçesinde, komşu ülkelerde yaşanan iç savaş ve terör sebebiyle oluşan sorunlar sonucunda sığınmacıların durumunun yönetilemediği savunuldu.

Türkiye'de mülteciliğin hukuki mevzuatı ve kurumsal düzenlemeleriyle ilgili vizyon ve pratik geliştirilemediği ifade edilen gerekçede, "Bu düzenlemelerin geliştirilememesi sebebiyle gün geçtikçe sayısı artan sığınmacılarla ilgili birçok sorun ortaya çıkmaktadır" denildi.

Suriyeli sığınmacı sayısının 1 milyon 800 bini aştığına, İçişleri Bakanlığı'nın açıklamasına göre Erzincan, Giresun, Gümüşhane, Kastamonu, Sinop, Tunceli, Bayburt, Ardahan ve Iğdır'da sığınmacı bulunmadığına değinilen gerekçede, şöyle devam edildi:

"Yapılan araştırmaların raporlarına göre Suriyeli sığınmacılar kayıt altına alınmak istememektedir. Ekim 2014 itibariyle Türkiye'deki Suriyeliler'in sadece yüzde 57'si kayıt altına alınabilmiştir. Kampların dışında yaşayan 1 milyon 165 bin Suriyeli sığınmacı, yaşadıkları şehirlerin ana caddelerinde, sokaklarda, kaldırımlarda dilenirken, otobüs duraklarında, yıkıntı binalarda, parklarda yaşıyor. Sığınmacıların bir kısmı köylere kadar gitmiş ve tarlalarda, inşaatlarda kaçak çalışmaktadır. Yaşadıkları yerlerde kuma, fuhuş, kayıplar, işsizlik, kira, barınma, eğitim, sağlık gibi birçok problem yaşamaktadırlar.

Gaziantep, Kilis, Hatay, Kahramanmaraş ve İstanbul'da Suriyeli sığınmacı krizi yaşanmaktadır. Gaziantep'te Suriyeli bir kiracı ev sahibini öldürmüş ve bunun akabinde millet galeyana gelerek, gösterilerde bulunmuştur. Bu gösteriler, diğer şehirlere de sıçrayarak, açık bir şekilde vatandaşlar, Suriyeli sığınmacıları artık istemediklerini belirtmiştir." - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel MHP,Suriyeli Sığınmacı Sorunu İçin Meclis Araştırması İstedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement