Muhtıranın Kaldırılmasını Normalleşme Olarak Değerlendirdi - Son Dakika
Güncel

Muhtıranın Kaldırılmasını Normalleşme Olarak Değerlendirdi

Muhtıranın Kaldırılmasını Normalleşme Olarak Değerlendirdi

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Genelkurmay Başkanlığı sitesinde yeralan e-muhtıranın kaldırılmasını normalleşme olarak değerlendirdi.

29.08.2011 17:15

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Genelkurmay Başkanlığı sitesinde yeralan e-muhtıranın kaldırılmasını normalleşme olarak değerlendirdi. Akdağ, " Türkiye'de anormal olan işler şimdi normalleşiyor" dedi.

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası'nda (ETSO) işadamları ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle toplantı yapan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Genelkurmay Başkanlığı sitesindeki 27 Nisan 2007 tarihinde yayınlanan e-muhtıranın kaldırılmasıyla ilgili açıklamada bulundu. Türkiye'nin süratle demokratikleştiğini belirten Bakan Akdağ, "Normalleşme bunlar. Türkiye'de anormal işler vardı, şimdi normalleşiyor. Her demokratik çağdaş ülke gibi Türkiye de normalleşiyor. Ne demekmiş Genelkurmay sitesinde muhtıra. Türkiye bunları inşallah geride bırakır. Böyle gelişeceğiz. Normalleşme sürecinin bir parçası olarak görüyorum" diye konuştu.

ÇOCUKLARA DİŞ FIRÇASI, YETİŞKİNLERE MİDE FESADI UYARISI

ETSO Yönetim Kurulu odasında basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Ramazan Bayramı nedeniyle çocuk ve yetişkinlere bazı uyarılarda bulundu. Bayram sebebiyle tatlı yiyecek çocukların aşırıya kaçmamalarını isteyen Akdağ, dişlerin düzenli fırçalanmasını istedi. Akdağ, Ramazan boyunca oruç tutan yetişkinlere de seslenerek, "Ramazandan çıktık, aşırı yiyip içmeyin. Halk arasında bir tabir vardır 'Mide fesadına uğramayın' diye uyardı. Sağlık Bakanlığı olarak bazı konularda farkındalığı artırmak için çalıştıklarını, sigara ve şişmanlıktan sonra ağız-diş sağlığı konusunda da kampanya düzenleyeceklerini belirtti.

SIRTIMIZDA TAŞIRIZ

Bölgenin gelişmesine katkı sağlaması amacıyla hazırlanan Doğu Anadolu Projesi (DAP) idaresinin kurulacağını vurgulayan Bakan Akdağ, Kalkınma Bakanlığı'nın da bölgenin kalkınması için bir metin hazırlığı içinde olduğunu kaydetti. Kalkınma Bakanlığının teşviklerin devamı konusunda da çalışmalar yaptığını ifade eden Akdağ, bölgede iş yapacak müteşebbisleri sırtlarında gezdireceklerini, memuru olacaklarını belirtti. Akdağ, "Hükümet olarak bölgemizde ciddi altyapı yatırımları gerçekleştirdik. Müteşebbisimizin gücünü biliyoruz. Dünyanın dört bir tarafından alıp satan müteşebbisimiz var. Bu çok sevindirici. Sizleri, bu işi yapacak olan arkadaşları sırtımızda taşıyıp, memurunuz olacağız" dedi.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, kent merkezinde bulunan harabe görüntülerin temizlenmesi için Büyükşehir Belediyesi'ne yaklaşık 40 milyon liralık kaynak verildiğini bildirdi. Akdağ, yapılacak çalışmalarla ilgili önümüzdeki günlerde Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ile birlikte Erzurum'da çalışma yapacaklarını kaydetti. Bakan Akdağ'ın açıklamalarından sonra toplantı basına kapalı devam etti.

Erzurum'un kalkınması için yapılacak olan çalışmaların ele alındığı toplatıya AK Parti milletvekilleri Adnan Yılmaz, Cengiz Yavilioğlu, Yakutiye Belediye Başkanı AK partili Ali Korkut, ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, Erzurum Ticaret Borsası Başkanı Hakkı Hınıslıoğlu, işadamları ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Muhtıranın Kaldırılmasını Normalleşme Olarak Değerlendirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement