Sanatçı Saliha Beyza Umurca, sabrın en ince hali Kat'ı sanatını anlattı (2) - Son Dakika
Güncel

Sanatçı Saliha Beyza Umurca, sabrın en ince hali Kat'ı sanatını anlattı (2)

Marmara Üniversitesi, Geleneksel Türk Sanatları ve Seramik bölümlerinde çift anadal mezunu olan Saliha Beyza Umurca, üniversite yıllarında tanıştığı kat'ı sanatını hayatının merkezine alarak çalışmalarını sürdürüyor.

11.12.2022 12:25  Güncelleme: 13:30

Marmara Üniversitesi, Geleneksel Türk Sanatları ve Seramik bölümlerinde çift anadal mezunu olan Saliha Beyza Umurca, üniversite yıllarında tanıştığı kat'ı sanatını hayatının merkezine alarak çalışmalarını sürdürüyor.

AA muhabirine açıklamada bulunan Umurca, diğer bir ismi "ince kağıt oymacılığı" olan kat'ı sanatına küçük yaşlarda başladığını belirterek, "Çocukluğumdan bu yana bulduğum dergilerdeki objeleri kesip defterlerime yapıştırarak oyunlar oynardım. Bu ilgim hiçbir zaman kaybolmadı, sadece şekil değiştirdi." dedi.

Üniversite yıllarında kat'ı sanatına ilgi duymaya başladığını ifade eden Umurca, üniversitelerde kat'ı eğitimi olmaması sebebiyle çareyi özel eğitim almakta bulduğunu kaydetti.

Umurca, seramik bölümünde 3 boyutlu objelerle çalışmasının kendisine avantaj sağladığını aktararak,

diye konuştu.

"İnce kağıt oymacılığı her şeyden önce sabır demek"

Kültür ve Turizm Bakanlığının bu yıl düzenlediği yarışmaya kat'ı eseriyle katıldığını dile getiren Umurca; "Yarışmada başarı ödülü kazandım. Ödül beni bu sanata daha da çok bağlandı. Yarışmadaki eserim halen Resim ve Heykel Müzesi'nde sergileniyor." ifadelerini kullandı.

Saliha Beyza Umurca, kat'ı sanatında sabrın önemine dikkati çekerek, şu bilgileri verdi:

"İnce kağıt oymacılığı her şeyden önce sabır demek. Çok fazla emek isteyen bir sanat dalı. Yaptığım bazı eserlerin yapımı bir yıldır devam ediyor. Gerçekten milimetrik olarak çalışıyorum. Kesimlerim çok çok küçük olabiliyor. Hatta bazen büyüteç kullanmam gerekebiliyor. Bu sanatı yaparken inanılmaz zevk alıyorum."

Yaptığı işle ilgilenen sanatseverlerin sosyal medya üzerinden kendisiyle iletişime geçtiğini ve sordukları soruların hepsine cevap vermeye çalıştığını söyleyen Umurca, eserlerini internet üzerinde satışa sunduğunu aktardı.???????

Sanatçı Saliha Beyza Umurca, sabrın en ince hali Kat\'ı sanatını anlattı (2)
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sanatçı Saliha Beyza Umurca, sabrın en ince hali Kat'ı sanatını anlattı (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement