Şandır: Mhp Hizmete Hazır, Göreve Hazır - Son Dakika
Güncel

Şandır: Mhp Hizmete Hazır, Göreve Hazır

Şandır: Mhp Hizmete Hazır, Göreve Hazır

MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, ''Türkiye'nin Bu Dönemde Milli ve Milliyetçi Bir Siyaset Tarafından Yönetilmesini Sağlamamız Gerekmektedir.

13.03.2011 17:23

MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, AK Parti iktidarının göreve gelirken mücadele edeceğini söylediği yoksulluk, yolsuzluk ve yasaklar konusunda hiçbir ilerleme kaydedilmediğini ileri sürerek, "Küreselleşme olgusunun tsunamiye dönüşen kuşatması altında yok olmak istemiyorsak Türkiye'nin bu dönemde milli ve milliyetçi bir siyaset tarafından yönetilmesini sağlamamız gerekmektedir. Biz MHP olarak hizmete hazırız, göreve hazırız" dedi.Seçim bölgesi Mersin'de gazetecilerle bir araya gelen Şandır, ülkenin sosyal, siyasi ve ekonomik gündemi ile ilgili açıklamalarda bulundu. MHP Mersin Milletvekili Kadir Ural, İl Başkanı Mahmut Tat ve Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna'nın da katıldığı toplantıda konuşan Şandır, 18 Kasım 2002 tarihinde güven oyu alarak göreve başlayan Ak Parti Hükümeti'nin açıkladığı 'Hükümet Programı'nda ve 'Acil Eylem Planı'nda 3Y ile mücadele edeceği sözünü verdiğini hatırlatarak, aradan geçen 8 yıl 4 aylık bir zaman diliminde bu konularda hiçbir ilerleme kaydedilmediği görüşünü savundu.

Uluslararası Saydamlık Örgütü'nün raporuna göre Türkiye'nin, 120 ülke içinde yolsuzlukla mücadelede 58'inci sırada, 2009 OECD Rüşvet Karşıtı Konvensiyonu Gelişme Raporu'nda ise 36 ülke içinde çok az ya da hiç uygulamanın olmadığı ülkeler listesinde sayıldığını belirten Şandır, şunları söyledi:

"AB'nin her yıl yayınladığı Türkiye İlerleme Raporu'nda her yıl, 'yolsuzlukla mücadelede sınırlı ilerleme sağlanmıştır. Yolsuzluklar pek çok alanda yaygın olmaya devam ediyor' demektedir. Avrupa Komisyonu ise her yıl hükümetten 'milletvekilliği dokunulmazlığının sınırlandırılmasını' istemektedir. Türkiye'nin kurucu ortağı bulunduğu Avrupa Konseyi tarafından kurulan Yolsuzluğa Karşı Devlet Grubu raporlarında Türkiye yolsuzluk konusunda 'Avrupa üyesi olmaya yakışmaz ülke' nitelemesi ile suçlanmakta ve alınması gereken tedbirleri ısrarla almadığı için Ak Parti hükümeti suçlanmaktadır. Türkiye 'yolsuzlukların ülke ekonomisine verdiği zarar' bakımından 35 ülke içinde Çin, Endonezya ve Rusya'dan sonra 4'üncü sıradadır. Yapılan hesaplamalara göre Türkiye, yolsuzluklar yoluyla milli gelirin üçte birini zayi etmektedir. Kısacası, Ak Parti iktidarı döneminde yolsuzlukların bittiğini, hatta azaldığını söylemek mümkün değildir. Bu dönemde yolsuzluklar artmış, yolsuzluklarla yeni bir zengin sınıfı yaratılmıştır."

Mehmet Şandır, aynı şekilde ülkede yoksulluğun bittiğini söylemenin de mümkün olmadığını ifade ederek, Yeşil Kart sahibi yoksul, hatta açlık sınırında yaşayan insan sayısının resmi kayıtlara göre 9 milyon 442 bin 729 kişi olduğunu söyledi. Devletten sosyal yardım olarak 2 milyon 234 bin 720 aileye kömür dağıtıldığını, 72 bin 304 kişiye barınma yardımı yapıldığını ve kayıtlı işsizliğin yüzde 15'lere ulaştığını söyleyen Şandır, bu rakamların ülkedeki yoksulluğun açık göstergesi olduğunu savundu.

Yasaklar konusunda, son günlerde yaşanan gazeteci tutuklamalarının her şeyi açıkladığını dile getiren Mehmet Şandır, bu konuda da şöyle dedi:

"Ömürleri bölücü terörle mücadele içinde geçen güvenlik görevlileri, terör örgütlerinin kitabını yazan gazeteciler, hayatı öğrenci yetiştirmek ve hastalara şifa dağıtmakla geçen ilim adamları bugün 'terör örgütü mensubu olmak' suçlaması ile gece yarınlarında evlerinden alınarak tutuklanmıyorlar mı? Hükümet aleyhinde yazı yazan, konuşan kim varsa telefonları dinlenmiyor mu? Başörtü yasağı kalktı mı? Türkiye basın özgürlüğü konusunda hala 178 ülke içinde 138'nci sırada değil mi?"

Ele geçirilen medya ve sermaye gücü ile demokrasinin imkanları da kullanılarak ülkenin karanlık bir uçurama sürüklenmek istendiğini öne süren Şandır, "12 Haziran 2011 seçimleri, işte bu anlamda çok önemlidir. 12 Haziran'da milletimiz kendi özgür iradesi ile kendi geleceğine sahip çıkacaktır. Küreselleşme olgusunun tsunamiye dönüşen kuşatması altında yok olmak istemiyorsak Türkiye'nin bu dönemde milli ve milliyetçi bir siyaset tarafından yönetilmesini sağlamamız gerekmektedir. Biz MHP olarak hizmete hazırız, göreve hazırız" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şandır: Mhp Hizmete Hazır, Göreve Hazır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement