Sibel Özdemir: "Boğaziçi Üniversitesi'nde Yaşanan Bütün Haksızlıklar ve Hukuksuzluklar Karşısında Görev İhmali Yapan YÖK Artık Bir Adım Atmalı" - Son Dakika
Güncel

Sibel Özdemir: "Boğaziçi Üniversitesi'nde Yaşanan Bütün Haksızlıklar ve Hukuksuzluklar Karşısında Görev İhmali Yapan YÖK Artık Bir Adım Atmalı"

CHP İstanbul Milletvekili Sibel Özdemir, Boğaziçi Üniversitesi Doktor Öğretim Üyesi Tolga Sütlü’nün görevinden uzaklaştırılmasına ilişkin, “Son karar için Rektör Naci İnci'nin imzası beklenirken, dönem, dersler başlamışken, yürütmekte olduğu akademik projeler devam ederken dosyası reddediliyor ve sözleşmesi uzatılmıyor. Boğaziçi Üniversitesinde yaşanan bütün haksızlıklar ve hukuksuzluklar karşısında görev ihmali yapan YÖK artık bir adım atmalı ve konuyla ilgili bir denetim süreci başlatarak kamuoyunu bilgilendirmelidir” dedi.

25.10.2022 18:29  Güncelleme: 18:35

CHP İstanbul Milletvekili Sibel Özdemir, Boğaziçi Üniversitesi Doktor Öğretim Üyesi Tolga Sütlü'nün görevinden uzaklaştırılmasına TBMM Genel Kurulu'nda tepki gösterdi. Özdemir, "Son karar için Rektör Naci İnci'nin imzası beklenirken, dönem, dersler başlamışken, yürütmekte olduğu akademik projeler devam ederken dosyası reddediliyor ve sözleşmesi uzatılmıyor. Boğaziçi Üniversitesinde yaşanan bütün haksızlıklar ve hukuksuzluklar karşısında görev ihmali yapan YÖK artık bir adım atmalı ve konuyla ilgili bir denetim süreci başlatarak kamuoyunu bilgilendirmelidir" dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Sibel Özdemir, Dr. Tolga Sütlü'nün Boğaziçi Üniversitesi'ndeki kadrosunun yenilenmemesini TBMM gündemine taşıdı. Genel Kurul'da konuşan Özdemir, "Boğaziçi Üniversitesi'nde yaşanan bütün haksızlıklar ve hukuksuzluklar karşısında görev ihmali yapan YÖK artık bir adım atmalı ve konuyla ilgili bir denetim süreci başlatarak kamuoyunu bilgilendirmelidir" dedi. Özdemir, şunları söyledi:

"Tüm uyarılarımıza rağmen Boğaziçi Üniversitesi'ndeki akademik ve bilimsel liyakatleri yok sayarak akademisyenleri baskı altına almaya, üniversiteden uzaklaştırmaya yönelik kararlar alınmaya devam ediliyor. Bu kararların son örneği Moleküler Biyoloji ve Genetik bölümündeki Doktor Öğretim Üyesi görevinden uzaklaştırılan Dr. Tolga Sütlü oldu.

Öğretim üyesi görevinin uzatılması için akademik çalışmalarını içeren dosya Bölüm Kurulu'nda ve dışarıdan akademisyenlerin de olduğu jüri tarafından ve bütün sonuçlar Fakülte Yönetim Kurulu'nda görüşülerek başarılı bulunuyor ve atama yönünde karar veriliyor. Ancak, son karar için Rektör Naci İnci'nin imzası beklenirken, dönem, dersler başlamışken, yürütmekte olduğu akademik projeler devam ederken dosyası reddediliyor ve sözleşmesi uzatılmıyor. Boğaziçi Üniversitesinde yaşanan bütün haksızlıklar ve hukuksuzluklar karşısında görev ihmali yapan YÖK artık bir adım atmalı ve konuyla ilgili bir denetim süreci başlatarak kamuoyunu bilgilendirmelidir."

Sibel Özdemir: "Boğaziçi Üniversitesi\'nde Yaşanan Bütün Haksızlıklar ve Hukuksuzluklar Karşısında Görev İhmali Yapan YÖK Artık Bir Adım Atmalı"
Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Sibel Özdemir: 'Boğaziçi Üniversitesi'nde Yaşanan Bütün Haksızlıklar ve Hukuksuzluklar Karşısında Görev İhmali Yapan YÖK Artık Bir Adım Atmalı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement