Siemens, 34. Ulusal Radyoloji Kongresi'ne Destek Verdi - Son Dakika
Güncel

Siemens, 34. Ulusal Radyoloji Kongresi'ne Destek Verdi

Siemens, 34. Ulusal Radyoloji Kongresi\'ne Destek Verdi

Sağlık sektörünün en önemli etkinliklerinden biri olan Ulusal Radyoloji Kongresi, bu yıl da sağlık sektörünün geleceğine ışık tuttu.

15.11.2013 14:50  Güncelleme: 14:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sağlık sektörünün en önemli etkinliklerinden biri olan Ulusal Radyoloji Kongresi, bu yıl da sağlık sektörünün geleceğine ışık tuttu. Siemens, Türk Radyoloji Derneği tarafından organize edilen Ulusal Radyoloji Kongresi'ne verdiği destekle sektörün gelişimine katkıda bulunmaya devam ediyor.

34 yıllık geçmişiyle yalnızca sağlık sektörünün değil, ülkemizin de en önemli organizasyonlarından biri olan Ulusal Radyoloji Kongresi, bu yıl 6- 10 Kasım 2013 tarihleri arasında Antalya'da bulunan Maritim Pine Beach Resort'te düzenlendi. Her yıl olduğu gibi sektörden birçok temsilciyi bir araya getiren organizasyon,geçtiğimiz yıl olduğu gibi 8 Kasım Dünya Radyoloji Günü'nü de içerdi. Kongrede Siemens özel stand alanıyla yer alırken, radyoloji dünyasına sunduğu yeni ürünleri sektör temsilcileriyle buluşturdu.

Organizasyon kapsamında, tüm dünyada sağlık kurumları tarafından yaygın olarak tercih edilen ürünlerinden bazılarını tanıtan Siemens, bu kapsamda Inspiration Prime, Cios Alpha, Luminos Fusion ürünleri ile, ACUSON X700, ACUSON S1000 ve ACUSON S2000 ultrasonlarını tanıttı. Ayrıca çıktığı günden bu yana özellikleriyle büyük beğeni toplayan MAGNETOM SPECTRA'nın sunumunu da yapan Siemens, bu ürünlerin haricinde Biograph mCT Flow ve Biograph mMR ile Syngo.via çözümü ve SOMATOM Perspective ile Artis Q ürünlerinin detaylarını da katılımcılarla paylaştı.

Siemens'in 34. Ulusal Radyoloji Kongresi'nde "Amyloid Brain Model"i de sergileme imkanı buldu. Amyloid Brain Model, üç farklı şirketten yirmi çalışanın altı hafta boyunca birlikte çalışarak geliştirdiği, ilk olarak RSNA 2012'de gösterilen bir model olmasıyla dikkat çekti. Beyin görüntüleme alanında 3 boyutlu, daha büyük ve daha net bir görüntüleme olanağı sunan amyloid görüntüleme çözümü, organizasyonun en çok ilgi çeken ürünlerinden biriydi.

Kongreye olan destekleriyle ilgili görüşlerini dile getiren Siemens Sağlık Türkiye Direktörü Şevket On, Türk Radyoloji Derneği'nin bu organizasyonu uzun yıllardır başarıyla gerçekleştirdiğine dikkat çekti. Şevket On: "Her yıl, Ulusal Radyoloji Kongresi'nde dünyada sunduğumuz en yeni ürün ve teknolojileri paylaşmaya gayret ediyoruz. Yalnızca ülkemizde değil, çalışmalarıyla uluslararası alanda radyoloji dünyasında adını yukarılara taşıyan Türk Radyoloji Derneği'nin bu yılki organizasyonuna da destek vermekten dolayı son derece mutlu olduk."

Kongrede tanıtımı gerçekleştirilen Siemens ürünleri

· Mammomat Inspiration Prime

Görüntü kalitesinden ödün vermeden hastaların maruz kaldığı radyasyon seviyesini yüzde 30'a varan oranda azaltan Mammomat Inspiration Prime Edition'ın özel algoritması, saçılmış radyasyona neden olan yapıları tespit ederek ve görüntüyü yeniden hesaplayarak saçılmış radyasyon dozunu düzeltiyor. Ürünün, grid'e ihtiyaç duymayan görüntüleme teknolojisi, hastanın meme dokusunun kalınlığına bağlı olarak, radyasyon dozunu bir önceki modele kıyasla yüzde 30'a varan oranda düşürebiliyor.

· Cios Alpha

Her zaman tam görüş açısı sunan, dünyanın ilk mobil FD C-kolu Cios Alpha, yüksek görüntü kalitesini mobiliteyle birleştiriyor. Sezgisel ve kolay sistem kontrolünü hiçbir çaba harcamadan elde edilen tarama hassasiyeti ile birleştiren ürün, diğer yandan cerrahi iş akışlarına sorunsuzca entegre olabiliyor.

· ACUSON X700

Ultrason deneyimini yeniden tanımlayan bir sistem olan ACUSON X700, üstün performans, yüksek düzeyde güvenilirlik ve benzersiz bir katma değer sunarak görüntüleme prosedürünü yeni boyutlara taşıyor. Doktorların daha yüksek tanısal güvenlik ile daha fazla unsur keşfetmelerini sağlayan görüntüler üreten sistem, sağlık işletmelerinin kalite ve verimliliğini artırıyor.

· ACUSON S1000 & S2000

Yüksek akustik teknolojisiyle dikkat çeken ACUSON S1000 ve S2000 ultrasonografi cihazları, bilgiye dayalı iş akışı, uyarlanabilir ergonomik yapıları ve basit, sezgisel kullanıcı arabirimi gibi özellikleriyle öne çıkıyor. Innovatif eSie Touch™ ve Virtual Touch*(ARFI) teknolojileri elastografi görüntülemeyi yeni ve ileri bir noktaya taşıyor."

· MAGNETOM SPECTRA

Hastalar için yeni bir görüntü ve hizmet kalitesi sunan MAGNETOM SPECTRA, aynı zamanda doktorlar için kullanışlılığın ve tanısal güvencenin yeni seviyesini temsil ediyor. Toplam sahip olma maliyetiyle avantaj sağlayan ürün Tim 4G RF teknolojisi, DOT ile kolay ve etkinleştirilmiş iş akışı ve hızlı yerleşim ile boyutlarıyla düşük kurulum maliyeti özellikleriyle farklılaşıyor.

· Biograph mCT Flow

Siemens'in özel FlowMotion teknolojisi ile desteklenen Biograph mCT Flow, dur-kalk tipi taramalara son veren, dünyanın ilk PET-CT sistemi olma ünvanını taşıyor. Planlama ve tarama süreçlerini, sürekli hareket halinde olan bir hasta masasıyla gerçekleştirebilen sistem, her boyutta kesin ve tekrar üretilebilir ölçümler yapılmasına olanak tanıyor.

· Biograph mMR

MR ve PET'i ilk kez bir araya getiren ürün diagnostik görüntülemede bir devrimi hayata geçirdi. En ileri teknolojiye sahip 3T MRG ve önde gelen teknoloji moleküler görüntülemeyi bir araya getiren ürün, Siemens'in, hastalık takibini geliştirme ve tüm hastalar için daha iyi bakım sağlama şeklindeki ortak sağlık bakımı vizyonunu destekliyor. Eş zamanlı tüm vücut MR ve PET çekimlerini mümkün kılan Biograph mMR, tüm hastalar için optimum konfor sunuyor.

Syngo.via

Her yerde etkinlik ve kullanım kolaylığı açısından yenilikçi bir deneyim oluşturan görüntüleme yazılımı syngo.via, güçlü niceliksel değerlendirme olanağı sunarak kullanıcılara tüm iş akışı boyunca kılavuzluk eder. Radyolojik iş akışlarının hızlandırılmasına ve tıpta çok değerli olan zamandan tasarruf sağlanmasına yardımcı olan syngo.via, vakalara ait dosyalara, otomatik güncelleme ve önceki analizlerin çağrılması gibi özelliklerle kolay ve hızlı bir şekilde erişebilen yapısıyla öne çıkıyor.
· Syngo.via WebViewer

Hastane ağı içinde görüntülerin hızlı değerlendirilmesi için ideal bir çözüm olan syngo.via WebViewer; muayene odaları, değerlendirme odaları, tedavi odaları gibi farklı noktalardaki birimlerin, vakalar konusunda güvenli şekilde birbirlerine bağlanabilmelerini sağlıyor. Hastane ağının ulaşabildiği her yerden güvenli bir şekilde bağlantı kurmanın mümkün olduğu çözüm, internet tarayıcısı olan herhangi bir PC, dizüstü bilgisayar ya da iPhone, iPad veya iPod Touch mobil cihazlarla kullanılabiliyor.

· SOMATOMPerspective

Verimlilik sağlamak ve maliyetleri düşürmek için tasarlanmış, 128 kesitli gelişmiş bir BT tarayıcısı olan SOMATOM Perspective, yüksek görüntü kalitesini düşük doz özelliği ile birleştirerek daha yüksek bir verimlilik seviyesine ulaşılmasını sağlıyor. Kullanıcının ihtiyacına göre farklı konfigürasyon çeşitleri mevcut olan SOMATOM Perspective, etkin bir tarama sağlamak için optimize edilmiş yazılımıyla dikkat çekiyor.
· Artis Q ve Q.zen

Artis Q ve Q.zen girişimsel radyoloji alanında pek çok yenilik sunuyor. X-ray görüntülemede devrimsel yeniliklerle gelen yeni ürünler, ileri 3 boyutlu görüntüleme özellikleri, yüksek performans ve tüm hastalar için düşük dozda yüksek görüntü kalitesi sunmayı başarıyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Siemens, 34. Ulusal Radyoloji Kongresi'ne Destek Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement