Şanlıurfa'da 50 ton bozuk tavuk eti ele geçirildi - Son Dakika
Son Dakika Logo

Şanlıurfa'da 50 ton bozuk tavuk eti ele geçirildi

25.03.2026 18:26

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde yapılan denetimler sonucu 50 ton bozulmuş ve son kullanım tarihi geçmiş tavuk eti ele geçirildi. Zabıta ekipleri ve İl Tarım Müdürlüğü, halk sağlığını tehdit eden ürünleri imha etti.

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde ele geçirilen 50 ton bozulmuş ve son kullanım tarihi geçmiş tavuk eti imha edildi.

50 TON BOZUK TAVUK ETİ ELE GEÇİRİLDİ

Siverek Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin bir süredir takip ettiği tavuk pazarlamacısının ürünleri sakladığı depo tespit edildi. Dicle Mahallesi'ndeki depoya baskın düzenleyen Zabıta Müdürlüğü, Şanlıurfa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile polis ekipleri, bozulmuş ve son kullanım tarihi geçmiş 50 ton tavuk eti ele geçirdi.

Şanlıurfa'da 50 ton bozuk tavuk eti ele geçirildi

HEPSİ İMHA EDİLDİ

Belediye ekipleri, ele geçirilen ürünleri iş makineleriyle kamyonlara yükledi. Yüklemesi tamamlanan 8 kamyon dolusu bozuk et daha sonra imha edildi. Zabıta Müdürü Tarık Kızılkeçi, söz konusu depoyu uzun süredir takip ettiklerini söyledi.

Şanlıurfa'da 50 ton bozuk tavuk eti ele geçirildi

Halk sağlığını tehdit edenlere yönelik denetimlerin aralıksız sürdüğünü aktaran Kızılkeçi, şunları kaydetti: "Siverek Belediyesi zabıta ekipleri olarak yaptığımız denetimlerde ilçemizde yaptığımız çalışmalarda bir pazarlamacı esnafından şüphelendik. Ekiplerimiz yakın takibe aldılar kendilerini ve bugün itibarıyla deposunu tespit ettik. Deposunda İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleriyle yaptığımız kontrollerde son kullanım tarihi geçmiş tavuk ürünlerinin hepsi tespit edildi ve bunlar soğuk zinciri kırdığından dolayı tüm ürünler bozulmuş durumda.

Şanlıurfa'da 50 ton bozuk tavuk eti ele geçirildi

50 ton ürün yakalandı. Şu anda araçlarımıza yüklendi, imhası gerçekleştirilecek birazdan. Başkanımızın talimatları doğrultusunda halkımızın sağlığını önemsemekteyiz ve halkımız müsterih olsunlar ki halkımızın sağlığını tehdit edecek herhangi bir unsura kesinlikle mahal verilmeyecektir ve çalışmalarımız devam ediyor. Çok ağır yaptırımlar da uygulanacaktır."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Şanlıurfa'da 50 ton bozuk tavuk eti ele geçirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  •  Adam Adam:
    Asıl önemlisi ne kadarı satılmış ? Ne kadarı tüketilmiş ? 14 0 Yanıtla
  • Atakan Mercan Atakan Mercan:
    Çöpe atsan israf derler ambarda tutsan ceza yerler bu nasıl iş anlamıyık 2 5 Yanıtla
  • Uğur Yılmaz Uğur Yılmaz:
    insan bu kadar ahlaksız olamaz ya insanlar da kul hakkı merhamet kalmamış para kazanıcam diye haram yemenin peşine düşmüşler yazıklar olsun 6 0 Yanıtla
  • SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement