Tdbb Yönetim Kurulu, İstanbul'da Toplandı - Son Dakika
Güncel

Tdbb Yönetim Kurulu, İstanbul'da Toplandı

Tdbb Yönetim Kurulu, İstanbul\'da Toplandı

Türk Dünyası Belediyeler Birliğinin (TDBB) mart ayı yönetim kurulu toplantısı, Ümraniye Belediyesinin ev sahipliğinde İstanbul'da yapıldı.

20.03.2017 15:41

Türk Dünyası Belediyeler Birliğinin (TDBB) mart ayı yönetim kurulu toplantısı, Ümraniye Belediyesinin ev sahipliğinde İstanbul'da yapıldı.

Ümraniye Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, toplantı Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'nun başkanlığında gerçekleştirildi.

Toplantıya, TDBB Genel Sekreteri Fahri Solak, TDBB Yönetim Kurulu üyeleri Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, Moğolistan Nalaikh Belediye Başkanı Khaan Sharavkhaan, Kırgızistan Issık-Göl Devlet İdaresi Başkanı Danır Imanaliev, KKTC Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ve TDBB Denetim Kurulu üyeleri Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy ile Kandıra Belediye Başkanı Ünal Köken katıldı.

TDBB Başkanlığını da yürüten İbrahim Karaosmanoğlu ile Kırgızistan Issık Göl Devlet İdaresi Başkanı Danır Imanaliev arasında cami yapımına ilişkin protokol imzalandı.

Karaosmanoğlu, Issık Göl'e gittiğinde camiye ihtiyaç olduğunu gördüğünü belirterek, "Bizden bu konuda istekleri oldu. Cumhurbaşkanımız da bu görevi birliğimize verdi. TDBB olarak en kısa zamanda Issık Göl bölgesinin cami ihtiyacını karşılayacağız. Projesini bitirdik, şimdi protokolünü imzaladık. En kısa sürede de tamamlayıp açılışını yapmak istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Issık-Göl Devlet İdaresi Başkanı Imanaliev de TDBB'ye desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Caminin Kırgızistan'ın en güzel ve turistik yerinde yapılacağını dile getiren Imanaliev, " Dünya Göçebe Oyunları'nın yapıldığı yerde olduğu için birçok turist bu camiyi görecek. TDBB Kırgızistan'da şehirlerimizin güzelleşmesinde büyük rol oynuyor." değerlendirmesinde bulundu.

Rotterdam Belediyesinin tutumu kınandı

Toplantıya katılan belediye başkanları, Hollanda'nın ve bazı Avrupa ülkelerinin Türkiye'ye ve bakanlara yönelik engelleyici tavrının kabul edilemez olduğunu vurgulayarak, özellikle Rotterdam Belediyesinin olaylar karşısındaki antidemokratik tavrını kınadı.

Barışçıl bir şekilde demokratik haklarını kullanan, içerisinde Hollanda vatandaşlarının da olduğu insanların üstlerine atlarla, köpeklerle saldırılmasının, orantısız bir kararla olağanüstü hal ilan edilerek demokratik hakların askıya alınmasının ve güvenlik güçlerine silah kullanma yetkisi verildiği itirafının, Avrupa Yerel Yönetimler Özerklik Şartı'nın lafzına ve ruhuna uygun olmadığının altı çizildi.

Gündemdeki konuların görüşüldüğü toplantıda ayrıca, Aydamun Şekhlar (Lübnan), Zuunkharaa (Moğolistan), Tunkhel (Moğolistan), Arnavutluk Belediyeler Birliği, Tutin (Sırbistan), Kamza (Arnavutluk) belediyelerinin TDBB'ye üyelik talepleri kabul edildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tdbb Yönetim Kurulu, İstanbul'da Toplandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement