DOKA tarafından desteklenen ve Trabzon İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yürütülecek olan "Trabzon Sağlık Turizminde Marka Olma Yolunda" başlıklı projenin sözleşmesi imzalanarak, projenin hayata geçirilmesine dair ilk adım atıldı.
DOKA Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım, sağlık turizminin ülkemiz açısından diğer turizm alanlarından farklı bir noktada olduğunu, geleneksel turizme nazaran katma değerinin ve çarpan etkisinin çok yüksek olduğunu söyledi. DOKA olarak sağlık turizminin önemine her platformda dikkat çektiklerini ve Ajans bünyesinde uzmanlardan oluşan bir "Sağlık Turizmi Çalışma Grubu" kurduklarını dile getiren Kaldırım, "Trabzon, Sağlık Bakanlığı'nın yaptığı sınıflandırmada sağlık turizmi açısından İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya ve Muğla gibi turizmde marka olmuş şehirlerin ardından 2. derecede önem ve potansiyele sahip iller arasında yer almıştır. Ulusal ölçekteki planlar incelendiğinde sağlık turizmine büyük önem atfedildiğini görmekteyiz. DOKA olarak biz de hazırladığımız Bölge Planı'nda sağlık turizmi ile ilgili stratejiler belirledik, bu doğrultuda katıldığımız organizasyonlarda bu alanda tanıtımlar yaptık, yurt içinde ve dışında promosyon yapmak isteyen bölgemiz sağlık kuruluşlarına destek sağladık. Bundan sonra da çalışma ve desteklerimizi sürdürerek ülkemizin 2023 vizyonunda ulaşılması hedeflenen 2 milyon sağlık turisti ve 20 milyar Dolar gelir hedefine katkı sağlayacak tüm projelerin içerisinde olacağız" dedi.
Sağlık turizminde yurtdışından hasta getirmek kadar, gelen mevcut turistlere de tanıtımın iyi yapılması ve sağlık hizmetlerinin kaliteli verilmesinin önemini vurgulayan Kaldırım, sağlık turistlerine verilecek hizmette sağlanacak kalite artışının vatandaşlarımıza da doğrudan yansıyacağını ifade etti.
Proje ile ilgili olarak konuşan Trabzon İl Sağlık Müdürü Dr. Kemal Süleyman ise, Trabzon'un halihazırda sahip olduğu turizm değerleri ile kentin sağlık altyapısının birbirine entegre edilmesinin şart olduğunu, sağlık turizmi kapasitesinin geliştirilerek, özellikle yakın coğrafya ile Körfez ülkelerinden gelecek hastaların Trabzon'da tedavi görmelerinin hem bölge hem de ülke ekonomisine ciddi kazançlar getireceğini kaydetti.
Projenin sağlık turizmine dair Trabzon'da gerçekleştirilecek ilk proje olması ve bundan sonraki çalışmalara veri sağlaması açısından da büyük öneme sahip olduğunun altını çizen Süleyman, "Mevcut durumumuzu görmek, doğru pazarlara odaklanmak ve etkin tanıtım yapabilmek adına proje süresince başta Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliğimiz olmak üzere tüm paydaşlarımızla ortaklaşa çalışıp, Trabzon'u hak ettiği noktalara taşımaya gayret edeceğiz" diye konuştu.
Dr. Kemal Süleyman, süreç öncesinde ve süreç boyunca kendilerine yardımcı olan başta DOKA Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım olmak üzere tüm DOKA çalışanlarına katkılarından dolayı teşekkür etti.
Öte yandan proje sayesinde Trabzon'un ulusal ve uluslararası ölçekte sağlık turizminden daha yüksek pay alması, Trabzon'un turizm marka değerlerinin ve sağlık turizm potansiyelinin aktif olarak değerlendirilmesi ve yapılacak tanıtım faaliyetleri ile bölge düzeyinde sahip olunan "Sağlık Kenti" algısının uluslararası alana taşınması hedefleniyor. - TRABZON
Son Dakika › Güncel › Trabzon Sağlık Turizminde Marka Olma Yolunda İlerliyor - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?