Tuncel Son Yolculuğuna Uğurlandı - Son Dakika
Güncel

Tuncel Son Yolculuğuna Uğurlandı

Tuncel Son Yolculuğuna Uğurlandı

Kinşasa Büyükelçiliği 2.katibi Osman Tuncel Son Yolculuğuna Uğurlandı…

20.02.2011 17:50

KİNŞASA BÜYÜKELÇİLİĞİ 2.KATİBİ OSMAN TUNCEL SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI…

* Türkiye'nin Kongo Cumhuriyeti Kinşasa Büyükelçiliği'nde intihar eden ikinci katip 29 yaşındaki Osman Tuncel'in cenazesi Silivri'deki Alipaşa Camii'nde kılınan cenaze namazından sonra toprağa verildi.

* Osman Tuncel'in babası Kıbrıs Gazisi Emekli Hava Pilot Yarbay Ziver Tuncel: "Oğlumun ölüm sebebini henüz bilmiyoruz. İntiharda olabilir, zehirlenme de olabilir. Öğreneceğiz."

* Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ayşe Sezgin: " Osman Tuncel'in başarılı ve sevilen biriydi. Dışişleri Bakanımız Ahmet Davutoğlu adına ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz"

* Eski YÖK Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç: "Osman Tuncel'i Galatasaray Lisesi'nde müdür olduğum dönemden itibaren tanıyorum. Çok parlak bir beyindi. Araştıran, yazan ve düşünen. Çok üzüldüm"

* Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu da cenazeye çelenk gönderdi.

Türkiye'nin Kongo Cumhuriyeti Kinşasa Büyükelçiliği'nde intihar eden ikinci katip 29 yaşındaki Osman Tuncel'in cenazesi Silivri'deki Alipaşa Camii'nde kılınan cenaze namazından sonra toprağa verildi. Osman Tuncel'in babası Kıbrıs Gazisi Emekli Hava Pilot Yarbay Ziver Tuncel, oğlunun ölüm sebebini henüz bilmediğini söyleyerek, "İntihar da olabilir, zehirlenmede olabilir. Şuanda bizde bilmiyoruz öğreneceğiz. Osman benim tek çocuğumdu" dedi.

DIŞİŞLERİ BAKANI AHMET DAVUTOĞLU'DA CENAZEYE ÇELENK GÖNDERDİ

2 yıldır evli olduğu Sema Tuncel ile Kinşasa'da yaşayan Osman Tuncel, 17 Şubat'ta büyükelçiliğin Kançılarya binasındaki odasında silahla kafasına ateş ederek intihar etti. Osman Tuncel'in cenazesi, Sağlık Bakanlığı'nın tahsis ettiği özel uçakla dün akşam eşi Sema Tuncel ile birlikte İstanbul'a getirildi. Bugün düzenlenen cenaze törenine Osman Tuncel'in babası Ziver Tuncel, annesi Birsen Tuncel, eşi Sema Tuncel, Eski YÖK Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç, Dışişleri Bakanlığı İstanbul Temsilciliği yetkilisi Büyükelçi Doğan Akdur, Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ayşe Sezgin, akrabaları ve arkadaşları katıldı. Cenaze töreninde Osman Tuncel'in annesi Birsen Tuncel, babası Ziver Tuncel ve eşi Sema Tuncel ayakta güçlükle durdukları görüldü.

Osman Tuncel'in fotoğrafına bakarak konuşan acılı anne Birsen Tuncel,

"Karakaşlı Osman'ım senin başarını kıskandılar" diyerek gözyaşı döktü. Ali Paşa Camii'nde kılınan ikindi namazının ardından Osman Tuncel'in cenazesi Ali Paşa Mezarlığı'nda defnedildi. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'da cenazeye çelenk gönderdi.

"NEDEN ÖLDÜĞÜNÜ BİLMİYORUZ"

Oğlunun hastaneye kaldırıldıktan sonra Dışişleri Bakanlığı'ndan bir yetkilinin kendisini arayarak olayı haber verdiğini anlatan Ziver Tuncel, daha sonra gelini Sema Tuncelden oğlunun öldüğünü öğrendiğini söyledi. Oğlu Osman Tuncel'in neden öldüğünü bilmediğini söyleyen Ziver Tuncel, "İntihar da olabilir, zehirlenmede olabilir şuanda bizde bilmiyoruz, öğreneceğiz" ifadelerini kullandı. Ziver Tuncel, "Oğlumu tanıyanlar onur kırıcı bir hadise varsa intihar etmiş olabileceğini söylüyorlar. Bunu ben söylemiyorum onu tanıyanlar söylüyor." şeklinde konuştu.

"OĞLUM BAŞARIYLA OKULUNU BİTİRDİ"

Osman Tuncel'in babası Ziver Tuncel, Osman Tuncel ilk yurtdışı görevi için 2009'da Türkiye'nin Demokratik Kongo Cumhuriyeti Kinşasa Büyükelçiliği'ne atandığını söyledi. Tuncel, oğlunun Çavuşoğlu Koleji'nden birincilikle mezun olduğunu söyleyerek, " Oğlum Galatasaray Lisesi'ni dereceyle bitirdikten sonra Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslar arası İlişkiler Bölümü'nü kazandı." dedi.

ESKİ YÖK BAŞKANI PROF. DR. ERDOĞAN TEZİÇ: "ÇOK PARLAK BİR BEYİNDİ"

Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ayşe Sezgin, Osman Tuncel'in başarılı ve sevilen biri olduğunu belirterek, "Dışişleri Bakanımız Ahmet Davutoğlu adına ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz" dedi.

Eski YÖK Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç de Osman Tuncel'i Galatasaray Lisesi'nde müdür olduğu dönemden itibaren tanıdığını söyleyerek, "Çok parlak bir beyindi. Araştıran, yazan ve düşünen. Çok üzüldüm" dedi.

 

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tuncel Son Yolculuğuna Uğurlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement