TÜRGEV Başkanı: Gazze'ye bugün ellerini uzatanlar yarın daha büyük ameliyatlar yapmak istiyorlar - Son Dakika
Güncel

TÜRGEV Başkanı: Gazze'ye bugün ellerini uzatanlar yarın daha büyük ameliyatlar yapmak istiyorlar

TÜRGEV Başkanı: Gazze\'ye bugün ellerini uzatanlar yarın daha büyük ameliyatlar yapmak istiyorlar

TÜRGEV Başkanı Doç. Dr. Fatmanur Altun, Gazze'ye yardım eli uzatanların aslında coğrafyamızda daha büyük ameliyatlar yapmak istediğini belirtti. Altun, Gazze'ye destek etkinliğinde yapılan konuşmalarda soykırımın son bulması ve ateşkes çağrısı yapıldığını ifade etti. Ayrıca, Filistin'in Ankara Büyükelçisi Faed Mustafa ve diğer konuşmacılar da Filistin'e desteklerini dile getirdi ve İsrail'e boykot çağrısı yapıldı.

01.01.2024 11:45  Güncelleme: 21:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV) Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. Fatmanur Altun, " Gazze'ye bugün ellerini uzatanlar yarın coğrafyamızda daha büyük ameliyatlar yapmak istiyorlar. Hem de bu ameliyatları anestezisiz, kanlı bıçaklı yapmak istiyorlar." dedi.

Türkiye Gençlik Vakfının (TÜGVA) öncülüğünde, Milli İrade Platformu tarafından 308 STK'nin katılımıyla Galata Köprüsü'nde düzenlenen "Şehitlerimize Rahmet, Filistin'e Destek, İsrail'e Lanet" etkinliğinde bazı katılımcılar konuşma yaptı.

TÜRGEV Yönetim Kurulu Başkanı Altun, konuşmasında, yeni yılın ilk sabahında bütün dünyaya ses vermek için bir araya geldiklerini söyledi.

Coşkulu kalabalığın tek yürek, tek ses, tek nefes olarak hakkı haykırdığını dile getiren Altun, "Bugün burada toplanan kalabalık, başkasının acısını duymakla, kardeşinin acısını duymakla sabahın erken saatlerinde buraya toplandı ve dünyaya haykırıyor. Artık soykırım bitsin, artık ateşkes bir an önce yapılsın. Artık Gazzeli kardeşlerimizin acısı bitsin. Gazze bir an önce ayağa kalksın." diye konuştu.

Gazze'nin sadece Gazze'den ibaret olmadığına dikkati çeken Altun, şöyle devam etti:

"Gazze'ye bugün ellerini uzatanlar yarın coğrafyamızda daha büyük ameliyatlar yapmak istiyorlar. Hem de bu ameliyatları anestezisiz, kanlı bıçaklı yapmak istiyorlar. Bu ameliyatlar yaklaşık 200 yıldır coğrafyamızda sürüyor. Biz istiyoruz ki bu anestezisiz, kanlı bıçaklı ameliyatlar artık son bulsun. Biz istiyoruz ki yeni yılın ilk saatlerinde insanların uykuya dalacağını, tatlı uykularında uyuyacağını, sıcak yataklarından çıkmayacağını düşünenler işte insanların hallerini görsünler. Soğukta, sıcak yataklarından kalkıp 'yeni yıl, tatil' demeden burada bulunan insanların duygularını görsünler. Bu o kadar önemli bir buluşma ki. İsrail şu anda insanların unutacağına, insanların günlük hayatlarına dalacağına güveniyor. İnsanların gündeminden bu soykırımın düşeceğine inanıyor. Biz bakmazken insanları katletmeye devam edeceğine inanıyor. Ama biz burada diyoruz ki 'Hayır, böyle bir şey olmayacak. Sen bizim bakmadığımızı düşündüğün zamanda biz daha çok bakacağız. Sen bizim gündemimizden düştüğünü düşündüğün sırada biz bunu daha çok gündem edeceğiz. Biz unutmayacağız, unutturmayacağız ve sesimizi asla kesmeyeceğiz, asla susmayacağız. Sabahın bu saatlerinde toplanan topluluk bütün dünyaya bunu haykırıyor. ve diyoruz ki Türkiye'den yılın ilk saatlerinde henüz seher saatlerinde tüm dünyaya yükselen mesaj işte bu."

"Bu tepki çığ gibi büyüyecek"

Altun, Filistin'deki soykırımı da şehitlere uzanan kanlı elleri de hiçbir zaman unutmayacaklarını vurguladı.

Gündelik hayata dalmayacaklarını, Gazze'yi gündemlerinden düşürmeyeceklerini kaydeden Altun, "Bu tepki çığ gibi büyüyecek. Bu çığ, katilleri ve soykırımcıları ezip geçecek. Şu anda Filistin'deki, Gazze'deki kardeşlerimiz bize bakıyorlar ve bugün gördükleri manzaradan memnun olduklarına inanıyorum. İnşallah sözümüzle sesimizle elimizle bu katliamı durdurmayı Allah nasip etsin bizlere." ifadelerini kullandı.

Gazze'deki katliamın 87. gününde olduğunun altını çizen Altun, insanların üzerine bombaların yağdığını, küçücük bedenlerin paramparça olduğunu, buna karşı dünya halklarının ayağa kalktığını anlattı.

Bu katliamı durdurabilecek devletlerin, hükümetlerin ve çıkarlarını savunan bazı aktörlerin eliyle bunun devam ettiğini belirten Altun, "Bu soykırım aslında dünya halkları vicdanında da hak ettiği yeri bulmuş vaziyette. İnsanlar seslerini her geçen gün daha fazla yükseltiyorlar. Her geçen gün tepki daha fazla büyüyor. Türkiye'nin yılın ilk saatlerinde bu tepkiyi göstermesi ise çok anlamlı. İstanbul'u, Türkiye'yi aşacak, bu ses tüm dünyaya ulaşacak. Tüm dünyaya mesajı vereceğiz. Tepki bitmiyor, sönümlenmiyor. Siz bunu bitirmediğiniz sürece biz daha yeni başlıyoruz. Bu da günün ilk saatinde tüm dünyaya verdiğimiz mesajdır. Bitirmediğiniz sürece daha da fazlası gelecek." değerlendirmesini yaptı.

"Cumhurbaşkanı Erdoğan'a her zaman bizim davamıza sahip çıktığı için teşekkür ederim"

Filistin'in Ankara Büyükelçisi Faed Mustafa, Kur'an-ı Kerim'de de yazıldığı gibi zulme karşı savaşanın her zaman zaferi kazanacağını söyledi.

Türk milletinin ve İstanbul'un evlatlarının, bu sabah katliamlara ve zulümlere karşı yürüyerek tavırlarını gösterdiğini dile getiren Mustafa, "Biz Filistinliler olarak kaybettiğimiz, sevdiğimiz insanlar için acı çekiyoruz. Biz çok üzülüyoruz ki Gazze şehrindeki her şeyi hedef alan bu zalimler, bizi davamızdan saptırtmak istiyorlar. Bütün bunlara rağmen biz davamızdan hiç sapmadık." dedi.

Büyükelçi Mustafa, her zaman dini ve siyasi haklarının ebedi bir şekilde kalacağını, Kudüs ile Mescid-i Aksa'ya olan iman ve sevgilerinin hiçbir şekilde kırılmayacağını kaydetti.

Türk halkına davalarında birleştiği için teşekkür eden Mustafa, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a her zaman bizim davamıza sahip çıktığı için teşekkür ederim. Desteğiniz, duruşunuz, duygularınız, öfkeniz için teşekkür ederim. Allah, Gazze'yi korusun, Gazze halkı ve Türkiye halkı arasındaki muhabbeti ve sevgiyi daim etsin." ifadelerini kullandı.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Galata Köprüsü'nden muhteşem ve heybetli yürüyüşle Gazze'nin yanında olanlara selamlarını iletti.

Yalçın, "Başkasının yangınıyla evini ısıtanın, yemeğini pişirenin, yerleşimci adı altında işgalcileri götürüp Filistin'e yerleştirenlerin, 'Ben İsrail'e ABD Dışişleri Bakanı olarak değil, bir Yahudi olarak geldim' diyenin canı cehenneme." ifadelerini kullandı.

"2024 umudun yılı olsun" diyerek ilk günde sabah saatlerinde burada buluşan Gazze ve Filistin yürekli İstanbul'un tüm haysiyetli insanlarına selamlarını ileten Yalçın, bu görüntünün son derece önemli olduğunu bildirdi.

"Filistin halkı vatanlarının bedelini kanlarıyla, canlarıyla ödemiştir."

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği Genel Başkanı Abdullah Ceylan ise bir toprağı değerli kılan, onu vatan yapanın onun insanla kurduğu ilişkisi olduğunu söyledi.

Bir toprak parçasının üzerinde, gündüzünde alın teri, gecesinde gözyaşı ve şehitlerin kanı olduğunda onun vatan olabileceğine dikkati çeken Ceylan, şunları kaydetti:

"Bugün aynı ortak iki düşmanla mücadele eden dünyanın en büyük 2 terör örgütüne karşı mücadele eden milletimiz ve Filistin halkı vatanlarının bedelini kanlarıyla, canlarıyla ödemiştir. Buradan yeni yılın ilk seher vaktinde bebek katili, eli kanlı terörist Amerika ve onun maşası İsrail'e sesleniyoruz, ey katiller sürüsü, ellerini topraklarımızdan, masum bebeklerimizden, çocuklarımızdan, kadınlarımızdan, yaşlılarımızdan çekin. O kirli ellerinizi, okullarımızdan, hastanelerimizden, ibadethanelerimizden çekin. Yoksa yüzyıllardır o kirli ellerinizi kırdığımız gibi bugün de bu aziz millet sizlerin ellerini kıracaktır."

İsrail'e boykota devam çağrısı

TÜGVA Başakşehir Teşkilatı Okul Başkanı Usame Zeyd Demir de platforma çıkarak, konuşma yaptı.

Demir, "Filistin'de, Gazze'de benim yaşımda arkadaşlarım, kardeşlerim öldürülürken biz burada nasıl sessiz kalabiliriz? Dünya buna nasıl sessiz? Her gece bomba sesleriyle, uçak sesleriyle çocuklar uyumaya çalışırken biz nasıl yatağımızda rahat yatabiliriz?" diyerek, İsrail'e boykotun devam etmesini istedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel TÜRGEV Başkanı: Gazze'ye bugün ellerini uzatanlar yarın daha büyük ameliyatlar yapmak istiyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement