Türk Alman Yardım Sevenler Derneği'nden Farklı Milletleri Buluşturan Iftar - Son Dakika
Güncel

Türk Alman Yardım Sevenler Derneği'nden Farklı Milletleri Buluşturan Iftar

Türk Alman Yardım Sevenler Derneği'nden farklı milletleri buluşturan iftarTemel ELCİVAN-GELSENKİRCHENDHA - Almanya'nın Gelsenkirchen kentinde dün akşam düzenlen iftar yemeği, yedi ayrı ulustan olan davetlileri aynı sofrada buluşturdu.

03.06.2017 12:50

Türk Alman Yardım Sevenler Derneği'nden farklı milletleri buluşturan iftar

Temel ELCİVAN-GELSENKİRCHENDHA - Almanya'nın Gelsenkirchen kentinde dün akşam düzenlen iftar yemeği, yedi ayrı ulustan olan davetlileri aynı sofrada buluşturdu.

Gelsenkirchen kentinde faaliyet gösteren Türk Alman Yardım Sevenler Derneği, Gelsenkirchen AWO ile birlikte düzenlediği iftar yemeğine, kalabalık Türk ve Alman misafirlerin yanı sıra bölgede yaşayan ve aralarında çok sayıda mülteci bulunan Suriye, Irak, Bulgaristan, Romanya, Afganistan uyruklu vatandaş davetli olarak katıldı. Farklı din ve milletlerden olan insanları kaynaştıran iftar yemeğinde, Gelsenkirchen Büyükşehir Belediye Başkanı Frank Baranovski, Belediye Başkan Yardımcısı Martina Rudowitz, Alman Milletvekili Heike Gephard, Sebastian Watermeier, Gelsenkircen İl Meclis Üyesi Nezahat Kılıç, Gelsenkirhen Kültür, Gençlik ve Spor Müdürü Anette Berg, AWO GE Şefi Gudrun Wischnewski, AWO Dortmund Temsilcileri Kapadokya Kültür Derneği Başkanı Mümün Uluç, Ankaralılar Derneği Başkanı Halil Yalçın protokolde yer alan isimler oldu.

BİRLİK VE BERABERLİĞE İHTİYAÇ OLUNDUĞU BU GÜNLERDE İFTARLAR ÖNEMLİ

Gelsenkirchen Büyükşehir Belediye Başkanı Frank Baranovski, 'İftar yemekleri zaten tutulan oruçların ardından sadece karın doyurmak anlamına gelmiyor. Aynı zamanda toplanma, bir araya gelmek, buluşma anlamına da geliyor. Buna uygun olarak her sene Türk Alman Yardım Sevenler Derneği, AWO'nun buluşma merkezinde artık gelenekselleşen iftar yemekleri veriyor. Birlik ve bir arada olmaya ihtiyacımız olan bu günlerde, farklı pek çok ulustan dinden insanın burada bir iftar yemeğinde bir arada olması çok anlamlı ve buda bizi sevindiriyor. İftar programını düzenleyen ve bizleri de davet derneğe teşekkür ediyorum ifadelerine yer verdi.

GÖÇMEN OLAN VE AİLESİNDEN UYAKTA OLAN COCUKLARIN AİLESİ OLDUK

Davetlilere hitaben bir konuşma yapan Türk Alman Yardım Sevenler Derneği Başkanı Necmiye Öktürk, 'her yıl düzenlediğimiz iftar yemeklerin birinde daha sizlerle beraberiz. Biz, din, dil ve renge bakmadan bölgemizde yaşayan insanlarla birlikte aynı sofrayı paylaşabilmek için bu tip programları gerçekleştiriyoruz. Bugün burada yedi ayrı ulustan insan var, bunların arasında ailesinden kilometrelerce uzakta olan göçmen çocuklar bulunuyor, hep birlikte onların ailesi olduk. Bize destek veren ve salonu bize açan Gelsenkirchen AWO idarecilerine, yemekleri hazırlayan kadın kollarına çok teşekkür ediyorum' dedi. Din Görevlisi Orhan Sevim'in okuduğu ezanın ardından oruçlar açıldığında, yaklaşık üçyüz davetli gönüllü kadınların hazırladığı yemeklerden yedi. Tatlı ve çay ikramının ardından Bulgar ve Romen vatandaşlardan oluşan iki ayrı halk oyunları ekibi, kendi ülke kültürünü sergiledi. Her iki grupta sergiledikleri hal oyunlarıyla davetlilerden alkış aldı.

Türk Alman Yardım Sevenler Derneği\'nden Farklı Milletleri Buluşturan Iftar
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Türk Alman Yardım Sevenler Derneği'nden Farklı Milletleri Buluşturan Iftar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement