Türkiye'nın En Büyük Çevre Davası Açılıyor - Son Dakika
Güncel

Türkiye'nın En Büyük Çevre Davası Açılıyor

Artvin’in Kafkasör Yaylası Cerattepe’deki maden projesine karşı, 760 davacı ve 61 avukat ile Türkiye’nin en büyük çevre hakkı davası açılıyor.

10.07.2015 13:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Artvin'in Kafkasör Yaylası Cerattepe'deki maden projesine karşı, 760 davacı ve 61 avukat ile Türkiye'nin en büyük çevre hakkı davası açılıyor.

Cerattepe'de 24 yıldan bu yana devam eden maden girişimine karşı 61 avukat, 760 davacının vekili olarak 100 sayfanın üzerindeki bir dosya ile Türkiye'nin en büyük çevre hakkı mücadelesi davasını açacak.

Artvin Barolar birliği Başkanı Av. Bedrettin Kalın, "Artvin'in Cerattepe bölgesinde maden işletmesine karşı Türkiye'nin en kalabalık çevre davası açıldı. Artvin, İzmir, Ankara, İstanbul, Adana, Bursa, Muğla, Edirne, Antalya, Zonguldak, Balıkesir, Tunceli ve Yalova Barolarına kayıtlı avukatlara vekalet veren çevreciler, Cerattepe Bölgesi maden çıkartılmaması için dava açmalarını istediler. ÇED kararının iptali için vekalet veren 760 kişi, 61 avukatla Türkiye'nin en kalabalık çevre davalarına imza atmış oldu" dedi. Kalın, "Çevre davalarının en büyüğü Bergama davasıydı. Bergama davası 1993 yılında 652 kişiyle açılmıştı bugüne kadarki en büyük çevre davasıydı. Bizim bugün açtığımız dava 760 kişiyle açılmış ve şuanda Türkiye'nin en büyük çevre davası olmuş davadır. Katılım itibariyle en önemli ve en büyük davalardan biri oldu" dedi.

Adliye önünde bir açıklama yapan Yeşil Artvin Derneği Başkanı Nur Neşe Karahan, yasal savunma ve koruma hakkını kullandıklarını söyledi. 21 Haziran'dan bu yana Cerattepe'de nöbet tuttukların hatırlatan Karahan, "Artvin halkı savunma ve korunma hakkını kullanıyor. Bu hukuki bir haktır. Yasal sürecimiz sona ermemişti" dedi. - ARTVİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Türkiye'nın En Büyük Çevre Davası Açılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement