Türkiye-Şili Parlamentolar Arası Dostluk Grubu, Şili'de Türklerle buluştu - Son Dakika
Güncel

Türkiye-Şili Parlamentolar Arası Dostluk Grubu, Şili'de Türklerle buluştu

TBMM Türkiye-Şili Parlamentolar Arası Dostluk Grubu'ndaki milletvekilleri, ziyarette bulundukları Şili'de Türk vatandaşlarıyla bir araya geldi.

24.11.2022 22:49  Güncelleme: 23:30

TBMM Türkiye- Şili Parlamentolar Arası Dostluk Grubu'ndaki milletvekilleri, ziyarette bulundukları Şili'de Türk vatandaşlarıyla bir araya geldi.

Türkiye-Şili Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı ve AK Parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı ile grubun mensubu ve AK Parti Elazığ Milletvekili Sermin Balık, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi ve MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz, başkent Santiago'daki bir Türk'ün dükkanında, Şili'de ikamet eden vatandaşlarla görüştü.

Milletvekilleri, çoğu iş adamı olan Türkler ile sohbet etti, onların Şili ile Türkiye arasındaki ticaretin gelişmesi hususunda talep ve önerilerini ele aldı.

Kırcalı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2015'ten bu yana TBMM Türkiye-Şili Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanlığı görevini yürüttüğünü belirterek, dostluk grubu olarak ziyaret kapsamında Şili'ye geldiklerini söyledi.

Şili'de önemli görüşmelerde bulunduklarını aktaran Kırcalı, Şili Senatosu'ndaki temasların ardından Şili Tarım Bakanı ile görüştüklerini, Enerji ve Dışişleri bakanlarıyla da bir araya geleceklerini aktardı.

Kırcalı, Şili'de yaşayan Türk vatandaşlarıyla görüşmelerine ilişkin, "Şili'de ikamet eden, ticaret yapan, burada yaşayan Türk vatandaşlarımızla hasbihal etme imkanı bulduk. Buradaki yaşantıları, talepleri, bizden istekleri hususunda güzel bir istişare gerçekleştirdik. Özellikle ticari alanda yapılan çalışmalarla ilgili, iki ülke arasındaki ticaretin nasıl geliştirilebileceği konusunda güzel bir istişare oldu." dedi.

İki ülke arasındaki ticaretin artırılması hususunda iradenin bulunduğunu aktaran Kırcalı, " Latin Amerika'da Türkiye'nin serbest ticaret anlaşması yaptığı tek ülke Şili'dir. Ayrıca Şili, Latin Amerika ve Karayipler bölgesinde bizim 5. ticari ortağımız konumundadır." ifadelerini kullandı.

Kırcalı, Türkiye-Şili ilişkilerine değinerek, "Ben yapmış olduğumuz incelemelerde, toplantılarda, Şili ile Türkiye'nin aslında mesafe olarak birbirine çok uzak iki ülke olmasına rağmen, gönül birliğinin, sevgi birliğinin ve kültür birliğinin birbirine çok yakın olduğunu gördüm. Bu noktada bizim çalışmalarımızı artırarak devam ettirmemiz gerektiği inancındayım." diye konuştu.

Şili'deki Türk toplumunun istek ve taleplerini ilgili bakanlıklara ileteceklerini aktaran Kırcalı, Türk dizilerinin Şili'de çok beğenildiğini ve her yaştan ve sosyal seviyeden insana hitap ettiğini, Şili halkının Türkiye'yi bu dizilerle tanıdığını sözlerine ekledi.

Türkiye-Şili Parlamentolar Arası Dostluk Grubu, Şili\'de Türklerle buluştu
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türkiye-Şili Parlamentolar Arası Dostluk Grubu, Şili'de Türklerle buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement