Muğla'nın Bodrum ilçesinde düzenlenen "Uluslararası Eğitim ve Değerler Sempozyumu" başladı.
Türk Tarih Kurumu (TTK), Mersin Üniversitesi ve Muğla Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde, ilçedeki bir otelde düzenlenen sempozyuma, Türkiye'nin yanı sıra Filistin, Azerbaycan, Özbekistan, Kırgızistan, Ukrayna, Gürcistan ve Yunanistan'dan akademisyenler katıldı.
TTK Başkanı Prof. Dr. Refik Turan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin son derece kritik bir dönemden geçtiğini söyledi.
Ülkenin tarihteki büyük olaylar ve kuşatmalara benzer bir dönemden geçtiğini vurgulayan Turan, "Türkiye güçlü bir devlettir. İçeriden ve dışarıdan kuşatılmak istenilmektedir. 15 Temmuz 2016 darbe teşebbüsü de bunun bir parçasıdır. Ama bunun yanı sıra Türkiye dışarıdan da büyük bir kuşatma halindedir. Suriye ve Irak'taki olayların büyük bir kısmı Türkiye ile alakalıdır." dedi.
PKK ve PYD'nin bu kuşatmanın parçası olduğuna dikkati çeken Turan, şöyle devam etti:
"Ne yazık ki bu kuşatmaya Barzani'nin hukuki zemine oturmayan referandum hareketi de katkı sağlamıştır. Türkiye'de kuşatma bununla tamamlandı demiyorum ama Türkiye bütün bu zorlukları aşacak güçte millet ve devlettir. Bu inancımız tamdır."
"Hiçbir ülke, bize Türkiye kadar katkı sağlamıyor"
El- Kudüs Açık Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Mahmoud Hawamdeh de uluslararası sempozyumda, Filistin'in de bir değer olarak görülmesinden mutluluk duyduğunu ifade etti. Hawamdeh, "Ülkemizde okuyan 213 bin öğrenci var. 49 tane de yüksek okul. Türkiye bize çok büyük destek oluyor. Hiçbir ülke bize bu kadar katkı sağlamıyor. Türkiye ve Türkleri çok seviyoruz." açıklamasında bulundu.
"15 Temmuz sonrası aidiyet duygusunun önemini fark ettik"
Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanı Mersin Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Değerler Eğitimi Uzmanı Prof. Dr. Kadir Ulusoy da sempozyumda 2004 yılından itibaren müfredat programlarında yer alan değer kavramının 2017 yılında da geniş şekilde yer almasını ve okullara yansımalarını konuşacaklarını söyledi.
15 Temmuz hain darbe girişimi sonrasında, Türkiye'de aidiyet duygusunun ve vatandaşlık bilincinin ne kadar önemli olduğunu fark ettiklerini vurgulayan Ulusoy, şunları kaydetti:
"Aidiyet duygusu çok önemli bir değer. Bunlar okul öncesi veya ilkokuldaki süreçten itibaren mutlaka verilmesi gerekiyor. İyi bir vatandaş, kaliteli bir vatandaş, vatanına milletine dinine bağlı, ülkesine bağlı bir vatandaş yetiştirmenin ne kadar önemli olduğunu anladık. Devlet olarak ülke olarak biz müfredat ve eğitim politikaları içerisinde değerleri yeterince işleyemezsek, bilinçli bir vatandaş yetiştiremezsek mutlaka birileri, bizim ülkemizde yaşayan çocuklarımızı, gençlerimizi kendi değerleri, kendi kültürleri ve kendi emelleri doğrultusunda yetiştirmek isteyecektir."
Son Dakika › Güncel › Uluslararası Eğitim ve Değerler Sempozyumu - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?