Polisle karşı karşıya geldiler! Mahkeme kararına rağmen kaçak yapıların yıkımı engelleniyor - Son Dakika
Güncel

Polisle karşı karşıya geldiler! Mahkeme kararına rağmen kaçak yapıların yıkımı engelleniyor

İstanbulluların Boğaz ile görsel bağlantısını kesen, İBB tarafından şehre kazandırılan Üsküdar Meydanı'nın bütünlüğünü bozduğu söylenen kaçak yapılar, mahkeme kararına rağmen Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ve Üsküdar Kaymakamlığı'nca bir defa daha korundu. İBB İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Gürkan Akgün, "Bu yıkımı durdurmak hukuki değil. Davayı kazanmamıza rağmen yıkımı gerçekleştiremiyoruz. Biz yıkımı yapmakla mesulüz" siteminde bulundu.

13.04.2023 13:10  Güncelleme: 18:11

Mimar Sinan'ın 16. yüzyılda kuşlar üzerine pislemesin diye rüzgarların kesiştiği noktaya inşa ettiği halk arasında Kuşkonmaz Camii diye bilinen Şemsi Ahmed Paşa Camii'nin hemen bitişiğindeki kaçak yapılar korunmaya devam ediyor. İstanbulluların Boğaz'la görsel bağlantısını kesen, İBB tarafından şehre kazandırılan Üsküdar Meydanı'nın bütünlüğünü bozan kaçak yapılar, mahkeme kararlarına rağmen yıkımına izin verilmedi.

Üsküdar sahilindeki kaçak yapıların yıkımı, mahkeme kararına rağmen engelleniyor

İBB EKİPLERİ ENGELLENDİ

Mahkemenin 6 Nisan 2023 tarihinde, İBB'yi haklı bularak, İmar Kanunu'na aykırılığını tespit ettiği kaçak kafenin yıkımına bir kez daha engel olundu. İBB ekipleri yasal işlem gerçekleştirmek için 10 Nisan 2023'te kafeye gitti. Yıkıma başlamak isteyen İBB personeli, Üsküdar Kaymakamlığı tarafından görevlendirilen emniyet ekipleri tarafından engellendi. Engelleme 3 gündür devam ediyor.

Üsküdar sahilindeki kaçak yapıların yıkımı, mahkeme kararına rağmen engelleniyor

"BU YIKIMI DURDUKMAK HUKUKİ DEĞİL"

İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Gürkan Akgün, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Bu yıkımı durdurmak hukuki değil. Davayı kazanmamıza rağmen yıkımı gerçekleştiremiyoruz. Biz yıkımı yapmakla mesulüz" dedi.

Üsküdar sahilindeki kaçak yapıların yıkımı, mahkeme kararına rağmen engelleniyor

4 KAFE VE 3 İŞLETME İÇİN SÜREÇ DEVAM EDİYOR

Hafta başından bu yana yasal haklarını kullanıp tahliye ve yıkım için bölgeye giden İBB ekiplerinin polisi karşısında bulduğunu belirten Akgün, Üsküdar Meydan düzenlemesi içinde kalan ve bazıları İBB'nin mülkiyetinde olan 431 adadaki 4 kafe, 359 ve 367 ada içinde kalan 3 işletme için de sürecin de devam ettiğini bildirdi.

Üsküdar sahilindeki kaçak yapıların yıkımı, mahkeme kararına rağmen engelleniyor
Polisle karşı karşıya geldiler! Mahkeme kararına rağmen kaçak yapıların yıkımı engelleniyor
Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Polisle karşı karşıya geldiler! Mahkeme kararına rağmen kaçak yapıların yıkımı engelleniyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (6)

  • Ömer : Hangi partiden hangi görüşten olursa olsun o işletmelerin dükkanları kaçaksa yıkılmalı 207 10 Yanıtla
  • tolga selman: GÜZEL ÜLKEM NE GÜNLERE KALMIŞ MAHKEME KARARI VAR POLIS ENGEL OLUYOR TALIMATLA 186 14 Yanıtla
  • Ihsan Bulut: Şimdi anlaşılıyor kentsel dönüşümler neden olmuyor. 147 7 Yanıtla
  • serdar sarıer: sonrada hükümete güvenin ve daha sonrada bu ülkede adalet var öylemi bu polis jandarma mahkeme kararları için yokmu 61 7 Yanıtla
  • Murat Adıyaman: Türk düşmanı rum papaz heykelcisi oraları yıkıp satacak izin vermeyin 0 21 Yanıtla
  • ramazan yazar: Akp yiktirmaz..heleki varsa izin verirken aldığı verdiği birşey..mahkemenin kararına polis engel olmuş...kaymakam izin vermemiş..neyin kimin hakkını koruyor izin vermiyor.. 5 0 Yanıtla

Advertisement