Van İlinde Yerel Yönetimler Bölge Toplantısı - Son Dakika
Güncel

Van İlinde Yerel Yönetimler Bölge Toplantısı

Van İlinde Yerel Yönetimler Bölge Toplantısı

12. Bölge Genişletilmiş yerel yönetimler Toplantısı Van'da yapıldı.

15.09.2012 13:29  Güncelleme: 13:25

Van Rescate Otelinde yapılan toplantıya, Genel Başkan Yardımcısı Yerel Yönetimler Başkanı Hüseyin Tanrıverdi, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Bölge Koordinatörü Ak Parti Muş Milletvekili Faruk Işık, Ak Parti Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi, Ak Parti Ağrı İl Başkanı Av. Abbas Aydın, Ak Parti Ağrı Belediye Başkanı Hasan Arslan, Ak Parti İlçe Başkanları ve İlçe Belediye Başkanları, Ak Parti Belde Başkanları ve Belde Belediye Başkanları, İl Genel Meclis ve Belediye Meclis Üyeleri yanı sıra Ak Parti'nin Van, Bitlis, Hakkari, Muş, Siirt ve Şırnak milletvekilleri ve Parti Teşkilatları katıldı.

Divan Başkanlığını Bölge Koordinatörü Ak Parti Muş Milletvekili Faruk Işık'ın yaptığı toplantı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının başladı.

Toplantıda konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Avrupa şehirleşme noktasında ciddi adımlar atarken, kendilerinin 50'lili yıllarda şehirleşme yoluna girdiklerini söyledi. Bakan Bayraktar şöyle konuştu: "İnsanların köylerden şehirlere akın etmesinden dolayı da içinden çıkılmaz bir yola girdik. Van'ın altyapısı önceki nüfusa göre yapılırken, çevre illerden ve köylerden yapılan göçler kentin yaşam alanlarını oldukça zorlamaktadır. Van'ımız iki büyük deprem yaşadı. Allah bir daha bunları göstermesin. 24 bin 500 kilometre uzunluğunda bir fay hattı var. Deprem kaçınılmazdır. Bu deprem zaman zaman Van'dan, Bingöl'den, İstanbul'dan, Tekirdağ'a oradan da Yunanistan'a uzanmaktadır. Van'daki deprem bizlere çok acılar yaşattı. Marmara ve Düzce'de çok acılar yaşadık. 18 binin üzerinde insan kaybettik. Türkiye ekonomisinde küçülme oldu. Depremler bir bakıma travmadır.

Depremden sonra fırsatlar zincirini de çok iyi yakalamamız gerek. Bir yılda çadırlarını ve konutlarını yapamayan devletler bize gıpta ediyor. 3 yıl içinde Van'dan Edremit'ten geçecek çevre yolu, altyapısı, elektriği suyu ile güzel bir şehir kuracağız. Van'ı ayağa kaldırmak için güzel fırsattır. İhtiyaç sahibi olanlara yardım edeceğiz. Ama açıkgöz olanlar var, bunlara da çok dikkat edeceğiz."

Toplantıdan sonra açıklama yapan Ak Parti Ağrı İl Başkanı Av. Abbas Aydın ''bilindiği üzere 14 Eylül 2012 tarihinde 12. Bölge Genişletilmiş yerel yönetimler Toplantısını Van'da 7 İlin katılımıyla yapmış bulunmaktayız. Başbakanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan'ın Ak Parti Antalya İl kongresiyle vermiş oldu seçim start'ı ile çalışmalarımız başladı.

Aydın, Ak Parti'nin 3. dönem iktidarını yüzde 50'lik oyla teslim aldığını hatırlatarak, "Ak Parti iktidarına bu millet üçüncü kez hizmet vizesi verdi. Tabi bizim her geçen gün sorumluluklarımız daha da artmaktadır. Üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmek için bugün yerel yönetimler toplantısı yapıyoruz. Yerel yönetimler toplantısı genel anlamda yerelde yaşadığımız sıkıntıları, sorunları birbirimize aktaracağımız tecrübelerimizi karşılıklı tartışabileceğimiz bir istişare toplantısıdır olduğunu söyledi. Aydın, Yapmış olduğumuz toplantı Ağrı'mıza Bölgemizdeki diğer illerimize hayırlar getirmesini diliyorum" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Van İlinde Yerel Yönetimler Bölge Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement