"Yol Haritamızda Kabine Değişikliği Yok" - Son Dakika
Güncel

"Yol Haritamızda Kabine Değişikliği Yok"

"Yol Haritamızda Kabine Değişikliği Yok"

Başbakan Erdoğan, AKP Büyük Kongresi'nde ustalık döneminin güçlü siyasi yapılanmasının sağlanacağını fakat bu kongrenin kabinede değişiklikle paralel olmadığını söyledi.

11.09.2012 11:29

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 30 Eylül'de yapılacak AKP Büyük Kongresi'nde ustalık döneminin güçlü siyasi yapılanmasının sağlanacağını fakat bu kongrenin kabinede değişiklikle paralel olmadığını belirterek, "Şu an bizim yol haritamızın içinde böyle bir şey söz konusu değil" diye konuştu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 30 Eylül'de yapılacak AKP Büyük Kongresi'nde ustalık döneminin güçlü siyasi yapılanmasının sağlanacağını fakat bu kongrenin kabinede değişiklikle paralel olmadığını belirterek, "Şu an bizim yol haritamızın içinde böyle bir şey söz konusu değil" diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan, Ukrayna, Bosna Hersek ziyaretlerinin ilk ayağı Azerbaycan'a hareketi öncesi havaalanında yaptığı açıklamada, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun üst düzey askeri yetkililerden aldığını belirttiği bilgilere dayanarak Afyonkarahisar'daki cephanelik patlamasının "yüzde 99 sabotaj olduğu" yönündeki açıklamasını değerlendirdi. Olayın sebebinin ne olduğunu anlamak için idari ve adli yargının çalışmalarını sürdürdüğünü ifade eden Erdoğan, bu çalışmalar bitmeden yapılan açıklamaların bir anlamı olmadığını kaydetti.

-"GENELKURMAY İKİNCİ BAŞKANI ARADI, KILIÇDAROĞLU YALANLADI"-

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun açıklamasını "durumdan bir şeyler çıkarma gayreti" olarak niteleyen Erdoğan, Kılıçdaroğlu'na şöyle seslendi:

"Böyle bir olayın ardından bu açıklamaları yapmak hem aileleri hem milleti yaralamaktadır. Anamuhalefet partisi liderinin dün bir gazetede çıkan bir açıklaması var. Sonradan kendisine yaptığı açıklama soruluyor ama bu soruyu da cevapsız bırakıyor. "Yüzde 99 sabotaj' diyor. Kendilerini Genel Kurmay İkinci Başkanı aradığında konuyla ilgili açıklama yapacağını, böyle bir şey söylemediğini ifade ediyor. Biz oralardan duyuyoruz. Böyle bir açıklama yapmadıysan yapmadım de, yaptıysan, üst düzey komutanlardan bilgi aldım diyorsan kim bu üst düzey komutan onu açıkla."

-" TSK'NIN YAPMASI GEREKEN YARGI YOLUNA GİTMEK"-

Kılıçdaroğlu'nun açıklamasını tutarsız ve samimiyetsiz bulduğunu ifade eden Erdoğan, CHP liderini 25 şehit üzerinden rant devşirmeye ve TSK'yı yaralamaya çalışmakla suçladı. Kılıçdaroğlu'nun "Yüzde 99 sabotaj" ifadesinin kendisine ait değilse yalanlaması gerektiğini anlatan Erdoğan, "Yalanlamıyorsan bunu söyledin. TSK'nın da böyle bir iftira karşısında yapması gereken yargı yoluna gitmektir. Biz de aynı şekilde hükümet olarak yargı yolunu ayrıca açık tutuyoruz. Bu konularda hükümetiyle ve muhalefetiyle duyarlı olmazsak, bu ülkede birliği beraberliği hiçbir zaman sağlayamayız" dedi.

-"GÖSTERİLEN TEPKİ BİZİM AÇIMIZDAN DA DOĞRU"-

Erdoğan, Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu'nun, patlama sonrası bölgeye incelemelerde bulunmak için giden Genelkurmay Başkanı'na yöresel hediyeler vermesi ve kamuoyunda gösterilen tepkiyi de değerlendirdi. Vali Balkanlıoğlu'nun böyle hassas bir günde daha duyarlı davranması gerektiğini ifade eden Erdoğan, vali ile Genelkurmay Başkanının bir araya gelmesinin olması gereken bir durum olduğunu fakat rutin hediyeleşmenin böyle bir günde yapılmasının yanlış olduğunu belirtti. Hediyeleşmenin fotoğraflarının valilikçe yayınlanmasını da eleştiren Erdoğan, "Bu yanlış davranışı halkımızın haklı tepkisini göstermesi bizim açımızdan da doğrudur. Biz de gerekli uyarıları bizzat valimize yaptık. Genelkurmay Başkanı'nın üzüntüsüne mucip bir olay olmuştur" diye konuştu.

-"HAŞİMİ KALMAK İSTEDİĞİ SÜRECE TÜRKİYE'DE"-

Bir soru üzerine Lübnan'da Mikdat aşireti tarafından kaçırılan Türk iş adamı Aydın Tufan Tekin hakkında şu anda ulaşmış bir bilgi olmadığını, konunun takipçisi olduklarını belirten Erdoğan, Türkiye'de bulunan Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık Haşimi'nin durumu ile ilgili olarak özetle şunları söyledi: "Bizim Sayın Haşimi ile dostluğumuz, kardeşliğimiz bugünkü olaylarla başlamadı. Irak siyasetinde ikili ilişkilerimizin yakın olduğu 10 yılda, Sayın Haşimi'nin konumunu, yerini, davranış biçimini iyi bilen bir ülkeyiz ve iyi bilen siyasetçileriz. Hakkında ileri sürülen bir idama neden olabilecek bir şey asla söz konusu değildir. Kaldı ki Tarık Haşimi ailesinin bir çok ferdini Irak'ta kaybetmiştir. Böyle eylemlerde yer alması söz konusu değildir. Bizden iade gibi bir talep olursa, biz Sayın Haşimi'yi burada kalmak istediği sürece ülkemizde tutarız, teslim de etmeyiz. Bunu da bu kadar açık söylüyorum."

-"YOL HARİTAMIZDA KABİNE DEĞİŞİKLİĞİ YOK"

AKP'nin yaklaşan Büyük Kongresi'nin ardından kabinede bir revizyonun söz konusu olup olmayacağının sorulması üzerine de Erdoğan, kabinelerin yenilenmesinin kongrelerle paralel işler olmadığını belirterek, "Şu an bizim yol haritamızın içinde böyle bir şey söz konusu değil" diye konuştu. Erdoğan, 30 Eylül'deki Büyük Kongrede "ustalık döneminin güçlü siyasi yapılanmasının sağlanacağını" ifade etti ve şunları söyledi: "Partimize katılımlar var, Türkiye'deki belediyelerden birçok talepler var. Şu an itibariyle 30 Eylül'e kadar bu tür katılımlar devam edecektir. Bunlarla birlikte de inşallah 30'unda Ankara Arena'da Türk siyasetinde örnek bir kongreyi ortaya koymayı hedefliyoruz. Bunun için alt yapı çalışmalarını yapıyoruz. Burada siyasi reform alanında bundan sonraki süreçte neler olacak? Bizim bu kongremiz bir milat değildir. Bizim miladımız 14 Ağustos 2001'dir. Şimdi güncelleme ve daha da güçlenerek devam eden bir süreç vardır. Siyasi reformların yanında ekonomide, dış politikada, terörle mücadelede neler yaptık ve yapıyoruz bunları konuşacağız."(ANKA/SON)(OE/ORH) - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel 'Yol Haritamızda Kabine Değişikliği Yok' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement