20. Yıl Kutlaması - Son Dakika
Güncel

20. Yıl Kutlaması

İstanbul'daki Muğlalılar, Derneklerinin Kuruluşunun 20. yılını bir arada kutladı.

13.02.2012 15:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kuruluşunun 20.yılını kutlayan Muğla İl ve İlçeleri Kültür ve Tanıtım Derneği geleneksel olarak her yıl düzenlenen gecelerini bu yılda büyük bir coşku ile kutladı. Geceye Muğla Valisi Fatih Şahin, AKP Muğla Milletvekilleri Ali Boğa ve Yüksel Özden, Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün başta olmak üzere pek çok Muğlalı katılım gösterdi.

İstanbul'da yaşayan Muğlalıları 20 yıldır bir arada olmanın mutluluğunu yaşatan Muğla İl ve İlçeleri Kültür ve Tanıtım Derneği, geleneksel hale gelen gecelerini bu yıl 11 Şubat Cumartesi akşamı Moda Deniz Kulübünde gerçekleştirdi. Gecede kuruluşunun 20.yılını kutlayan Muğlalılar Derneği İstanbul'da yaşayan Muğlalıları ve Muğla'dan katılan değerli konuklarla bir arada olmanın coşkusunu tüm davetlilere yaşattı.

Muğla İl ve İlçeleri Kültür ve Tanıtım Derneği Başkanı Mimar Serter Karataban'ın konuşmasıyla başlayan geceye Başta Muğla Valisi Fatih Şahin olmak üzere, değerli milletvekilleri Ali Boğa ve Yüksel Özden, Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün, Ören Belediye Başkanı Kazım Turan, Güllük Belediye Başkan Yardımcısı Tevfik Kırçın, Yönetmen Yüksel Aksu ve Sanatçı Keremcem olmak üzere pek çok Muğlalı misafir de katıldı.

Konuşmasında "İstanbul bizler için, eğitimimizi aldığımız, hayatımızı kazandığımız, sosyal ve kültürel anlamda beslendiğimiz, sadece şartları ve standartları farklı bir büyükşehir olmaktan öteye gidemedi." diyen Başkan Serter Karataban "Muğla tabiat ana tarafından biraz kayırılmış" diyerek Muğla'nın ve Muğlalı olmanın ne kadar önemli ve gurur verici olduğuna değindi. Görev süresince 50 öğrenciye burs verdiklerine, üye sayısını 400'ün üzerine çıkarttıklarına ve ikinci kültür yayınına hayat verdiklerine değinen Başkan Karataban, Vali Şahin'e ayrıca teşekkürlerini sundu. Başkan Karataban şunları kaydetti: "Ben yaklaşık 6 yıldır pasif ve aktif bir şekilde yönetim kurulunun içerisindeyim, ilk defa bir valinin bu denli bulunduğu şehre hizmet etmek istediğini ve uzun zamandır ilk kez bir hemşeri yemeğine katılarak bizleri, onurlandırdığını görüyorum. Şahsım ve hemşerilerim adına teşekkürlerimi sunarım"

Gecede konuşan Vali Şahin, İstanbul'daki Muğlalılarla bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek İstanbul'daki Muğlalılar Derneğinin kültür ve tanıtım çalışmalarının Muğla'nın tanıtılmasında önemli bir yeri olduğunu ve bu çalışmalar doğrultusunda işbirliğinin devamı için Valilik olarak gayret göstereceklerini belirtti. Sayın Belediye Başkanı Osman Gürün ise konuşmasında ülke genelinde hizmetlerini sürdüren iş adamlarını Muğla'ya kazandırmak ve Muğla'yı kalkındırmak için bir arama konferansı hazırladıklarının müjdesini verdi.

İstanbul'da Muğlalı kız öğrencilerin barınma imkanlarını sağlamak için bir yurt projesi hazırlayan Muğlalılar Derneği'nin çalışmalarına katkı sağlayan Milletvekili Sayın Yüksel Özden, yurt için belirlenen arsa problemini çözdüklerinin müjdesini verdi ve inşaat için gerekli tüm desteği de sağlayacaklarının sözünü verdi. Sayın milletvekili Ali Boğa ise konuşmasında Muğla için parti ayrımı gözetmeden çalıştıklarını ve tüm vekillerle aynı heyecanı paylaştıklarını kaydetti.

Gece konuşmaların ardından tüm coşkusuyla sürdü. Gecede sahne alan solist Gülşen birbirinden güzel parçalarla geceye renk katarken Milaslı şarkıcı Keremcem ve duayen Gülden Karaböcek'in düetleri ise izleyenleri kendilerine hayran bıraktı.

Muğla İl ve İlçeleri Kültür ve Tanıtım Derneği olarak dernekten desteklerini esirgemeyen birçok katılımcıya teşekkür plaketleri sunuldu. Plaket töreninin ardından ise İstanbul Teknik Üniversitesi Halk Oyunları Bölümü öğrencisi Levent Ketenci'nin folklor gösterisi tüm Muğlalıların büyük ilgisiyle izlendi. Yine dernek öğrencilerinden İstanbul teknik Üniversitesi Konservatuar öğrencisi Emin Karadayı'nın söylediği yöresel türküler ile Muğla'ya hasret tüm Muğlalılar enfes bir türkü şöleni yaşadılar.

Gecede yöresel halının açık arttırmaya çıkarılmasıyla keyifli dakikalar yaşandı. Gelirinin yurt için harcanacağı açık arttırma Oyuncu Gülnihal Demir'in samimi sohbetiyle gerçekleştirildi. İstinye Spor Kulübü Başkanı ve İşadamı Saffet Akkoyun halıyı alan isim oldu. Ayrıca gecede gerçekleştirilen çekiliş töreninde pek çok şanslı davetliye birbirinden güzel hediye kazandı. Ören Belediye Başkanı Kazım Turan'ın sağladığı birçok hafta sonu tatili ve Dernek Kurucu Başkanı Ahmet Çakırağa'nın sağladığı Yücelen Otel'de konaklama hediyeleri ve Anı Tur'un sahibinin sağladığı yurtdışı seyahati en dikkat çekici hediyeler arasında yer aldı.

Geceye katılan bazı isimler ise şöyle; Ukrayna Fenerbahçeli İşadamları Derneği, Fethiye Spor Kulübü Başkanı İsmail Öztürk, Ataköy Lions Kulübü Başkanı Ercan Özsivri, Ülker Holding Yönetim Kurulu Üyesi Cafer Fındıkoğlu, Kültür Üniversitesi İktisat Fakültesi Dekanı Durmuş Dündar, İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Hocası Prof. Dr. Osman Gümrü, Karadeniz Ekonomik İşbirliği Topluluğu Başkanı Büyükelçi Sumru Noyan, Aydınlılar Vakfı Eski Başkanı Mehmet Ali Çetin ve Vakıf Genel Sekreteri Mustafa Tan

Gece, 20.yıl pastasının kesiminin ardından renkli fotoğraflarla ve yöresel türkülerin verdiği keyifle sona erdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 20. Yıl Kutlaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement