2018 FIFA Dünya Kupası'nda H Grubu: Polonya - Son Dakika
Spor

2018 FIFA Dünya Kupası'nda H Grubu: Polonya

2018 FIFA Dünya Kupası\'nda H Grubu: Polonya

Rusya'nın ev sahipliği yapacağı 21. FIFA Dünya Kupası'nda mücadele edecek Polonya Milli Takımı, son olarak 2006'da katıldığı turnuvada, gruplardan çıkarak final aşamalarına görmek istiyor.

10.06.2018 12:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Senegal, Kolombiya ve Japonya ile H Grubu'nda yer alan Polonya Milli  Takımı'nın kupaya katılma mücadelesi, öne çıkan oyuncuları, Dünya Kupası geçmişi  ve aday kadrosuyla ilgili ayrıntılar şöyle:
Kupaya katılma mücadelesi
Eski Polonyalı milli futbolcu Adam Nawalka'nın 2013'ten bu yana  çalıştırdığı Polonya, Avrupa Elemeleri'nde Danimarka, Karadağ, Romanya, Ermenistan ve Kazakistan ile mücadele etti.
Güney Afrika ve Brezilya'da düzenlenen Dünya Kupalarını kaçıran  Polonya, grup aşamasındaki başarılı görüntüsüyle dikkati çekti.
Elemelerde çıktığı 10 maçın 8'inden galip ayrılan, 1 beraberlik ve 1  yenilgi alan Polonya, E Grubu'nu 25 puanla lider tamamlayarak 2018 Dünya Kupası  vizesi aldı.
Eleme maçlarında rakip ağları 28 kez havalandırırken kalesinde 14 gole  izin veren Polonya, Rusya 2018 biletini şu sonuçlarla aldı:
Kazakistan-Polonya: 2-2
Polonya-Danimarka: 3-2
Polonya-Ermenistan: 2-1
Romanya-Polonya: 0-3
Karadağ-Polonya: 1-2
Polonya-Romanya: 3-1
Danimarka-Polonya: 4-0
Polonya-Kazakistan: 3-0
Ermenistan-Polonya: 1-6
Polonya-Karadağ: 4-2
Öne çıkan oyuncuları
Wlodzimierz Lubanski, Grzegorz Lato ve Zbigniew Boniek gibi yıldız  oyuncularıyla geçmişte adından söz ettiren Polonya'nın bu turnuvada en güvendiği  isim şüphesiz Bayern Münih forması giyen golcü oyuncu Robert Lewandowski  olacak.
FIFA dünya sıralamasında 8'inci sırada bulunan Polonya'nın Rusya  biletini cebine koymasında en büyük katkıyı, elemelerde ağları 16 kez sarsan  Lewandowski sağladı.
Dünya Kupası'nda bir sürprizi gerçekleştirmeye çalışacak Polonya'nın  aday kadrosunun önemli bir kısmı, Polonya, İngiltere, Almanya ve İtalya'da top  koşturan futbolculardan oluşuyor.
Dünya Kupası geçmişi
Polonya Milli Takımı, Dünya Kupası'na daha önce 7 kez katıldı.  Organizasyon tarihinde 31 maç yapan Polonya, bu maçlardan 15'ini kazandı, 5'inden  beraberlikle, 11'inden mağlubiyetle ayrıldı. Son 2 turnuvayı kaçıran Polonya,  Dünya Kupası tarihi boyunca 44 gol attı, kalesinde 40 gol gördü.
Dünya Kupası'nda daha önce iki kez 3.'lük elde eden Polonya'nın Dünya  Kupası geçmişi şöyle:
1938 - İlk tur
1974 - Üçüncülük
1978 - İkinci tur
1982 - Üçüncülük
1986 - Son 16 turu
2002 - Grup aşaması
2006 - Grup aşaması
Dünya Kupası aday kadrosu
Kaleci: Bartosz Bialkowski (Ipswich Town), Lukasz Fabianski (Swansea),  Wojciech Szczesny (Juventus)
Savunma: Jan Bednarek (Southampton), Bartosz Bereszynski (Sampdoria),  Thiago Cionek (SPAL), Kamil Glik (Monaco), Artur Jedrzejczyk, Michal Pazdan  (Legia Varşova), Lukasz Piszczek (Borussia Dortmund)
Orta saha: Jakub Blaszczykowski (VfL Wolfsburg), Jacek Goralski  (Ludogorets Razgrad), Kamil Grosicki (Hull City), Grzegorz Krychowiak (West  Bromwich Albion), Rafal Kurzawa (Gornik Zabrze), Karol Linetty (Sampdoria),  Slawomir Peszko (Lechia Gdansk), Maciej Rybus (Lokomotiv Moscow), Piotr Zielinski  (Napoli)
Forvet: Dawid Kownacki (Sampdoria), Robert Lewandowski (Bayern Münih),  Arkadiusz Milik (Napoli), Lukasz Teodorczyk (Anderlecht)
Maç takvimi
19 Haziran (TSİ: 18.00): Polonya-Senegal (Spartak Stadı - Moskova)
24 Haziran (TSİ: 21.00): Polonya-Kolombiya (Kazan Arena - Kazan)
28 Haziran (TSİ: 17.00): Japonya-Polonya (Volgograd Arena - Volgograd)

Kaynak: Skorer

Son Dakika Spor 2018 FIFA Dünya Kupası'nda H Grubu: Polonya - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement