2018 Yılı Bütçesi Plan ve Bütçe Komisyonunda - Son Dakika
Politika

2018 Yılı Bütçesi Plan ve Bütçe Komisyonunda

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri, "Bugün Şanlıurfa bir istikrar ve huzur şehriyse bu güzelliğini GAP'a borçludur.

21.11.2017 18:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri, "Bugün Şanlıurfa bir istikrar ve huzur şehriyse bu güzelliğini GAP'a borçludur. GAP adeta Güneydoğu Anadolu'nun sigortası olmuştur." dedi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile bağlı kuruluşlarının bütçeleri görüşülüyor.

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, bakanlığın bazı konularda verdiği rakamlar ile başka kuruluşların verdiği rakamların uyuşmadığını savundu.

Bekaroğlu, "Avrupa'da kişi başına düşen yeşil alan 20 mekrekareyken, Türkiye'de 5 metrekaredir. En fazla orman alanına sahip ülkeler sıralamasında Türkiye 190 ülke arasında 139'uncudur." ifadesini kullandı.

AK Parti Kocaeli Milletvekili Sami Çakır, suyun hakça ve verimli kullanımının önemine dikkati çekerek, "Türkiye'nin milli akarsuları olduğu kadar, Türkiye'de doğup başka ülkelerde denize dökülen ya da kaynağını başka ülkelerde alarak Türkiye'de denize dökülen sınır aşan veya sınır oluşturan akarsular da bulunmaktadır. Türkiye'nin yaklaşık 2 bin 900 kilometre olan toplam kara sınır uzunluğunun yaklaşık 600 kilometresini akarsular oluşturmaktadır." diye konuştu.

CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, dünyada her 10 kişiden birinin güvenilir suya erişemediğini, her beş kişiden birinin ise içilebilir temiz sudan mahrum olduğunu söyledi. Ormanlara yönelik politikaları eleştiren Çam, "AKP döneminde orman alanları, biyolojik çeşitlilik, yaban hayatı ve orman nitelik durumları dikkate alınmaksızın saldırı altında tutularak deyimi yerindeyse yok etmeye endeksli girişimlere sahne olmuştur." ifadesini kullandı.

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri ise Güneydoğu Anadolu Projesi'nin (GAP) sadece tarım sektörünü kalkındırmadığını aynı zamanda Türkiye'nin enerji ihtiyacının büyük bir bölümünü karşıladığını söyledi. GAP'ın aynı zamanda insani gelişmeye dayalı, ekonomik ve sosyal bütünleşme ile kalkınmayı hedefleyen, refah seviyesini arttıran ve çevreyi önceleyen sosyal bir proje olduğuna işaret eden Cevheri, "Bugün Şanlıurfa bir istikrar ve huzur şehriyse bu güzelliğini GAP'a borçludur. GAP adeta Güneydoğu Anadolu'nun sigortası olmuştur." değerlendirmesinde bulundu.

Cevheri, orman konusunda Şanlıurfa'nın Türkiye'nin en fakir ili olduğunu da anımsattı.

HDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan, ormanı, ekosistemi ve doğayı korumanın herkesin temel sorunu olduğunu dile getirdi.

"Eser siyaseti yapıyoruz"

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, AK Parti ile Türkiye, hatta dünya gündemine bir kavramın daha geldiğini bunun da "eser siyaseti" olduğunu dile getirdi. Aydemir, "Biz, eser siyaseti yapıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız bu hali çok güzel tarif etmiştir. Aynen şöyle söylüyor: 'Ülkeyi yönetme sorumluluğunu üstlendiğimiz 15 yıldır istismar siyaseti yerine eser siyasetini tercih ettik.' Bu hali hayata geçirdiğimiz için milli irade de karşılık buluyor. Bunu hep devam ettireceğiz." dedi.

Aydemir, AK Parti'nin Türkiye'de tüm ezberleri ve öncelikle de muhalif ezberleri bozduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından soru-cevap bölümüne geçildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika 2018 Yılı Bütçesi Plan ve Bütçe Komisyonunda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Şaphane İlçe Kaymakamlığı, şehit aileleri ve gazilere iftar yemeği verdi
    05:42 Şaphane İlçe Kaymakamlığı, şehit aileleri ve gazilere iftar yemeği verdi

    18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Programı kapsamında Şaphane İlçe Kaymakamlığı tarafından şehit aileleri ve gazilere onuruna iftar yemeği düzenlendi. Kaymakam İsmail Karakoç, şehit aileleri ve gazilerle yakından ilgilenerek sohbet etti ve Ramazan ayının öneminden bahsetti.

  • AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak
    03:23 AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak

    Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanları, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere karşı yaptırım uygulanması konusunda anlaşmaya vardı. Yaptırımlar çerçevesinde şiddet yanlısı yerleşimcilerin AB ülkelerine girişi yasaklanacak ve mal varlıkları dondurulacak. Ayrıca Hamas için de ek yaptırım kararı alındı.

  • Anayasa Mahkemesi, Yıpranan Tarihi ve Kültürel Taşınmaz Varlıkların Yenilenerek Korunması ve Yaşatılarak Kullanılması Hakkında Kanun'a ilişkin kararını yayımladı
    02:08 Anayasa Mahkemesi, Yıpranan Tarihi ve Kültürel Taşınmaz Varlıkların Yenilenerek Korunması ve Yaşatılarak Kullanılması Hakkında Kanun'a ilişkin kararını yayımladı

    Anayasa Mahkemesi, Yıpranan Tarihi ve Kültürel Taşınmaz Varlıkların Yenilenerek Korunması ve Yaşatılarak Kullanılması Hakkında Kanun'a eklenen geçici 1. maddenin birinci cümlesi ve üçüncü cümlesinin bir kısmının iptaline ilişkin kararın gerekçesi Resmi Gazete'de yayımlandı. Karar, Engin Altay, Özgür Özel ve Engin Özkoç ile 134 milletvekilinin açtığı iptal davası sonucunda verildi. İptal edilen madde, kamulaştırma kararları üzerine açılan davalarda idare aleyhine açılacak davalarda kamulaştırma bedelinin mahkeme veznesine depo edilmesini öngörüyordu.

  • Özgür Özel, Partisinin Genç Adaylarıyla:
    02:06 Özgür Özel, Partisinin Genç Adaylarıyla: "Onlara Güvenmek, Yol Açmak, İmkan Tanımak Çok Önemli"

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin genç belediye başkan adaylarıyla İstanbul’daki Dijital Deneyim Müzesi’nde bir araya geldi. Özel, “Benim bir gence inanıp da sükut-u hayale uğradığım çok istisnadır ama çok inandığım yaşıtlarım beni çok sükut-u hayale uğratmıştır. Siyasette gençler yedek kulübesinde yaşlandıkça ileride olmaması gerektiğini düşündüğümüz her şeyi yedek kulübesinde öğreniyorlar ama sahada hiç kötü bir şey öğrenmiyorlar, kötü bir şey yapmıyorlar. Onlara güvenmek, yolunu açmak ve onların kendinden daha gençlerin yolunu açması için onlara imkan tanımak çok önemli. Ben çok güveniyor ve inanıyorum” dedi.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, çeşitli etkinliklere katılacak
    02:03 Cumhurbaşkanı Erdoğan, çeşitli etkinliklere katılacak

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da gerçekleştirilecek olan Deprem Konutları Kura ve Anahtar Teslim Töreni, Arnavutköy- İstanbul Havalimanı Metrosu Açılış Töreni, Mamak Yeşilbayır Mahallesi Sağduyu Caddesi'nde düzenlenecek Toplu Açılış Töreni ve ATO Congresium'da şoför esnafı ile iftar programına katılacak.

  • Bağcılar'da kadın muhtar adayına 4 gün içinde ikinci kez silahlı saldırı
    01:53 Bağcılar'da kadın muhtar adayına 4 gün içinde ikinci kez silahlı saldırı

    Bağcılar Yavuz Selim Mahallesi'nde muhtarlık seçimlerine katılan Münevver Adan, seçim ofisi olarak kullandığı yerin önüne kimliği belirlenemeyen şahıslar tarafından ikinci kez silahlı saldırıya uğradı. Adan, saldırıların tekrarlanmasından endişe duyuyor ve can güvenliğinden endişe ettiğini belirtiyor. Polis ekipleri olayla ilgili çalışmalarını sürdürüyor.

  • İmamoğlu, genç belediye başkan adaylarıyla bir araya geldi
    01:45 İmamoğlu, genç belediye başkan adaylarıyla bir araya geldi

    İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP'nin genç belediye başkan adaylarıyla İstanbul'daki Dijital Deneyim Müzesi'nde düzenlenen programda bir araya geldi. İmamoğlu, genç yöneticilerin yeni nesil belediyecilik taleplerine hızlı ve pratik çözümler üretebileceğini belirtti. Ayrıca, İmamoğlu konuşmasında gençlere yönelik yapılan hizmetlerden ve gelecek hedeflerinden de bahsetti.

  • Bağcılar Yavuz Selim Mahallesi'nde Muhtar Adayı Silahlı Saldırıya Uğradı
    01:38 Bağcılar Yavuz Selim Mahallesi'nde Muhtar Adayı Silahlı Saldırıya Uğradı

    Bağcılar Yavuz Selim Mahallesi'nde muhtarlık seçimlerinde aday olan Münevver Adan, seçim ofisi olarak kullandığı yerde kimliği belirlenemeyen şahıslar tarafından ikinci kez silahlı saldırıya uğradı. Adan, saldırıların tekrarlanmasından endişe ediyor ve can güvenliğinden endişe duyuyor. Polis ekipleri olayla ilgili çalışmalarını sürdürüyor.

  • Murat Kurum: İstanbul'un 7 milyar dolar kaynağı nerede?
    01:29 Murat Kurum: İstanbul'un 7 milyar dolar kaynağı nerede?

    Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun engellendiği yönündeki iddiasına cevap vererek, İstanbul'un 7 milyar dolarlık kaynağının nerede olduğunu sordu. Kurum, İstanbul'un kaynaklarının yeterli olduğunu belirterek, bütçenin yatırıma ayrılması halinde vaatlerin gerçekleştirilebileceğini ifade etti. Ayrıca, Kanal İstanbul projesinin öncelikleri arasında olmadığını ve İstanbul Belediyesi'nin rant olarak görülmeyeceğini vurguladı. Kurum, su sorununu çözeceklerini, taksi yönetimini tek merkezden sağlayacaklarını, sokak hayvanlarına bakım merkezleri ve yaşam alanları oluşturacaklarını, dijital beyaz masa ile sorunların çözümünü takip edeceklerini ve ulaşım sorununu çözeceklerini söyledi.


Advertisement