23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı - Son Dakika
Yerel

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Samsun, Rize, Artvin, Giresun, Bayburt, Gümüşhane, Sinop, Amasya, Çorum ve Ordu'da törenlerle kutlandı.

23.04.2015 16:00

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Samsun, Rize, Artvin, Giresun, Bayburt, Gümüşhane, Sinop, Amasya, Çorum ve Ordu'da törenlerle kutlandı.

Samsun'da, Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin'in Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla başlayan tören, hava muhalefeti nedeniyle Yaşar Doğu Spor Salonunda devam etti.

Girgin, törende yaptığı konuşmada, birlik beraberlik içinde kıvanç ve gururla 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlamanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Konuşmaların ardından şiirler okundu. Daha sonra minik öğrencilerin hazırladığı gösteriler katılımcıların beğenisine sunuldu.

Halk oyunları gösterileri ve sokak dansı yapan öğrenciler, program sonunda Samsun Sahra Sıhhiye Okulu ve Eğitim Merkezi Bölge Bando Komutanlığı'nın seslendirdiği şarkılar eşliğinde dans etti.

Törene, Samsun Valisi İbrahim Şahin, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Yavuz Selim Kahveci, Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Turan Çakır, Cumhuriyet Başsavcısı Erol Tosun, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, diğer protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

-Rize

Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlayan törene, Yenişehir Spor Salonu'nda devam edildi.

Milli Eğitim Müdürü Şemsettin Durmuş, törende yaptığı konuşmada, milli iradenin temsil edildiği TBMM'nin açılışının 95. yıl dönümünü kutlamanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Durmuş, 23 Nisan 1920'de Türkiye'nin dört bir yanından gelen 115 milletvekiliyle TBMM'nin açıldığını belirterek, "Türkiye Cumhuriyeti çocukların geleceği üzerine inşa edilmiştir. Bugünün çocukları daha güçlü Türkiye'nin geleceğidir. Çocuklar bu kadar değerliyken dünyada savaşlarda çocuklar hedef alınıyor. Çocukların ölmediği, daha güzel bir dünya temenni ediyoruz" dedi.

Halk oyunları gösterilerinin sunulduğu törende, çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Törene, Rize Valisi Ersin Yazıcı, İl Garnizon Komutanı Albay İsmet Cansaran, Belediye Başkanı Reşat Kasap, kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileri katıldı.

-Amasya

Yavuz Selim Meydanı'ndaki bulunan Atatürk Anıtı önünde düzenlenen tören, çelenk sunumu, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Törende, Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, Belediye Başkanı Cafer Özdemir ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ufuk Aras, vatandaşların ve çocukların bayramını kutladı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmaların yapılması ve şiirlerin okunmasının ardından öğrenciler halk oyunları gösterileri sundu.

Anaokulu öğrencilerinin yaptığı Kafkas dansına vatandaşlar ve protokol üyeleri büyük ilgi gösterdi. Program, çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere bisiklet hediye edilmesiyle sona erdi.

-Giresun

Atatürk Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasıyla başlayan tören, daha sonra Namık Kemal İlkokulu'nda devam etti.

Milli Eğitim Müdürü Necati Akkurt, törende yaptığı konuşmada, milli birlik ve beraberlik duygularıyla coşan, milli iradenin temsil edildiği TBMM'nin açılışının 95. yıl dönümünü kutlamanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Akkurt, 23 Nisan 1920 yılında TBMM'nin açılarak Türkiye Cumhuriyeti'nin en sağlam temellerinin atıldığını kaydederek, "Türk milletinin büyük bir inanç ve kesin bir azimle kurduğu yeni Türk devletinin dayandığı iki temel ilkeden biri tam bağımsızlık, diğeri de kayıtsız şartsız egemenliktir. Milletimizin egemenlik şartını kayıtsız şartsız eline aldığı bugün aynı zamanda demokrasimizin de en önemli adımı olmuştur" dedi.

Törende halk oyunları gösterileri sunuldu, çocuklara yönelik etkinlikler düzenlendi.

Kutlama törenleri 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri verilmesinin ardından sona erdi.

Törene, Giresun Valisi Hasan Karahan, Giresun Jandarma Komutanı Tuğgerenaral Mustafa Doğru, Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileri katıldı.

-Ordu

Ordu'daki ilk tören, Şarkiye Mahallesi'ndeki Atatürk Anıtı önünde yapıldı. Burada, Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan tarafından Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasıyla başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı eşliğinde Türk bayrağının göndere çekilmesiyle devam etti.

Ardından, Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan, Altınordu Merkez İlkokulu 4. Sınıf öğrencileri Zeynep Şevval Baş, Devran Palavar, Melisa Utku isimli öğrenciler, Okul Müdürü Cemalettin Türk, Müdür Yardımcısı Yunus Ergin, İngilizce Öğretmeni Nilgün Kılıç ile Vali İrfan Balkanlıoğlu'nu makamında ziyaret etti.

Öğrenciler, Vali İrfan Balkanlıoğlu'na çiçek takdim etti. Balkanlıoğlu ise öğrencilerin bayramını kutlayarak, ziyaret anısına cumhuriyet altını verdi.

Vali Balkanlıoğlu, Valilik koltuğunu Altınordu Merkez İlkokulu 4. sınıf öğrencisi Zeynep Şevval Baş'a devretti.

Vali Kemal Yazıcıoğlu Spor Salonu'ndaki kutlamalar, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Burada Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan günün anlam ve önemliyle ilgili konuşma yaptı.

Resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye girenlere ödüllerinin verilmesinin ardından Durugöl İlkokulu anasınıfı ile Gürcistan Acara Bölgesinden gelen öğrencilerin gösterilerine yer verildi.

-Çorum

Çorum'da Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlayan törende, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Törene, AK Parti Çorum Milletvekili Cahit Bağcı, Emniyet Müdürü Salih Erkan Tarancı, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri ile vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Etkinliklere daha sonra Atatürk Spor Salonunda devam edildi. Bahçelievler İlkokulu ile Cumhuriyet Ortaokulu tarafından düzenlenen programda ilk olarak 23 Nisan konulu yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Öğrencilerin dans ve halk oyunu gösterileriyle devam eden programda şiirler okundu.

Spor salonundaki kutlamaları, Vali Ahmet Kara, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Ahmet Çelik, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü de izledi.

-Artvin

Artvin Valiliği önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlayan kutlamalar, hava muhalefeti nedeniyle Artvin Şehir Salonu'nda devam etti.

Törene, Vali Kemal Cirit, Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, Garnizon Komutanı Piyade Albay Mehmet Kip, Cumhuriyet Başsavcısı Aydın Turhan, Adi Yargı ve Adalet Komisyonu Başkanı Mesut Toktaş, Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Duman, Emniyet Müdürü Alaattin Akbaş, Milli Eğitim Müdürü Abdul Celil Kahveci, daire amirleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Törende, şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere Vali Cirit ile protokol üyeleri tarafından çeşitli armağanlar verildi.

-Sinop

Valilik önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlayan törende, saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.

Ardından İstiklal İlköğretim Okulu'nda devam edilen törene, Vali Yasemin Özata Çetinkaya, Belediye Başkanı Baki Ergül, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Şefaattin Serten, Cumhuriyet Başsavcısı Ozan Kaya, Emniyet Müdürü Yusuf Biner, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bircan, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.

-Bayburt

Bayburt Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan etkinliklere, hava muhalefeti nedeniyle Cumhuriyet İlkokulu Spor Salonu'nda devam edildi.

Törene, Vali Yusuf Odabaş, AK Parti Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek, Garnizon Komutanı Piyade Kurmay Albay Mehmet Nail Yiğit, Belediye Başkanı Mete Memiş, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Uğurlu, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.

Etkinlikler, Cumhuriyet İlkokulu öğrencilerinin sunduğu çeşitli gösterilerle sona erdi.

-Gümüşhane

Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlayan törende, saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.

Buradaki  törenin ardından Milli Eğitim Müdürü Muhammet Şahinkaya, beraberindeki Gümüşhane İmam Hatip Ortaokulu 7. sınıf öğrencileri Ahmet Selman Çatak, Sümeyye Koyun ve Buse Öztürk ile Vali Yücel Yavuz'u makamında ziyaret etti.

Ziyaretten memnuniyet duyduğunu ifade eden Vali Yavuz, öğrencilerin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı tebrik ederek, çeşitli armağanlar verdi.

Daha sonra Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa, AK Parti Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün, Vali Yardımcısı İsmail Özkan, İl Genel Meclisi Başkanı Şerif Bayraktar, askeri ve mülki erkan, kurum müdürleri ile vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement