Aa Günün - Son Dakika
Güncel

Aa Günün

Günün öne çıkan gelişmeleri saat 16.00 itibarıyla şöyle: 1- Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ankara Valiliğinde il brifingi alıyor.

20.02.2016 16:02

Günün öne çıkan gelişmeleri saat 16.00 itibarıyla şöyle:

1- Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ankara Valiliğinde il brifingi alıyor.

(15.08)

2- Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, Suriye Türkmen Meclisi Genişletilmiş İstişare Kurulu Toplantısı'ndaki konuşmasında Ankara'daki terör saldırısına ilişkin, "Patlamayı yapan, bu patlamanın en uçtaki maşasının Türkiye'ye giriş tarihi belli, parmak izi belli, biyometrik fotoğrafı da var. Ama bunun bir sabıkası yok, bunu kullanan el, böyle bir maşa seçmiş bu sefer" dedi.

(13.36)

3- AK Parti İstanbul İl Başkanlığının koordinasyonunda; ilçe teşkilatları, Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinin katılımıyla başlatılan "Dostluk Eli Yardım Seli" kampanyasında toplanan yardımları terör olayları nedeniyle zor günler geçiren vatandaşlarla Bayırbucak Türkmenleri'ne taşıyan 56 tır, Maltepe Miting Alanı'nda düzenlenen törenle yola çıktı.

Törende konuşan Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, "Yeni bir göç dalgası olursa açıkça söylüyorum öncelikle Avrupa'yı vurur. Sınırın hemen karşı tarafında bu insanların tutunması için bir insani yardım koridorunun, insani yardım hattının kurulması, güvenli bölgenin oluşturulması lazım. Bu çok önemli ve diplomatik baskı gerekiyor" değerlendirmesinde bulundu.

(13.49)

4- Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı ve Sözcüsü İbrahim Kalın, 17 Şubat'ta Başkent'te 28 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan terör saldırısının, Ankara'nın Suriye savaşına yönelik pozisyonu etkileyeceğini belirtti.

(15.46)

5- Anadolu Ajansının (AA), zengin haber ve fotoğraf arşivinden faydalanarak hazırladığı 2015 Yıllığı, seçkin kitap satış sitelerinde yerini aldı.

(15.23)

6 - AB Konseyi Başkanı Donald Tusk, Türkiye'nin terörle mücadele konusundaki taleplerinin gelecek ay yapılacak AB-Türkiye Zirvesi'nde ele alınacağını bildirdi.

(02.14)

7- Güneydoğu Anadolu Bölgesinde son 66 yılın en sıcak şubat ayı yaşandı.

(14.19)

8- İngiltere Başbakanı David Cameron ülkesinin Avrupa Birliği üyeliğiyle ilgili referandumun 23 Haziran'da yapılacağını açıkladı. Referandumda halka "Birleşik Krallık AB'nin üyesi olarak kalmalı mı, yoksa AB'den ayrılmalı mı?" sorusu yöneltilecek.

(15.25)

9- MHP Genel Merkezi'nin ve Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin avukatı Hamit Kocabey, muhaliflerin açtığı davadan çekildi.

(14.21)

10- Rusya'nın Ermenistan'daki askeri üssüne 5 savaş uçağı ve 1 helikopter gönderdiği bildirildi.

(14.01)

11- Mardin kırsalında gerçekleştirilen operasyonda bölücü terör örgütünün sözde eyalet sorumlusu "Botan" kod adlı Faruk Atan ve beraberindeki sözde lider kadrosu etkisiz hale getirildi.

(10.19)

12- Kaynak Holding Yönetim Kurulu Başkanı İmran Okumuş, "Herhalde (Fetullah Gülen'in) haber sızdıran bir ekibi hala faaliyette. Biz atanmadan önce 30 milyon lira Hollanda'ya kar payı adı altında kaçırılan bir para var. Onun dışında haber almışlar, şirketlere alternatif şirketler kurmuşlar, 7 şirkete sadece Kaynak Holding bünyesinde diye kar payı dağıtmışlar, okul, yurt ve şirket binalarını satışa çıkarmışlar" dedi.

(11.25)

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement