ABD'li Diplomatlar İftar Çadırında Yemek Dağıttı - Son Dakika
Güncel

ABD'li Diplomatlar İftar Çadırında Yemek Dağıttı

ABD\'li Diplomatlar İftar Çadırında Yemek Dağıttı

ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Philip Gordon, Amerikan Büyükelçisi Ricciardone ve ABD İstanbul Başkonsolosu Frederic, Üsküda Belediyesi'nin iftar çadırında yemek dağıttı.

30.07.2012 23:25  Güncelleme: 09:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Dışişleri Bakanlığı Avrupa ve Avrasya İşlerinden Sorumlu Bakan Yardımcısı Philip Gordon, Amerikan Büyükelçisi Francis Ricciardone ve ABD İstanbul Başkonsolosu Scott Frederic, Üsküda Belediyesi'nin iftar çadırında yemek dağıttı. Büyükelçi Ricciardone bir vatandaşın, ABD'nin Türk vatandaşlara uyguladığı vize şartlarının ağır olduğunu söyleyerek sitem etmesine "Hepinizi Amerika'ya bekliyoruz" şeklinde karşılık verdi.

Üsküdar'daki iskelede kurulan iftar çadırında ABD'li diplomatlar, vatandaşlara yemek dağıttı. Vapurla Üsküdar'a gelen diplomatları Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara iskelede karşıladı. Birlikte yürüyerek iftar çadırına gelen ABD Dışişleri Bakanlığı Avrupa ve Avrasya İşlerinden Sorumlu Bakan Yardımcısı Philip Gordon, Amerikan Büyükelçisi Francis Ricciardone ve ABD İstanbul Başkonsolosu Scott Frederic yemek dağıtan personelle aynı kıyafetleri giydi, eldiven taktı. Yemek standının başına geçen Amerikalı diplomatlar, iftar için gelen vatandaşlara yemek dağıttı.

İftar öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan ABD'li Bakan Yardımcısı Philip Gordon, "Daha önce birçok defa Türkiye'de bulundum. Ancak ilk kez Ramazan ayında iftara katılıyorum. Çok mutlu oldum, onur duydum" dedi.

Gazetecilerin Suriye ile ilgili sorularını yanıtlamak istemeyen Gordon, "Bugün konuştum, şuan yeri ve zamanı değil. Suriye hakkında daha fazla konuşmak istemiyorum" diye konuştu.

Tüm İslam aleminin Ramazan ayını tebrik ettiğini söyleyen Büyükelçi Ricciardone de, "Ramazan ayı, hoşgörü, hayırseverlik, dayanışma ve kardeşlik ayıdır. Sizinle birlikte aynı sofrada olmaktan büyük mutluluk duydum. Nice sağlıklı ve mutlu Ramazan aylarına" dedi. Heyet daha sonra ezan okunmasıyla birlikte Üsküdarlılar ile yemek yedi.

Öte yandan, heyetin iftar çadırına geldiği sırada ABD Büyükelçisi Francis Ricciardone'yi gören bir vatandaş da ABD'nin Türk vatandaşlarına çok sıkı vize uygulaması yaptığını söyleyerek sitem etti. Murat Sabahyeli isimli vatandaş, "Parmak izimizi alıyorsunuz, fotoğraflarımızı çekiyorsunuz, en ince ayrıntısına kadar bizi araştırıyorsunuz. Ancak bize vize vermiyorsunuz ve çok zorluk çıkarıyorsunuz" dedi. Vatandaşın tepkisi karşısında önce şaşıran Ricciardone, "Hepinizi Amerika'ya bekleriz. Her zaman bekleriz, kardeşim" diye cevap verdi.

İftarın ardından Üsküdar Bağlarbaşı Kültür Merkezi'ne geçen heyet, burada kurulan kitap fuarını gezdi. Gezi sırasında sahaflardan biri ABD Büyükelçisi Ricciardone'ye Osmanlıca "Akşam" gazetesi hediye etti. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel ABD'li Diplomatlar İftar Çadırında Yemek Dağıttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement