Adana'daki Kimyasal Silah Davası - Son Dakika
Güncel

Adana'daki Kimyasal Silah Davası

Adana\'daki Kimyasal Silah Davası

Suriye'deki terör örgütlerine kimyasal silah yapımında kullanılan madde temin etmeye çalıştığı iddia edilen 1'i tutuklu, 6 sanığın yargılanmasına başlandı.

30.10.2013 13:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suriye'deki terör örgütlerine kimyasal silah yapımında kullanılan madde temin etmeye çalıştığı iddia edilen 1'i tutuklu, 6 sanığın yargılanmasına başlandı. Duruşmayı takip etmek için Adana'ya gelen CHP Kocaeli Miletvekili PM Üyesi Hurşit Güneş, sanıkların sarin gazı ürettiklerini iddia ederek, "Sanıklardan birisinin müdafisinin AK Parti'nin eski Yüreğir İlçe Başkanı olmasına hiç gerek yok. Davutoğlu cübbeyi giysin, gelsin ve kendini savunsun" dedi.

Adana ve Mersin'de Suriye'deki terör örgütü El Kaide bağlantılı Ahrar-ı Şam ve El Nusra Cephesi'ne yönelik eş zamanlı olarak gerçekleştirilen operasyonlarda yakalanan 1'i tutuklu, toplam 6 sanığın yargılanmasına 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlandı. Tutuklu yargılanan Suriyeli Hytham Qassap'nın da aralarında bulunduğu toplam 6 sanık için 'silahlı terör örgütüne üye olmak' ve 'örgüte silah sağlamaya teşebbüs' suçlarından, 10 ile 25 yıl arasında hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

Adana Adliyesi'nde görülen dava öncesinde CHP Adana İl Teşkilatı ile birlikte açıklama yapan CHP Kocaeli Milletvekili PM Üyesi Hurşit Güneş, "El Kaide elemanları Türkiye'de sarin gazı yapmada kullanılan malzemeleri elde etmek için faaliyette bulunurken Türkiye'nin adli güçleri tarafından yakalanıp, adalete teslim edildiğini gördük ve onların yargılaması sürüyor" dedi.

El Kaide bağlantılı El Nusra cephesinin üyesi olan ve tutuklu yargılanan Hytham Qassap'ın, Türkiye'de kimyasal malzemeleri elde edip Suriye'ye geçmek istediğini ve toplu ölümlere neden olmak istediğinin iddianamede net bir biçimde ortaya koyulduğunu savunan Güneş, sanıklardan bir tanesinin avukatının da AK Parti'nin Yüreğir İlçe Teşkilatı'nın eski başkanı olduğunu iddia etti. Güneş, "Şimdi bu davada sanık bana göre Hytham Qassap değildir, bana kalırsa sanıklardan biri Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dır. Sanığın müdafisinin AK Parti'nin eski Yüreğir İlçe Başkanı olmasına hiç gerek yok. Davutoğlu cübbeyi giysin, gelsin ve kendini savunsun. Bu kimyasal silahlar neden Türkiye'den bir biçimde sağlanıp Suriye'ye sevk ediliyor. Bu dava bir biçimde açıklığa kavuşmalı" diye konuştu.

Duruşmanın ardından davanın sonucuna göre bir açıklama daha yapacağını bildiren Güneş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Beyaz fosfor görüntü kaybolması için elde edilmez, beyaz fosfor sarin gazı yapımında kullanılır. Hükümet yetkilileri bunu biliyor, mahkeme de bunu bilecektir ve değerlendirecektir. Burada sadece El Kaide değil aynı zamanda adres şaşırtanlar da yargılanmaktadır. Kamuoyunun bilgisine sunuyoruz. Bu hükümet suçludur."

Güneş, açıklamalarının ardından sarin gazı ürettiklerini iddia ettiği sanıkların duruşmalarını izlemek üzere Adana Adliyesi'ne girdi.

Suriye'deki terör örgütlerine kimyasal silah yapımında kullanılan madde temin etmeye çalıştığı iddia edilen 1'i tutuklu 6 sanığın yargılandığı davada, sanıkların kimlik tespitlerinin ardından haklarındaki iddianamenin okunması bekleniyor. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Adana'daki Kimyasal Silah Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement