AK Parti'li Çelik: Sandıkların Yüzde Kırkı Açıldı - Son Dakika
Güncel

AK Parti'li Çelik: Sandıkların Yüzde Kırkı Açıldı

Çelik, "Türkiye'de sandıkların yüzde 40'ından fazlası açılmıştır" dedi.

31.03.2014 01:13  Güncelleme: 10:08

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, " Türkiye'de sandıkların yüzde 40'ından fazlası açılmıştır. Malum çeşitli ajansların farklı farklı verdikleri rakamlar olabilir. Özellikle Cihan Haber Ajansı temennisini yansıtıyor. Devletin resmi ajansı, Anadolu Ajansı 94 yıldan beridir bugüne kadar hep doğru ve en sağlam olan sonuçları vermiştir. Şimdi CHP'liler sonuç kendi lehlerine çıkmadığı için Anadolu Ajansı'nı hedef almaya başladılar. Anadolu Ajansı deseydi ki 'CHP öndedir', diyeceklerdi ki 'Bu Anadolu Ajansı'ndan iyi ajans yeryüzünde yok, bırakın Türkiye'de.' Sükunetle biz bu seçim sonucunu hep birlikte takip edeceğiz" dedi.

Çelik, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, 53 milyona yakın seçmenin Türkiye'de demokratik vazifesini yerine getirmek üzere, milli egemenliğin tecelli etmesi için sandık başına gittiğini dile getirerek, seçimlerin yüksek katılımla gerçekleştiğine dikkati çekti. Halka seçimlere gösterdikleri bu teveccühden dolayı, ilgiden dolayı şükranlarını sunan Çelik,  "Demokrasimiz adına, milli irade adına gerçekten bir demokrasi şöleni, bayramı yaşandı. Biraz sonra Başbakanımız Ankara'ya intikal ediyor, ilerleyen saatlerde seçimlerle ilgili olarak genel bir değerlendirmeyi kendisi yapacaktır. Erken öten horoz genellikle zarar eder, şu anda Cumhuriyet Halk Partili arkadaşlarımız birbirinin peşi sıra açıklamalar yapıyorlar, Ankara ve İstanbul'da büyük metropollerde önde olduklarını söylüyorlar. Yalancının mumu yassıya kadar yanar" diye konuştu.

Halkı aldatmanın ve farklı şeyler göstermenin anlamı bulunmadığını kaydeden Çelik, "Bakın CHP İzmir'de önde, açık ara önde. Bununla ilgili bir itirazımız var mı bizim? CHP İzmir'de önde ise öndedir, Muğla'da veya Aydın'da önde ise öndedir. CHP'nin önde olduğu vilayetlerde 'Biz öndeyiz' gibi bir ifademiz olmaz. Bu kendi kendimizi aldatmak olur. Halkımızı aldatmak olur. Bu bir CHP klasiğidir" ifadelerini kullandı.

Çelik, 2009 yerel seçimlerinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olduğunu ve bir CHP genel başkan yardımcısının zaferlerini ilan ettiğini hatırlatarak, "Aynı şey şu anda Ankara'da sergileniyor. Ankara'nın şu anda 25 ilçesinin 21'i AK Parti tarafından kazanılmış görünüyor, resmi olmayan sonuçlara göre. Ama şüphesiz ki, bütün sandıklar açıldıktan sonra YSK nihai sonuçları açıklayıncaya kadar bunların hiçbirisi resmi değildir. Bunların gayrıresmi sonuçlarını sizler, bizler paylaşıyoruz. 25 ilçenin 21'inde AK Parti kazanıyor. Her nasılsa, her nedense, nasıl oluyorsa CHP büyükşehiri kazanıyor ve şu anda CHP'liler sokaklara çıkmış vaziyetteler, kutlamalar yapıyorlar. Kendilerini de mahcup etmesinler, halkı da kandırmasınlar. Milli iradenin söylediği her şey başımızın tacıdır. Biz halkımızın özellikle kanaati neyse, halkımızın söylediği söz ne ise sandıktaki iradesi her ne ise bunu baş tacı yaparız, ona şapka çıkarırız" değerlendirmesini yaptı.

-"CHP Fraizer'e benzedi"

AK Parti'nin kurulduğundan bu yana yapılan 8 seçimde halkın AK Parti'nin yanında yer aldığına işaret eden Çelik, milli iradenin AK Parti'den yana tecelli ettiğini, diğer partilere muhalefet görevi verdiğini belirtti. Çelik, 3 genel seçim, 3 mahalli seçim ve 2 referandum olmak üzere 8 seçimde muhalefetin yenildiğinin ve yenilen güreşçinin güreşe doymadığının altını çizerek, Muhammed Ali Clay ile Frazier arasındaki mücadeleyi örnek gösterdi ve "CHP Frazier'e benzedi" dedi.

Çelik, CHP'nin kendi eski genel başkanı İsmet İnönü'den ders almadığına vurgu yaparak, şöyle konuştu:

"Yıl 1957. Gelen ilk sonuçlara göre Demokrat Parti hezimete uğruyor. O zaman CHP Genel Merkezi Kurtuluş'ta. İsmet Paşa'yı zorluyorlar 'Balkona çık ve zaferini ilan et'. İsmet Paşa tecrübeli adam. 'Acele etmeyin, arkadaşlar. Biraz temkinli olun. Biraz teenni ile hareket edin. Bu şehir merkezlerindeki oylardır. Kırsaldan oylar geldikten sonda işin rengi değişir.' Nitekim biliyorsunuz 1957 seçimlerinde kırsaldan oylar gelmeye başladıktan sonra CHP tepe taklak gittiğini görmüştür. İsmet Paşa'nın öngörüsü CHP'yi ucuz bir kahramanlık yapmaktan kurtarmıştır. Bugünkü ekip, bir taraftan sözcüsü, bir tarafta genel başkan yardımcıları, bir taraftan CHP'nin Ankara adayı Sayın Yavaş, halkı kandıran maalesef açıklamalar yapıyorlar. Hatta İstanbul'da da önde olduklarını söylüyorlar. Ben Yavaş'a ve CHP'lilerin hepsine de Sayın Mansur Yavaş'ın seçim sloganı ile hitap etmek istiyorum: Yavaş gardaşım yavaş. Yavaş gidin."

Muallim Naci'nin "Çok acele ederseniz, ayaklarınıza etek dolanır, düşersiniz" sözlerini hatırlatan Çelik, AK Parti camiası olarak halka şükranlarını sunduklarını söyledi.

-"Cihan Haber Ajansı temennisini yansıtıyor"

Çelik, "Türkiye'de sandıkların yüzde 40'ından fazlası açılmıştır. Malum çeşitli ajansların farklı farklı verdikleri rakamlar olabilir. Özellikle Cihan Haber Ajansı temennisini yansıtıyor. Devletin resmi ajansı, Anadolu Ajansı 94 yıldan beridir bugüne kadar hep doğru ve en sağlam olan sonuçları vermiştir. Şimdi CHP'liler sonuç kendi lehlerine çıkmadığı için Anadolu Ajansı'nı hedef almaya başladılar. Anadolu Ajansı deseydi ki 'CHP öndedir', diyeceklerdi ki 'Bu Anadolu Ajansı'ndan iyi ajans yeryüzünde yok, bırakın Türkiye'de'. Sükunetle biz bu seçim sonucunu hep birlikte takip edeceğiz" diye konuştu.

2002 seçimlerinde Van'dan aday olduğunu ve 6-1 kazandıklarını ve seçim koordinasyon merkezinin önüne 20 takım davulcu ve zurnacı geldiğini,  herbirine 20 lira verdiğini anımsatan Çelik, "Ben bu parayı size çalasınız diye değil, çalmayasınız diye veriyorum. 'Niye?' dediler. Dedim ki, 'Biz rakiplerimizin hezimeti ile alay etmeyecek kadar asil insanlarız' dedim. Bütün bu 8 sandık vatandaşın önüne gittiği zaman, 2002'den bu yana seçimleri AK Parti değil de başka partiler kazanmış olsaydı, inanın çarşı pazar yıkılırdı. Bir kaç insan ölürdü" ifadelerini kullandı.

Çelik, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın her seçimden sonra yaptığı balkon konuşması ile kendilerinin omuzlarındaki yükün ve yükümlülüklerinin arttığını dile getirerek, "Bize tevazu yakışır demiştir. Milletin bize gösterdiği teveccühe karşı biz şükran borçluyuz. Biz milletimize de bunu hizmet olarak milletimize iade edeceğiz, demiştir. Dolayısıyla sükunetle bekleyelim, Yüksek Seçim Kurulu zaten resmi sonuçları açıklayacak. Korkarım ki bugün o çok erken sevinenler o zaman üzülecekler ve mahçup olacaklar. Arkadaşlar Antalya'da da AK Parti öndedir, açık ara öndedir. Ankara'da AK Parti açık ara öndedir. İstanbul'da da AK Parti açık ara öndedir ve her birimizin farklı farklı kaynaklardan haber alma gibi bir imkanınız var. Bütün bunların ortalamasını aldığınız zaman bile bizim söylediklerimizin doğru olduğunu, karşı tarafın doğru söylemediğini zaten herkes, sağır sultan bile bilir" değerlendirmesini yaptı.

-"Milli irade birine iktidar, diğerine muhalefet verebilir"

CHP'lilere seslenen Çelik, TBMM'deki bütün partilerin birlikte milli iradeyi oluşturduğunu, milli iradenin birine iktidar, diğerine de muhalefet görevi verebileceğini belirtti. Daha önce kendilerinde olan bazı illerin, başka partilere geçebileceğini, CHP'de, MHP'de veya başka partide olan bir vilayetin AK Parti tarafından kazanılmış olabileceğini söyleyen Çelik, tahrike kapılmadan, manipülasyona prim vermeden seçim sonuçlarının beklenmesini önerdi. Saat 24.00'de veya 01.00'de Türkiye'nin manzarasının çok daha net olarak görülebileceğini vurgulayan Çelik, trendin belli olduğunu ve çalıştıkları anket şirketlerinin kendilerini yanıltmadığını bir kez daha anladıklarını ifade etti.

Çelik, ortaya çıkan sonuçlarda sürpriz bulunmadığını, CHP'nin, MHP'nin, BDP'nin ve AK Parti'nin oylarının kamuoyu araştırmalarının sonuçlarına yakın olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:

"Sayın Mansur Yavaş'a da kaybederse de biz kendisine şunu söyleriz; 'Bu bir yarıştı. Siz kaybettiniz. Sayın Melih Gökçek bir kez daha kazandı. Bu işin tabiatı böyledir. Canınız sağolsun. Bu dünyanın sonu değil' deriz. CHP'li arkadaşlarımıza da buradan sevgilerimizi gönderiyoruz. Onların bize karşı kin ve nefret kussa bile biz onları yine kucaklıyoruz. Biz onlara selamlarımızı sevgilerimizi gönderiyoruz. Ama lütfen kendilerini de bizi de halkı da üzmesinler. Sonuçları sabırla beklesinler."

Çelik, çeşitli elektrik kesintisi şikayetleri geldiğini ve iletişim özgürlüklerine yönelik şikayetlerin geldiği bir dönemde seçim atmosferini nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine "Bir defa Twitter AK Partililere açık da diğerlerine kapalı mıydı? Bir kere yenilen insanın mutlaka bir mazereti vardır. Bizim Meclis'teki taburun üzerinde bir şey yazardı. 'Hiçbir mazeret başarının yerini tutmaz.' Oyun bilmeyen gelin yerim dar demiş. Yerini genişletmişler, yenim dar demiş. Onun için daha seçim olmadan ama kamuoyu araştırmaları seçimin şeklini ortaya koyduktan sonra, seçime gölge düşürebilmek için özellikle 'seçimde bazı hileler yapıldı, oylar çalındı, şu yapıldı, bu yapıldı' diyebilmek için, dedirtebilmek için, çünkü AK Parti'nin kazanacağı belli, önceden bu gerekçelerini hazırladılar. Şimdi elektrik kesildi. Elektrik kesildiği zaman AK Partililerin gözleri fosforlu falan değil, onlar da karanlıkta görmez. CHP'liler de karanlıkta görmez" cevabını verdi.

-"Ağlama ve sızlamalara gerek yok"

Modern bir ülkede elektrik kesintisinin çok nadir görülmesi gereken bir hal olması, hatta hiç olmaması gerektiğinin altını çizen Çelik, "Elektrik kesilmişti. Twitter da kapalıydı. Twitter'i açsaydınız sizi yenerdik' Ağlama ve sızlamalarına gerek yok. Özgürlük herkes için herkes istediği gibi bütün medya organlarını kullanarak, açık hava toplantılarını yaparak, afişlerini asarak, meydanlarda bizatihi ne söyleyecekse söyleyerek, kapı kapı dolaşarak Türkiye'de bir seçim propagandası yapılmıştır. Bu konuda da en ufak bir kısıtlama olmamıştır. Onun için basın mensupları bu yenilen partiler adına gerekçe düzmeye başlarsa bu basın mensuplarının ayıbı olur" diye konuştu.

Çelik, Başbakan Erdoğan'ın balkon konuşması yapıp yapmayacağına dair bir soruya ise "Bu balkon konuşmaları millete bir teşekkür konuşmasıdır. Milli iradeye saygı konuşmasıdır. Kendi duruşumuzu, aldığımız oyu değerlendirme konuşmalarıdır. Sayın Başbakan genel merkeze intikal ettikten sonra bizler buradayız, bir değerlendirme yapacağız. Kendisi, heyetimiz uygun görürse, iki saat sonra, belki yarın olabilir. Onu bilmiyorum. Sayın Başbakan bu balkon konuşmasını ne zaman yapacak kendisi bize bu konuda her hangi bir bilgi vermiş değil" yanıtını verdi.

-"Başbakan 77 milyonun Başbakanıdır"

Erdoğan'ın her zaman yüzde yüz halkın Başbakanı olduğunun altını çizen Çelik, şunları söyledi:

"Bir insan cinayet işlediği zaman hapse atmanız lazım. Bunu hapse attığınız için 'Hani sen benim Başbakanımdın, beni niye hapse attın' diyemezsiniz. Birisi hırsızlık yaparsa yaptığı o hırsızlığın hesabının sorulması lazım. 'Madem ki herkesin hükümeti, Başbakanısınız, beni niye içeri attınız?' diyemez. Yanlış yapan, bu ülkeye yanlış yapan, ülkede ajanlık faaliyeti yapan kim olursa olsun, bunların ilgili gerekli olan neyse yapılması lazım. Bu Başbakanın, herkesin başbakanı olmadığı anlamına gelmez. Bir ülkede adalet, mükafat, mücazat dengesinin yani mükafat, bir ödüllendirme, yanlış yapanların da cezalandırma sistemi üzerine oturur. İyi insanlar, çalışkan öğrenci ödüllendirilmeli, tembel öğrenci de kırık notla tembelliğinin cezasını çekmelidir. İki şeyi birbirine karıştırmamız lazım. Başbakan elbette 77 milyonunun Başbakanıdır, AK Parti 77 milyonun iktidarıdır."

Çelik, kendilerine gelen rakamlar sorulması üzerine, "Anadolu Ajansı'nın rakamlarına esas alacak olursak ben buraya inmeden önce Anadolu Ajansı verilerine göre açılan yüzde 37 sandığın sonucunda AK Parti yüzde 47.8,  CHP yüzde 27.5 görünüyordu. Diğerlerini biliyorsunuz zaten. İstanbul'da AK Parti yüzde 48.5, CHP yüzde 39.2, Ankara'da AK Parti yüzde 46.3 CHP yüzde 40, İzmir'de yüzde 47.6 CHP, yüzde 36.8 AK Parti görülüyor, Anadolu Ajansı'na göre. Size Antalya'yı da söyleyeyim. Sandıkların yüzde 34'ü açılmış, 38.4 AK Parti, 32.9 da CHP görülüyor. Bu açılan sandıklara göre değişebilir. Ancak dediğim gibi. Ankara özelini söyleyeyim ben size. İlçelerden gelen sonuçlar 3 aşağı 5 yukarı işin şeklini ortaya koyduğu için AK Parti'nin 6-7 puan, belki 10 puan önde bitirmesi söz konusu olabilir" değerlendirmesini yaptı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel AK Parti'li Çelik: Sandıkların Yüzde Kırkı Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement