Ak Partili Işık, Başbakanın Diyarbakır Gezisini Değerlendirdi - Son Dakika
Politika

Ak Partili Işık, Başbakanın Diyarbakır Gezisini Değerlendirdi

Ak Partili Işık, Başbakanın Diyarbakır Gezisini Değerlendirdi

AK Parti Yerel Yönetimler Bölge Koordinatörü ve Muş Milletvekili Faruk Işık, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Diyarbakır ziyaretinin tarihi olduğunu söyledi.

20.11.2013 11:34

AK Parti Yerel Yönetimler Bölge Koordinatörü ve Muş Milletvekili Faruk Işık, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Diyarbakır ziyaretinin tarihi olduğunu söyledi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye de tepki gösteren Faruk Işık, "Ağzından emziği alınmış çocuğa dönmüşler" dedi.

Bölge teşkilatlarını ziyaret eden Faruk Işık, Ankara'ya dönmek üzere geldiği Muş Havaalanı'nda gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Başbakan Erdoğan'ın Diyarbakır ziyaretini değerlendiren Faruk Işık, Diyarbakır'da tarihi bir gün yaşandığını söyledi. Diyarbakır ziyaretinin barış özlemi duyan herkesi heyecanlandırdığını belirten Işık, ziyaretin olumlu sonuçlandığını kaydetti. Diyarbakır gezisine, Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı (IKYB) Mesut Barzani ile Şivan Perver'in de katılmasının ayrı bir anlam taşıdığını dile getiren Işık; "Mesut Barzani, uzun bir aradan sonra Diyarbakır'a geldi ve halka hitap etti. Eskiden Barzani'nin Türkiye'ye gelip vatandaşlara Kürtçe konuşmasına imkan yoktu. Çünkü yasakçı zihniyet taşıyanlar bunun önünde engeldiler. Barzani'nin Diyarbakır'da yaptığı konuşmada çözüm sürecine destek vereceğini açıklaması herkesi heyecanlandırdı. Bu ziyarette gördüğümüz gibi, Türk ve Kürt kardeşliği tekrar pekişmeye başlamıştır. Bu kardeşliği kimsenin bozmasına izin vermeyeceğiz. Bu kardeşliğin baki kalması için özellikle Diyarbakırlılara büyük görev düşüyor. Çünkü Kürtler için Diyarbakır'ın büyük bir önemi var. Diyarbakır bu sürece sahip çıkarsa kısa zamanda istediğimiz barışı sağlarız" dedi.

Şivan Perver'in de 37 yıllık hasretinin sona erdiğini belirten Işık, "Yasakçı zihniyetin, düşünürler, şairler ve sanatçılar üzerindeki baskısı sonucu bu bölgenin çok değerli seslerinden biri olan Şivan Perver ne yazık ki kendi ülkesinden, baba ocağından kaçmak zorunda kalmıştır. 37 yıl boyunca bir hiç uğruna gurbette yaşamak zorunda bırakılmıştı. 37 yıl boyunca ülkesine, baba ocağına, ana ocağına hasret bir şekilde yaşadı. Sayın Başbakanımızın ziyaretinde bu hasret de vuslat da sona erdi. Diyarbakırlının, Şivan Perver hasreti, Şivan Perver'in de ülke hasreti sona erdi" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan'a ağır eleştirilerde bulunan MHP Lideri Devlet Bahçeli'ye tepki gösteren Işık, "Kavmiyetçilik yaparak, ırkçılık yaparak, ayrıştırarak, bölüştürerek, ötekileştirerek Türkiye'yi büyütemeyiz. Herkes birbirlerinin hakkına, hukukuna riayet etmelidir. Allah'ın tüm insanları farklı farklı yarattığı cihetle, o inançla diyoruz ki renklerimiz farklıdır, dillerimiz farklıdır ama bu ülkenin vatandaşıyız, kardeşiz, kardeşçe yaşamak zorundayız. Siz birtakım yasaklarla, birtakım insanların, etnik grupların, dilleri üzerine, inançları üzerine, kültürleri üzerine, din ve hürriyetleri üzerine yasaklar getirerek ülkenizi büyütemezsiniz. Ben bunu şu şekilde değerlendiriyorum. Bu tamamen MHP'nin çaresizliğidir, Bahçeli'nin çaresizliğidir. Ağzından emziği alınmış çocuğa dönmüşler çünkü kullanabilecekleri argümanları kalmıyor. Demokrasiyi geliştirirseniz ellerinde kullanabilecek malzeme kalmadıkları için bu kadar feveran ediyorlar. Biz her yerde söylüyoruz. Etnik milliyetçilik, bölgesel milliyetçilik ve dinsel milliyetçilik yapmayacağız. Bu ne demek, Türkiye birdir, coğrafyamız birdir, bayrağımız birdir, milletimiz de birdir. Bunun ötesinde farklı bir şey savunmadık ki biz. Türkiye'nin bütünlüğünü ancak demokrasi ile koruyabileceğiz. Yasaklarla muhatap olmuş kitlelerin, kurumların, grupların haklarını ancak tevhit ederek birliğini, bütünlüğünü sağlayabilirsiniz. Yasaklarla hakların üzerine gem vurarak, set çekerek Türkiye'yi büyütemezsiniz. Ama Bahçeli'nin sıkıntısı var, MHP'nin sıkıntısı var, CHP'nin sıkıntısı var çünkü yıllardır tek tipleştirme diye bir modelleri vardı. İttihat ve Terakki ile başlayan ulus devlet anlayışı içerisinde tek tip bir insan yapma projesi vardır. O proje 80 yıldır tutmadı. Yara derine indi ve bir gün baktık ki o yara üzerindeki kabuk patladı, kabuk patlayınca kan akmaya başladı. Bu ülkenin çocuklarının kanı akmaya başladı. Kan akıtmakla, gençleri öldürmekle, cenazeleri mezar gömmekle kimin eline ne geçer? Bizim tek bir hedefimiz var. 9 aydır hayata tuttuğumuz gençleri yarından sonra hayatta tutabilmektir. Amacımız bu olmalıdır. Şu anda yaşattığımız gençlerimizi, yarın da yaşatalım. Cenazeleri karşılamak yerine gençlerimizin damatlıkları içerisinde genç kızların gelinlikler içerisinde düğün halaylarıyla karşılayalım. Amacımız bu, bu ülkenin bütünlüğünü bu şekilde koruyabiliriz. Gelen her bir cenaze bir acıdır. Her bir cenaze bir ocağa düşen bir ateştir. Bahçeli'nin maalesef kullanabileceği bir şey kalmadığı için çözüm süreci projesine karşı çıkıyor. Yani insanlar ölmesin dediğinde neden rahatsız oluyorlar ki?" şeklinde konuştu. - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Ak Partili Işık, Başbakanın Diyarbakır Gezisini Değerlendirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement