Alanya Farklı Kültürlerin Buluşma Noktası Olacak - Son Dakika
Yerel

Alanya Farklı Kültürlerin Buluşma Noktası Olacak

Antalya'nın Alanya ilçesinde, bu yıl Finlandiya temasının işlendiği 11. Uluslararası Turizm ve Sanat Şenliği, 11 kardeş şehrin kültürel tanıtımına ev sahipliği yapacak.

27.05.2011 16:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'nın Alanya ilçesinde, bu yıl Finlandiya temasının işlendiği 11. Uluslararası Turizm ve Sanat Şenliği, 11 kardeş şehrin kültürel tanıtımına ev sahipliği yapacak. Yarın başlayacak ve dört gün sürecek şenlik kapsamında şarkıcı Kutsi, Bengü, Anadolu Ateşi ile piyanist Fahir Atakoğlu sahne alacak.

Alanya'da bu yılın "Finlandiya Yılı" olması dolayısıyla "Finlandiya" temasının işleneceği 11. Uluslararası Turizm ve Sanat Şenliği yarın başlıyor. Finlandiya kültürünün dans gösterileri, müzik dinletileri, halk oyunları ile geleneksel yemekleriyle tanıtılacağı şenlikte Alanya'ya kardeş 11 şehrin tanıtımı da çeşitli etkinlikler ve alanda kurulan stantlarda yapılacak. Şenlikte Finlandiya'nın yanı sıra Almanya, Avusturya, Yunanistan, Polonya, Letonya, Litvanya, Rusya Federasyonu, Çek Cumhuriyeti, Çin, İspanya'dan kardeş şehirleri temsil eden delegasyon üyeleri yer alacak.

Şenlik yarın Atatürk Kültür Merkezi'ndeki tören ve Finlandiya'yı konu alan resim sergilerinin açılışıyla başlayacak. Törenin ardından etkinliğe katılan kardeş şehir çocukları ile delegasyon üyeleri İskele Meydanı'na kadar kortej geçişi yapacak. Kortejde Türkiye'yi temsil edecek delegasyon üyeleri arasında Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu, Alanya Kaymakamı Hulusi Doğan, Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu da yer alacak.

Türkiye'ye ile kardeş şehirlere ait yöresel yemek ve sanat stantlarının yer aldığı İskele Meydanı'ndaki şenlik alanında ise Santa Claus (Noel Baba) Evi ile Alaaddin Keykubat Kaptan Köşkü'nün açılışı yapılacak. Türk ve Finlandiya'nın Rovaniemi kentinden gelen halk oyunları ekibi, değişik müzik grupları vatandaşlara gösteri yapacak. Şenlikte Finlandiya ve Alanya konulu resim sergileri yer alacak. Şenliğin ilk günü belediye binası arkasındaki alandaki Doğukan Manço ve şarkıcı Bengü'nün konseriyle sona erecek.

Şenliğin ikinci gününde ise alandaki stantları gezen vatandaşları Noel Baba çeşitli hediyeler dağıtarak karşılayacak. Atatürk Kültür Merkezi'nde Lapland Oda Orkestrası tarafından yapılacak klasik müzik dinletisinin ardından belediye binası arkasında sanatçı Kutsi sahne alacak.

Festivalin üçüncü gününde tarihi Kızılkule'de Taner Bayyurt, Georg Krieger, Wolf Isensee'nin sanatseverlere sunacağı şan resitalinden sonra Anadolu Ateşi belediye binası arkasında "Efsanelerin Dansı" isimli dans gösterisini gerçekleştirecek.

Şenliğin son günündeki etkinliklere ise Alanya Kalesi ev sahipliği yapacak. Antalya Filarmoni Derneği Orkestrası'nın sahne alacağı Esat Burcu'nda daha sonra Atilla Bodur şefliğindeki Alanya Kültür ve Sanat Vakfı tarafından halk müziği konseri yapılacak. Şenlik Fahir Atakoğlu'nun Kızılkule'de gerçekleştireceği piyano resitali ile sona erecek.

Alanya Belediyesi Yabancılar Meclisi Başkanı Abdullah Karaoğlu, ilçede yaşayan yabancıların farklı kültürleri tanıması açısından şenliğin önemine değindi. Karaoğlu, bu yıl 11'incisi düzenlenen şenliğin Alanya'nın tanıtımına önemli katkı sağladığını belirtti.

- ANTALYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Alanya Farklı Kültürlerin Buluşma Noktası Olacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement