Amasra'ya Turist İlgisi - Son Dakika
Yerel

Amasra'ya Turist İlgisi

Tarihi yapıları ve doğal güzellikleriyle ünlü Bartın'ın Amasra ilçesini yıl içinde 500 bini aşkın turistin ziyaret ettiği bildirildi.

19.12.2012 13:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tarihi yapıları ve doğal güzellikleriyle ünlü Bartın'ın Amasra ilçesini yıl içinde 500 bini aşkın turistin ziyaret ettiği bildirildi.

Helenistik, Arkaik, Klasik, Roma, Bizans, Ceneviz, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerine ait çok sayıda eserin bulunduğu Amasra, bakir koyları, tertemiz kumları, az dalgalı suları ve doğayla bütünleşen güzelliklerinin yanı sıra balık ağırlıklı mutfak kültürüyle yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor.

Amasra'ya 4 kilometre uzaklıktaki, Milattan Sonra (M.S) 41-54 yıllarında Roma İmparatoru Tiberus Germanious Claudius döneminde, Pontus Valisi Gaius Julius Aguilla tarafından yaptırılan ve Anadolu'da benzeri bulunmayan Kuşkayası Yol Anıtı da ilçeye gelen turistlerin uğrak yerleri arasında yer alıyor.

Amasra Belediye Başkanı Emin Timur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçenin yaz ayları ve hafta sonlarının yanı sıra Kurban ve Ramazan Bayramı'nda konaklama talebini karşılamakta güçlük çektiği bir yıl olduğunu söyledi.

Tarihi eserlerinin yanı sıra yeşilin her tonunu denizin mavisiyle bütünleştiren doğası, yerli ve yabancı turistlerin Amasra'ya ilgisinin her geçen gün artırdığını ifade eden Timur, şöyle konuştu:

"İlçemiz gerek tarihi gerekse doğal güzellikleriyle bölgenin en önemli turizm merkezlerinden biri. İlçemizde Almanya, Fransa, Hollanda, Japonya gibi ülkelerin yanı sıra son yıllarda İran, Kuveyt ve Suudi Arabistan gibi Arap ülkelerinden de turist ağırlamaya başladık. Turist sayısının bir önceki yıla göre önemli oranda artmasını insanların yaz aylarında aşırı sıcak olan güneyden daha serin olan kuzeyi tercih etmesinin yanında son yıllarda reklam ve film çekimleri için ilçemizin tercih edilmesine bağlıyoruz. Önceki yıllarda Türkiye'de turizm deyince akla hep Ege ve Akdeniz kıyıları geliyordu. İnsanlar artık Karadeniz'i keşfetti. Karadeniz, ülkenin en güzel kıyılarına sahiptir. Amasra da Karadeniz'in Antalya'sıdır. Bunun yanında Amasra, Ankara'ya en yakın sahil olması başkentin sahili niteliğindedir. 6 bin 500 nüfuslu ilçemizde günübirlik ziyaret sayısının 50 bini aştığı günler yaşadık. Tabi, 5 yıl önce Muğla'nın Bodrum ilçesinde geçirdiği trafik kazası sonucu yaşamını yitiren Barış Akarsu'nun da ilçemizdeki turizm potansiyelinin artmasına katkısı oldu. Bu yıl ilçemizi 500 binin üzerinde yerli ve yabancı turist ziyaret etti. Artan turist potansiyeliyle pansiyon ve otellerde yatak sayımızda önemli bir artış olmaması, konaklama sorununu ön plana çıkarıyor. Ev pansiyonculuğunun geliştiği ilçemizde "turistin hem ucuz, hem kaliteli bir yerde konaklama" isteğini sağlamak için halkımızı sürekli temizliğe ve kaliteliye önem vermeleri gerektiği konusunda uyarıyoruz"

Timur, yapımı devam eden Amasra yat limanı projesinin tamamlanmasıyla ilçeye denizden de turist geleceğini, Bartın-Amasra karayolundaki tünel projesiyle de ulaşımın kolaylaşacağını, bu yatırımların ilçe turizmine önemli katkı sağlayacağına işaret etti.

Muhabir: Selim Bostancı

Yayıncı: Ebubekir Gülüm - BARTIN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Amasra'ya Turist İlgisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement