Ankara: Kara Harp Okulu'nda Mezuniyet Sevinci - Son Dakika
Güncel

Ankara: Kara Harp Okulu'nda Mezuniyet Sevinci

Kara Harp Okulu Komutanlığı'nın 157. dönem mezunu 876 teğmen, düzenlenen törenle diplomalarını aldı.

30.08.2006 20:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kara Harp Okulu Komutanlığı'nın 157. dönem mezunu 876 teğmen, düzenlenen törenle diplomalarını aldı.

Kara Harp Okulu Komutanlığı stat alanında gerçekleştirilen tören, devletin zirvesini bir araya getirdi. Törene Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ve eşi Semra Sezer, TBMM Başkanı Bülent Arınç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Anayasa Mahkemesi Başkanı Tülay Tuğcu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Yener Karahanoğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Faruk Cömert, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Işık Koşaner, Genelkurmay 2. Başkanı Engin Saygun, yabancı ülkelerin askeri ataşeleri ile diploma alan teğmenlerin aileleri ve yakınları katıldı. Öğrenci alayının yerini alması ve Cumhurbaşkanı'na takdimi ile başlayan törende Cumhurbaşkanı Sezer, tören kıtasını selamladı.

İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından törenin açılış konuşmasını yapan Kara Harp Okulu (KHO) Komutanı Tümgeneral Tevfik Özkılıç, Türkiye'nin bulunduğu jeostratejik konumu ile bölgesel ve uluslararası gelişmelere bağlı olarak ortaya çıkan durumun, gelecek için Türkiye'nin daha hazırlıklı olmasını ortaya koyduğunu söyledi. Mezun olan genç subaylara seslenen Özkılıç, "Şu anda çıktığımız hizmet yolu, gazilik ve şehitlik olmak dahil olmak üzere Büyük Önder Atatürk'ün ifadesiyle çok yüksek şahsi feragat ve fedakarlıklar gerektirmektedir. Ortak paydamız bir ve bölünmez laik Türkiye Cumhuriyeti'dir. Laik ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti'nin sönmez meşalelerinden biri olan siz harbiyelilerden ulusumuzun beklentileri büyüktür" diye konuştu.

Hiçbir niteliğin ahlaktan önemli olmayacağını vurgulayan Özkılıç, "Hayal ediniz, hayallerinizi güçlü tutunuz. Hayal edemeyenlerin hedefleri de olamaz" dedi.

"BAHTINIZ AÇIK, KILICINIZ DAİMA KESKİN OLSUN"

Sadece maddi ihtiyaçların kazanılmasıyla motivasyonun sağlanamayacağına işaret eden Özkılıç, şöyle devam etti:

"Subaylık mesleğinde asli motivasyon kaynağının vatan sevgisi ve vazife aşkı olduğunu asla unutmayınız. Daima sorgulayınız. Bilim ve aklı her zaman rehber edininiz. Bilginin baş döndürücü hızla ilerlediği bir dünyada durmak demek, gerilemek demektir. Bilgi çağında var olmak için sahip olduğunuz misyon ve vizyon ışığında kendinizi sürekli yenileniz. Tavizsiz savunucusu olduğumuz ve temelleri bu okulda atılan Atatürk ilke ve devrimlerinin ışığında ettiğiniz kutsal askerlik yeminine ve yüksek harbiyeli değerlerinize bağlı kalacağınızdan, Türk Cumhuriyeti Devleti'ni ve onun çağdaş kazanımlarını hedef alan her türlü tehdidi gördüğünüz yerde tereddütsüz bertaraf edeceğinizden, ulusumuzun gücünü ve özünü temsil eden barışı ve huzurun teminatı TSK'ya olan gönül bağınızın sadece meslek hayatınız boyunca değil, bütün hayatınız boyunca devam edeceğinizden, asil Türk Ulusu'nun sonsuz güvenine layık olacağınızdan asla şüphem yoktur. Türkiye'yi, çağdaş dünyanın şerefli bir üyesi yapmayı amaçlayan Atatürkçü düşünce sisteminin aydınlattığı yolunuzda bahtınız açık, yüce Türk Ulusu'nun emaneti olan kılıcınız daima keskin olsun."

Tümgeneral Özkılıç, 157. dönem mezunlarını, 15'i bayan 35'i dost ve kardeş ülke mensubu olmak üzere toplam 876 teğmenin oluşturduğunu belirtti.

157. dönem mezunları adına konuşan dönem 1.'si Tank Teğmen Uğur Uğurbaş, laik ve demokratik Cumhuriyet'e içten ve dıştan gelebilecek her türlü tehlikeye karşı yüreklerini ve bileklerini ortaya koyacaklarını ve dimdik ayakta duracaklarını söyledi. Uğurbaş, "Her türlü tehlikeye karışı hepimiz birer Mustafa Kemal olarak her türlü mücadeleye hazırız" dedi. Teğmen Uğurbaş, konuşmasından sonra yaş kütüğüne yıldız ve plaket çaktı.

Törende, dereceye giren teğmenlere diplomaları verildi. Dönem 1.'si Tank Teğmen Uğur Uğurbaş'a Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer diplomasını verdi. Dönem 2.'sine TBMM Başkanı Bülent Arınç, dönem 3.'süne ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan diplomalarını verdi. Dereceye giren diğer teğmenlere de diplomalarını, protokolde yer alan sivil ve askeri erkan verdi. Kara Harp Okulu'ndan 50 yıl önce emekli olan askerler de, bir grup genç teğmene diplomalarını verdi.

Teğmenlere diplomalarının verilmesinden sonra sancak devir-teslim töreni gerçekleşti. Tören, sancaktar ve sancak muhafızlarına kılıç ve diplomalarının verilmesinin ardından Harbiye Marşı'nın çalınması ve kılıç kuşanan genç teğmenlerin tören geçişiyle son buldu.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Ankara: Kara Harp Okulu'nda Mezuniyet Sevinci - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement