Anlı'dan Yaşlılarla Yemekte Buluştu - Son Dakika
Yerel

Anlı'dan Yaşlılarla Yemekte Buluştu

Anlı\'dan Yaşlılarla Yemekte Buluştu

Diyarbakır Büyükşehir belediyesi Eşbaşkanı Fırat Anlı, Dünya Yaşlılar Haftası nedeniyle yemekte yaşlılarla buluştu.

09.10.2015 15:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yaşlı nüfusun her geçen gün artması üzerine Mala Dîlberen Mezin'i kurarak, yaşlıların hizmetlere daha kolay ulaşmalarını hedefleyen, bakımları, sağlıkları ve sosyal yaşamları için hizmet üreten Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Dünya Yaşlılar Haftası vesilesiyle yaşlılarla yemekte buluştu.

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı'na bağlı Mala Dîlberen Mezin, Dünya Yaşlılar Haftası nedeniyle koca çınarlara Hevsel Sosyal Tesisleri'nde yemek verdi. Yemeğe, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Fırat Anlı, Genel Sekreter Yardımcısı Rojda Balkaş Akyüz, Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Semra Kıratlı, Belediye Meclis Üyesi Zahit Çiftkuran ve yaşlılar katıldı. Barış dileklerinin sık sık dile getirildiği yemekte, "Allah sizi başımızdan eksik etmesin" diyen yaşlılara, "Allah sizi de bizim başımızdan eksik etmesin" diyerek cevap veren Eş Başkan Anlı, yaşlılarla bir süre sohbet etti.

Her gün bir cenazedeyiz

Ardından kısa bir konuşma yapan Eş Başkan Fırat Anlı, halk olarak yıllarca büyük acılar çektiklerini, bu acıların devam ettiğini söyledi. Barış ve eşitlik istediklerini dile getiren Anlı, "Bugün sadece Diyarbakır Lice'de değil, Cizre'de, Şırnak'ta Gever'de, Batman'da, Mardin'de, Batman'da ve Bingöl'de halkımız dört bir yanda alevler içinde yanıyor. Her gün bir yastayız, bir cenaze törenindeyiz, gencecik çocuklarımızı rahmete uğurluyoruz. Buna rağmen annelerimiz bize kardeşlik yolunu gösteriyorlar. Her gün annelerimiz kamera ve mikrofonlara barış mesajı veriyorlar. Biz tek gencimizin parmağının kanamasını istemiyoruz, kimse ölmesin diyoruz. İnşallah sizin şefkatli yüreğiniz gibi Türk annelerinin yüreği de şefkate gelir, Türkiye'deki kanaat önderleri sizin yüreğinizin sesini duyar ve cevapsız bırakmazlar. İnşallah bu karanlık günler biter. Güzel ve mutlu günler gelir. Bize dualarınızı esirgemeyin." dedi.

On Gözlü Köprü'yü gezdiler

Yemeğin, konuşmaların ve sohbetin ardından Hevsel Sosyal Tesisleri ile tarihi On Gözlü Köprü'yü gezen yaşlılar, daha sonra belediyenin sağladığı servislerle evlerine ulaştırıldılar.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Anlı'dan Yaşlılarla Yemekte Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement