Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (1) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (1)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (1)

Foto.Su sporu fotoğrafları.

11.04.2013 10:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Foto: Su sporu fotoğrafları.

--- KUTU ---

Kırmızı çizgiler

Antalya'da merkez başta olmak üzere, Alanya, Mahmutlar, Türkler, Avsallar, İncekum, Manavgat, Sorgun, Kızılağaç, Kızılot, Serik, Kemer, Beldibi, Göynük, Kiriş, Tekirova, Kaş, Kalkan su üstü parkurlarının sınırları da enlem ve boylam verilerek belirlendi. Alanya ve çevresindeki turistik beldeler dahil 83 su sporları tesisi kurulacak. Serik ve çevresinde 60, Kemer, Göynük, Beldibi, Kiriş ve Tekirova'da ise 64 tesis su sporu için açılacak. Kaş bölgesinde ise 54 su sporu noktası olacak. Antalya merkez ise Konyaaltı, Muratpaşa ve Aksu olarak üçe ayrıldı.

===

Dilek Sabancı'da yıkım başladı

Antalya'da inşa edilecek 33 bin kişilik stadyum alanında kalan Dilek Sabancı Spor Salonu'nun yıkım işlemleri başladı. Yüklenici firma, spor salonunun iç ve dış aksamlarının sökümünü gerçekleştirirken, 1 hafta içinde binanın yıkımının tamamlanacağı kaydedildi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) işbirliğiyle Antalya'da inşa edilecek 33 bin kişilik stadyumda ilk kazma vuruldu. 2012 yılı Aralık ayında yapılan ihaleyle stadyum işini alan Akay İnşaat, proje kapsamında yıkılacak Dilek Sabancı Spor Salonu'nda söküm işlemlerini başlattı. Yüklenici firma, Dilek Sabancı'nın giriş kapısına '33 bin kişilik Antalya stadı şantiye girişi' yazısı asarken, birkaç gün önce başlayan ve 1 hafta içerisinde tamamlanması planlanan söküm işlemlerinin ardından yıkımın gerçekleştirileceği öğrenildi.

SALON İHALESİ 11 NİSAN'DA

Dilek Sabancı Spor Salonu'nda voleybol, basketbol ile hentbol branşlarında yerel ve ulusal müsabakalar haricinde eskrim, güreş ve mücadele sporları anlamında yapılan ulusal organizasyonların ise Döşemealtı, Kepez ve Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı salonlarda oynanacağı belirtildi. Diğer yandan, stadyumun inşa edileceği 100. Yıl alanına yapılacak olan 10 bin kişilik kapalı spor salonunun ihalesi de 11 Nisan tarihinde yapılacak. Ankara'daki TOKİ binasında gerçekleştirilecek ihale, saat 14.30'da başlayacak. İhale şartnamesine göre, spor salonu inşaatının teslim süresi 650 gün olarak belirlendi.

YIKILMASI GEREKENLER DURUYOR

100. Yıl alanında stadyum ve spor salonu yapılmasına başından beri karşı çıkan İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Antalya Şube Başkanı Cem Oğuz ise yanlışlar silsilesi yüzünden Antalya'nın çok şey kaybettiğini söyledi. Dilek Sabancı Spor Salonu'nun yıkılmasıyla spor tesisleri bakımından zaten zayıf olan Antalya'nın daha da zayıflayacağını ifade eden Cem Oğuz, "Kafalarına göre '100. Yıl'a stadyum yapalım' dediler. Plansız ve programsız çalışmalar elimizde az sayıda olan spor tesislerini yok ediyor. Bunlardan biri Dilek Sabancı. Yıkılması gereken binaları yıkmıyoruz. Özel İdare binası ve Atatürk Stadyumu gibi binaları yıkmıyoruz, yıkılmaması gerekenleri yıkıyoruz. Bilim ve tekniğe dayanmadan keyfi, 'ben yaptım oldu' anlayışıyla merkezi ve yerel idarecilerimizin bilim dışı kararlarıyla var olanları da yok ediyoruz. Bu gerçekten üzüntü verici" diye konuştu.

100. YIL ÇİLE KAPISI OLACAK

Stadyum uğruna 100. Yıl alanında çok sayıda tesisin yok edildiğine vurgu yapan Cem Oğuz, "Spor tesislerinin hepsini yok ettik bir stadyum uğruna. Değer miydi?" dedi. Cem Oğuz ayrıca detaylarını önümüzdeki günlerde açıklayacakları bir çalışmaya göre, 100. Yıl'da inşa edilecek 33 bin kişilik stadyum ve 10 bin kişilik spor salonu yüzünden kent merkezindeki trafik yükünün yüzde 200 artacağını vurguladı. Antalya dışındaki bir üniversitenin ulaştırma anabilim dalında görevli bir profesöre yaptırılan çalışmaya göre bu trafik yükü nedeniyle Konyaaltı'ndan şehir merkezine geliş gidişlerin uzayacağını kaydeden Cem Oğuz, "Trafikteki bu kapasite artışı 100. Yıl'ı çile kapısına çevirecek. 100. Yıl'ı kullananlar gidecekleri yere ancak 3 saatte ulaşabilecek. Bu çalışmanın detaylarını önümüzdeki günlerde açıklayacağız" diye konuştu.

Özgür ÖZTÜRK/ANTALYA, (DHA)

Foto: Dilek Sabancı'daki söküm çalışmaları, Cem Oğuz portre

===

Jandarma tarihe sahip çıkıyor

ANTALYA İl Jandarma Komutanlığı ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından kısa süre önce hazırlanan, Vali Ahmet Altıparmak'ın da desteklediği 'Tarihi Eserlerimizi Birlikte Koruyalım' projesi başladı. Projeyle, kentte bulunan kültür ve tabiat varlıklarının korunması, tarihi eser kaçakçılığı ile mücadelede etkinliğin artırılmasına yönelik bölge halkının bilgilendirilmesi, toplumda tarihi eserlere sahip çıkma konusunda duyarlılığın artırılmasının amaçlandığı belirtildi.

Proje kapsamında tarihi eser kaçakçılığı ile ilgili suç analizlerinin yapılması, tarihi eser kaçakçılığı olaylarının önlenmesine yönelik tedbirler alınması, tarihi eser kaçakçılığında hassas bölgelerin tespit edilmesi ve bu bölgedeki vatandaşların bilgilendirilmesi ile tarihi eser kaçakçılığına yönelik ihbar sisteminin yaygınlaştırılması çalışmaları başlatıldı.

Ayrıca çocuklara tarihi eserleri koruma, tanıma ve sahip çıkma gibi kavramların anlatılacağı toplantıların, İl Jandarma Komutanlığı, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve müze müdürlüklerinin yetkilileri tarafından düzenlenmesi planlandı. Çocuklara yönelik yapılan bilinçlendirme çalışmalarına, il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerinin koordineyi sağlayacakları gezilerle katkı sağlayacağı belirtildi. Projede, tarihi eserlerle ilgili çocukların ön planda tutulmasına özen gösterildiği vurgulandı.

Akif ARICI/ANTALYA, (DHA)

Foto: Kampanya afişi fotosu

===

Dershane patronları özel ilkokul açtı

Antalya'da 20 yılı aşkın süredir dershane sektöründe faaliyet gösteren Antalya Özbilgi Dershaneleri'nin kurucuları, Konyaaltı'nda Özel Antalya Deniz İlkokulu'nu açtı. Bu yıl eğitime açılan okulun öğrencileri resim yarışmalarındaki başarılarıyla dikkat çekti.

Antalya Özbilgi Dershaneleri'nin kurucuları Mehmet Günay, Mehmet Özkaynak, Mehmet Aykurt ve Halil Abidin'in ortaklığında Konyaaltı'nda 2012-2013 eğitim ve öğretim döneminde hizmete açılan Özel Antalya Deniz Koleji, ilk yılında birçok yarışmada başarı elde etti. Okulun müdür yardımcısı Ayşe Özdemir, 'Bir çocuk değişir, belki dünya değişir' felsefesiyle her çocuğu değer kabul eden, öğretimin yanı sıra olumlu davranışlar da kazandırarak, ülkesine ve dünyaya faydalı bireyler yetiştirmeyi birinci hedef olarak ortaya koyduklarını söyledi.

Atatürk ilkeleri ışığında ilim ve fenle eğitilmiş, dünyaya değer katan, insana ve doğaya saygılı bireyler yetiştirme misyonu ile yola çıktıklarını belirten Ayşe Özdemir, hedef koyan, disiplinli, araştıran, çözüm üreten, gelişime açık bireyler yetiştiren, Akdeniz'in en başarılı ve en çok tercih edilen eğitim kurumu vizyonu taşıdıklarını açıkladı.

ENGELSİZ OKUL

16 derslik, resim, fen bilgisi, bilgisayar, müzik, beden eğitimi gibi laboratuvar ve derslikleri bulunan okul binasında asansör, engelliler için rampa ve tutamak, kız ve erkek için ayrı ayrı engelli tuvaleti gibi tüm alanların yer aldığını söyleyen Özdemir, doğal havalandırmanın da bulunduğu okulda, ilkokul bölümünde her öğrenci için 3.5 metreküp hacim, anasınıfında ise her öğrenciye 4.5 metreküp hacim düşecek şekilde kontenjan tespiti yapıldığını belirti.

RESİMDE FARK YARATTILAR

Okul öğrencileri, bu yıl içinde yapılan il geneli ve Konyaaltı ilçedeki resim yarışmalarında birincilik, ikincilik ve üçüncülük şeklinde toplam 9 ödül almayı başardı. Okul öğrencilerine 'Ben Antalyalıyım Projesi' kapsamında ise Minicity, Arkeoloji Müzesi, Soba Müzesi ve Fikret Otyam Sanat Galerisi, düzenlenen gezilerle tanıtıldı.

SBS DENEMEDE BİRİNCİ

Antalya'da Özbilgi Dershanesi'nin Seviye Tespit Sınavı'na yönelik yaptığı deneme sınavında ise okulun 4-A sınıfı öğrencisi Mehmet Kaan Engür 700 tam puan çıkararak, il birincisi olmayı başardı. Engür, Türkiye genelindeki deneme sınavı sonuçlarına göre de dereceye girdi.

Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA)

Foto: Okuldan fotolar

===

Müze ve ören yerlerine saat ayarı

ANTALYA'da kış ayları süresince pazartesi hariç haftanın her günü 08.00 ile 17.00 saatleri arası ziyarete açık olan ören yerleri ve müzelerin ziyaretçi saat uygulaması, yaz sezonuna göre değiştirildi. Müze ve ören yeri ziyaret saatleri 1 Nisan günü itibariyle 09.00-19.00 saatlerine alındı. Aspendos Antik Tiyatrosu'nda süren restorasyon çalışmaları nedeniyle ziyaretçi girişlerinin 10.00 ile 17.00 saatleri arasında gerçekleştirilmesine karar verildi.

Antalya Arkeoloji Müzesi ise haftanın yedi günü açık olacak. Ziyaretçi yoğunluğundan dolayı 30 Ekim tarihine kadar pazartesi günleri de ziyaretçi kabul edecek olan müze, turistlere eşsiz bir gezi imkanı sunacak. Antalya Arkeoloji Müzesi'nin yanı sıra, Elmalı Müzesi de turizm sezonu boyunca pazartesi günleri 13.00 ile 17.00 saatleri arasında açık kalacak. Ören yerleri ve müzeleri ziyaret saatleri uygulaması, Ekim ayı sonunda tekrar düzenlenecek.

İbrahim LALELİ/ANTALYA, (DHA)

Foto: Müze ve ören yerlerine yaz saati uygulaması

12 NİSAN CUMA SABİTLERİ

=======================

HAVA DURUMU

-----------

ANTALYA : 13/20 (ÇOK BULUTLU)

BURDUR : 07/19 (ÇOK BULUTLU)

ISPARTA : 03/18 (ÇOK BULUTLU)

ALANYA : 14/23 (PARÇALI BULUTLU)

KEMER : 14/22 (GÖKGÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK YAĞIŞLI)

AFYONKARAHİSAR : 05/17 (PARÇALI BULUTLU)

MANAVGAT : 13/25 (PARÇALI BULUTLU)

KUMLUCA : 11/23 (GÖKGÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK YAĞIŞLI)

BUCAK : 07/19 (PARÇALI BULUTLU)

EĞİRDİR : 06/18 (PARÇALI BULUTLU)

SANDIKLI : 04/18 (PARÇALI BULUTLU)

FETHİYE : 11/24 (AZ BULUTLU)

NAMAZ VAKİTLERİ

---------------

İMSAK GÜNEŞ ÖĞLE İKİNDİ AKŞAM YATSI

ANTALYA : 04.55 06.21 13.05 16.42 19.38 20.56

AFYONKARAHİSAR: 04.51 06.19 13.06 16.44 19.40 21.01

BURDUR : 04.55 06.21 13.07 16.44 19.40 20.59

ISPARTA : 04.53 06.20 13.06 16.43 19.39 20.58

ALANYA : 04.51 06.16 13.00 16.36 19.32 20.50

KEMER : 04.56 06.21 13.06 16.42 19.38 20.56

KUMLUCA : 04.58 06.23 13.07 16.43 19.39 20.56

FETHİYE : 05.02 06.27 13.12 16.48 19.44 21.01

NÖBETÇİ ECZANELER

-----------------

ANTALYA

-------

BALKAN Kırcami Mah. 316 07 32

EYLÜL Varsak Sağlık Ocağı karşısı 417 54 09

NAZLI Kültür Mah. 3806 Sk. 26/6 227 11 22

PINAR Anandolu Hastanesi yanı 312 42 49

ŞARAMPOL Güllük PTT karşısı 242 66 04

TUANA Sera Otel karşısı 349 63 33

ÜNSAL Özgürlük Mah. M.Akif Cad. 345 80 35

YENİ ELMALI Kazım Karabekir Cad. 40/A 237 66 80

AFYONKARAHİSAR

--------------

DUYGU Dişbudak İş Merkezi 215 40 73

ECE 8 Nolu Sağlık Ocağı karşısı 217 57 55

SAHİPATA Oruçoğlu Çarşısı No: 2 215 40 15

ISPARTA

-------

MELİKE Hızırbey Mah. İsmet Paşa Cad. No: 67 232 86 60

SOFULU Hızırbey Mah. Hastane Cad. No: 112 500 40 55

BURDUR

------

İYİGÜN Cumhuriyet Meydanı Berberoğlu Apt. 233 18 86

ALANYA

------

PALMİYE Özel Can Hastanesi yanı 512 27 14

TUNA 2 Nolu Sağlık Ocağı karşısı 519 03 11

KEMER

-----

BATU Yeni Cumhuriyet Meydanı karşısı 814 51 67

MANAVGAT

--------

GİZEM 2 Nolu Sağlık Ocağı karşısı 743 13 36

İYİOL Hastane Cad. 746 20 00

FETHİYE

-------

FERAY Akarca Mah. 613 26 94

MELEK Yeni Esnaf Hastanesi kavşağı 612 17 76

-----------------

HAFTANIN FİLMLERİ

-----------------

OBLIVION

--------

Jack Harper, dünyada geriye kalan birkaç insansız uçak teknisyeninden biridir. Scavs olarak bilinen tüyler ürpertici tehdide karşı yıllardır verilen savaşın ardından büyük bir operasyonun parçası olarak hayati kaynakların çıkarılmasıyla ilgilenen Jack'in görevi neredeyse bitmek üzeredir. Yerden binlerce metre yukarıdaki nefes kesici göklerde yaşayan ve oraları devriye gezen Jack'in sürdüğü bu yaşam, iniş yapmış bir uzay mekiğindeki güzel bir yabancıyı kurtarınca alt üst olur. Bu güzel yabancının gelişi, Jack'in bildiği herşeyi sorgulamasına yol açan bir olaylar zincirini tetikler ve insanlığın kaderini Jack'in ellerine teslim eder.

CROODS

------

Doğal afet sonrası yaşadıkları mağaralardan taşınmak zorunda kalan bir grup taş devri insanına filmde Nicolas Cage, Emma Stone ve Ryan Reynolds gibi ünlü isimler sesleriyle hayat veriyor.

ELCİN

-----

İstanbul'un sahil ilçesi Şile'de küçük bir kız kimliği belirsiz kişilerce kaçırılır. Olaylardan habersiz, kendi halinde yaşayan 5 üniversiteli genç, bir anda bu kızla ilgili garip olaylar yaşamaya başlarlar. Aniden beliren, telepatik görüntüler, belirsiz fısıltılar, lanetli olaylar çevrelerini sarar. Kızla ve ailesiyle hiçbir ilgileri yokken neden bu görüntülerle karşılaştıklarını çözemezler. Kendi kendilerine bir çıkış yolu ararken, gizemli kaçırılmanın ardındaki sırlar onları cinler alemine doğru sürükler. Ölüm ve hatta ondan daha korkunç olan acılar şimdi çok daha yakındır.

MİSİLLEME

---------

Filmde, G.I. Joe'lar sadece ölümcül düşmanları Kobra'ya karşı mücadele etmekle kalmıyor. Aynı zamanda devletin içinden kendi varlıklarını tehlikeye atan tehditlere karşı da mücadele vermek zorunda kalıyor.

SELAM

-----

'Üç hikaye, üç umut, üç hayal tek bir ideal...' Gittikleri ülkeleri vatanları, karşılarına çıkan farklı renk ve dildeki insanları ise kardeşleri bilen Zehra, Harun ve Adem öğretmenin İstanbul'dan yola çıkışıyla başlıyor film. Haritada yerini dahi bilmedikleri ülkelere giden fedakar öğretmenlere destek olmak için vatanlarından ayrılan üç öğretmenin öyküsü tamamen yaşanmış hikayelerden yola çıkılarak beyazperdeye yansıtılıyor.

SABİT KANCA

-----------

Kısa sürede fenomen olan, herkesin konuştuğu ve repliklerini ezbere bildiği Sabit Kanca'nın maceraları beyazperdede. Hayat, Sabit Kanca için çok farklı şeyler ifade ediyor. Haksızlığı bilgisiyle dövüyor. 100 bilim adamı kadar bilgili fakat mahalle kültürüyle yoğrulmuş beyninde hala çocukça çözümler peşinde. Her soruna basit bir çözümü, ağır bir lafı var.

AŞK KIRMIZI

-----------

Film, üç kişilik aşk olur mu sorusunu soruyor. Ferhat ve Zeynep evli ve mutlu bir çifttir. Karlıdağ çiftinin dışarıdan mutlu görünen evliliği, hayatlarına Fırat'ın yıllar öncesinde kalmış ilk aşkı Nazlıgül'ün yeniden girmesiyle alt üst olacaktır.

Zeynep bir gece bile ayrı kalmaya dayanamadığı kocasının eski aşkı Nazlıgül ile karşılaşmasına ve yüreğinde küllenmiş bu aşkın yeniden alevlenmesine engel olamaz. - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (1) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement