Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (3) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (3)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (3)

Foto.GÖKSEL Baktagir ve Komşu Grubu, Antalya Büyükşehir Belediyesi, Hollanda Konsolosluğu ve Antalya Caz Derneği işbirliğiyle geçen Aralık ayında gerçekleşen konserin ardından, 16 Şubat Cumartesi Alanya İlçesi'nde, 17 Şubat Pazar akşamı da...

07.02.2013 10:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Foto: Cam obje üzerinde resim desen çalışması yapılırken yakın plan ve eserlerle toplu görüntü

===

Engelliler için sahneye çıkacaklar

GÖKSEL Baktagir ve Komşu Grubu, Antalya Büyükşehir Belediyesi, Hollanda Konsolosluğu ve Antalya Caz Derneği işbirliğiyle geçen Aralık ayında gerçekleşen konserin ardından, 16 Şubat Cumartesi Alanya İlçesi'nde, 17 Şubat Pazar akşamı da Akdeniz Üniversitesi Konferans Salonu'nda tekrar sahneye çıkacak. Müzik grubunun üyeleri, bu kez üniversitede okuyan engelli öğrenciler için çalıp söyleyecek. Dünya müziklerini Antalyalılara dinleten grupta, Göksel Baktagir (Kanun), Oğan Doruk Şadan (Vokal ve basgitar), Tülin Karataş (Vokal), Geert Sluijter (Davul), Lode Deroos (Klavye) sahne alacak.

2005 yılında Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Müzik Bölümü'nden mezun olduktan sonra müzik kariyerini dünyaca ünlü Amsterdam Konservatuarı ve Tilburg'da sürdüren Oğan Doruk Şadan, Hollanda'nın birçok kültürü barındıran mozaik topluluğundan ve müziğin evrensel dilinden yola çıkarak Hollandalı müzisyenlerin de bulunduğu 'Komşu Grubu'nu kurmuştu. Şadan, "Müzik, ülke sınırlarını ortadan kaldıran, din, dil, ırkı ve mezhep ayırımı gözetmeyen dünya insanlarının ortak dilidir" dedi. Konserlere, Levent Kimya ile Akdeniz Üniversitesi destek verecek.

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA)

Foto: Komşu Grubu'nun önceki konserlerde sahne görüntüleri

===

Ruhlar yine geliyor

ANTALYA Devlet Tiyatrosu (ADT), izlenme rekorları kıran 'Ruhlar Gelirse', 'Pişti' ve 'Othello' adlı oyunları yeniden sahneye koydu. Ali Meriç'inde yönettiği 'Ruhlar Gelirse' 5 kez, Kazım Akşar'ın yönettiği 'Pişti' 4 kez, Malcolm Keith Kay'in yönettiği 'Othello' da 2 kez daha Şubat ayında seyirciyle buluşacak. Ülkemizin karşı karşıya bulunduğu 'deprem' gerçeğini eğlenceli ve aynı zamanda eğitici bir yaklaşımla anlatan 'Tıngır Mıngır Ülke' adlı oyun ise çocukların ilgisini çekmeye devam ediyor. Tiyatro severler, Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde sahnelenen 'Othello'yu 8-9, 'Tıngır Mıngır Ülke'yi 10-12-17-19-24-26, 'Pişti'yi 13-14-15-16, 'Ruhlar Gelirse'yi de 20-21-23-27- 28 Şubat tarihlerinde izleyebilecek.

'Ruhlar Gelirse' adlı oyun, İkici Dünya Savaşı'ndan sonra, savaş kayıplarının arkasından insanlara 'moral olsun' diye yazılmış. Yedi tiyatro sanatçısının rol aldığı, son derece komik ve eğlenceli eserde, ruhlarla ilgili yaptığı bir araştırma için evinde ruh çağırma seansları düzenlenen ve ruhlarla birlikte yaşamak zorunda kalan roman yazarının hayatı komik sahnelerle anlatılıyor. Seyircisini kahkahaya boğan iki perdelik komedi oyunu 'Pişti'de ise kahvehaneye girip, erkeklerin ezberini bozan iki genç kadın, erkek egemenliğine karşı mücadele ediyor. 'Othello'da ise emir eri olan 'Lago'nun sinsi planları cinayete neden oluyor.

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA)

Foto: Oyunlardan sahne görüntüleri

===

ABT'den 'Sihirli Oyun'

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi Tiyatrosu (ABT), 2. Uluslararası Çocuk Tiyatroları Şenliği' için özel bir çocuk oyununu sahneye koydu. Yarın saat 14.00'de Büyükşehir Belediyesi Kültür Salonu'nda ilk kez perde açacak olan 'Sihirli Oyun' adlı eseri, Sertel Uğur yönetecek. Mustafa Doğan Ayhan, Erdal Gürcan, Gizem Yönel de oynayacak. Oyunun dekor ve kostümlerini Gizem Karasu, projeksiyon tasarımını Kadir Özmen, ışık tasarımını da Barbaros Gülaçtı hazırladı.

Sahnesi göz alıcı ışık efektleriyle renklendirilen, eğlendirici, neşelendirici oyunda, bir insanın doğuşu, yaşamaya çalışırken karşılaştığı engeller, hayatındaki değişimler, aşka, özgürlüğe, yaşamaya ve hayat döngüsüne dair sihirli öyküler anlatılacak. Çocukları sürekli güldürüp, kahkahaya boğacak üç kişilik oyun, sezon içinde de küçük izleyicileriyle buluşacak. 'Sihirli Oyun'un ilk gösterimini kaçıran çocuklar, 16-23 Şubat tarihlerinde de izleyebilecek.

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA)

Foto: Oyundan sahne görüntüsü

===

Son rötuşlar

RESİMLERİ birçok yazar ve şairin kitaplarına kapak konusu olan emekli öğretmen Semra Aygün, 19 Şubat Salı günü, Aydın Kanza Sanat Galerisi'nde ikinci kişisel sergisini açacak. Yağlıboya, akrilik boya ve suluboya çalışmalarından olulaşan yeni resimlerine son rötuşları atan Aygün, 50'den fazla tablosunu sanatseverlerin beğenisine sunacak. Elinden fırçasını, boya paletini hiç bırakmayan, gece-gündüz tablo üreten Aygün, "Roman, öykü, hikaye ve şiir kitaplarına büyük bir keyifle, şevkle, hayal gücümü kullanarak kapak resimleri üretiyorum" dedi.

Antalya'da 13 yıldan beri resim sanatıyla uğraşan Semra Aygün, Türkiye'nin ünlü ressamlarından Hülya Canbaz'dan karakalem desen, Kadir Şişginoğlu, Saadet Gözde, Hasan Kırdı ve İnci Işıldağ atölyelerinde resim eğitimi aldı. Çalışmalarını kendi atölyesinde sürdüren Aygün'ün bazı eserleri kataloglara da girdi. "Resim, benim yeni bir dünyam, tartışmasız mutluluğum oldu" diyen Aygün'ün, 250'den fazla resim ve desen çalışması bulunuyor. Aygün, sezon içinde İstanbul, İzmir, Ankara ve KKTC'de de kişisel sergiler açacak.

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA)

Foto: Semra Aygün resim yaparken görüntüsü.

===

Öztürk'ün sergi heyecanı

RESSAM Çiğdem Öztürk'ün grafiksel çalışmalarından oluşan 9'uncu kişisel resim sergisi, bugün saat 18.00'de 2000 Plaza Sanat Galerisi'nde açılacak. Sanat eğitmenliği ve sanatsal üretimlerini kendine ait atölyesinde sürdüren Öztürk, yeni eserlerini beğeniye sunacak. Özel ve resmi koleksiyonlarda eserleri de bulunan emekli resim öğretmeni Öztürk, çeşitli reklam grafiği, kaligrafi, moda tasarımı, dekorasyon, duvar resimleri gibi alanlarda da çalışmalar yapıyor. Öztürk, "Tuvalime attığım her fırça darbesi, bana ayrı bir keyif, ayrı bir mutluluk, ortaya çıkardığım her eser de ayrı bir heyecan veriyor" dedi. Öztürk'ün görülmeye değer sergisi, 8 Mart akşamına kadar açık kalacak.

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA)

Foto: Çiğdem Öztürk'ün tablo önünde görüntüsü

===

Şener'den özlü sözler

EMEKLİ öğretmen Mehmet Şener'in üzerinde uzun süre çalıştığı 'Özlü Sözlerle İnsan-Hayvanlar' adlı kitabı yayımlandı. Dizgi ve baskısı Gelişim Sanat Kültür Merkezi'nce hazırlanan kitap, Antalya Sanatçılar Derneği'nde (ANSAN) tanıtıldı. Antalya'nın geçmiş tarihi üzerinde araştırmalar yapan Hüseyin Çimrin, Giray Ercenk, ANSAN Başkanı Kamile Yılmaz, şair-yazar Yunus Yaşar, Nurten Şener Onat da kitabın sayfalarında Şener'in edebiyata katkılarından ve son kitabından övgüyle bahsetti. Şener'in kitabı, 'Özlü Sözlerle İnsan' ve 'Özlü Sözlerle Hayvanlar' adlı bölümlerden oluştu. Köy enstitülerinin öneminin de vurgulandığı kitapta, ilginç bilmece ve fıkralara da yer verildi. Kitabını okurlarına imzalayan Şener, "Kitabım, okuyanı hem düşündürecek, hem güldürecek, hem neşelendirecek" dedi.

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA)

Foto: Mehmet Şener kitabını imzalarken

===

Ressamların park keyfi

DUACI Köyü'ndeki atölyesinde yetişkin öğrencilerine resim eğitim veren Kıymet Türe, eski ve yeni öğrencilerini Düden Park'ta bir araya getirip, kaynaşmalarını sağladı. Parkta, açık havada oturup, su ve kuş sesleri arasında sıcak çaylarını yudumlayan ressamlar, gün boyunca sanat sohbetleri yaptı. Sezon içinde açacakları atölye sergisi için fikir alış verişinde de bulunan ressamlar, karma serginin temasını 'doğa' olarak belirledi.

Park içindeki çiçekleri, kuşları, Düden Çayı'nın akışını da fotoğraflayan ressamlar, mutlu bir gün geçirmenin keyfiyle evlerine döndü. Ressam Türe, "Bu tür sosyal etkinlikleri ayda bir kez tekrarlıyoruz. Bahar aylarında piknik, yaz aylarında ise doğa ve tarih gezileri düzenliyoruz. Gezilerde çekilen fotoğrafları da resme dönüştürüyoruz. Amacımız eski ve yeni öğrencilerin birbirlerini unutmamalarını sağlamak" dedi.

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA)

Foto: Parkta toplu ve Kıymet Türe'nin su kenarında yakın plan görüntüsü

--------------------

KÜLTÜR SANAT REHBERİ

--------------------

========

SERGİLER

========

AYDIN KANZA SANAT GALERİSİ

GÜSAD karma resim sergisi.........................9-17 Şubat

Semra Aygün'ün resim sergisi.........................19-26 Şubat

2000 PLAZA SANAT GALERİSİ

Çiğdem öztürk'ün resim sergisi.........................8 Şubat-8 Mart

MURATPAŞA BELEDİYESİ FUAYESİ

Filiz Gökmen-Nevzat Erbora'nın resim sergisi.........................10-17 Şubat

AKM

Dyo Resim Yarışması sergisi.........................1-10 Şubat

ARTPARK GALLERY

Mukadder Öztürk'ün resim sergisi.........................14-24 Şubat

============

OPERA - BALE

============

ANTALYA DEVLET OPERA VE BALESİ

Mevlana'nın Çağrısı.........................9 Şubat

Uyuyan Güzel (Prömiyer-Çocuk Müzikali).........................13 Şubat

Film Müzikleri Konseri.........................14 Şubat

West Side Story (Müzikal).........................16-19 Şubat

Haydi Çocuklar Operaya (Çocuk Operası).........................18 Şubat

Çocuk Korosu.........................21 Şubat

=======

TİYATRO

=======

ANTALYA DEVLET TİYATROSU

(Haşim İşcan Kültür Merkezi)

Othello.........................8-9 Şubat

Tıngır Mıngır Ülke (Çocuk Oyunu).........................10-12-17-19-24-26 Şubat

Pişti.........................13-14-15-16 Şubat

Ruhlar Gelirse.........................20-21-23-27-28 Şubat

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE TİYATROSU

Vatan Kurtaran Şaban.........................8-14 Şubat

Heccav.........................9-16-23 Şubat

Fehim Paşa Konağı.........................15-22-28 Şubat

Sihirli Oyun (Ç.O).........................9-16-23 Şubat

İnadına Yaşamak.........................21 Şubat

KIRMIZI KALEM TİYATRO

(Kırmızı Kalem Cep Tiyatro)

3.Sayfa.........................(Her Çarşamba)

======

KONSER

======

ANTALYA DEVLET SENFONİ ORKESTRASI

(Antalya Kültür Merkezi)

Gottlieb Wallisch (Piyano konseri).........................8 Şubat - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (3) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement