Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (5) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (5)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (5)

Foto.GALATASARAY'ın yıldız futbolcusu Burak Yılmaz, İSTEK Antalya Yeditepe Koleji'ne sürpriz bir ziyarette bulundu.

26.05.2013 14:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Foto: Nezihe Tezcan

===

Burak Yılmaz'dan sürpriz ziyaret

GALATASARAY'ın yıldız futbolcusu Burak Yılmaz, İSTEK Antalya Yeditepe Koleji'ne sürpriz bir ziyarette bulundu. İSTEK Antalya Yeditepe Koleji İlkokulu 2-I sınıfının davetlisi olarak okula gelen Burak Yılmaz'ı karşılarında gören öğrenciler, uzun süre şaşkınlıklarını gizleyemedi.

Öğrencilerle sohbet eden Burak Yılmaz yoğun ilgi gördü. Öğrencilere, okullarını çok beğendiğini ve disiplinli çalışırlarsa hepsinin ilgi alanına göre iyi bir bilim, sanat ve spor adamı olabileceklerini belirten Burak Yılmaz, bol bol imza dağıttı ve hatıra fotoğrafı çektirdi.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Burak Yılmaz öğrencilerle birlikte

===

Alanya'da şenlik var

13. Alanya Turizm ve Sanat Şenliği Alanya Herbaryum Müzesinde yapılan resim sergisi açılışıyla başladı. Şenliğe katılanlar için yerli ve yabancı dans grupları gösteri yaparken davetliler Taksim Trio müzik dinletisi ile eğlendi. Alanya'nın kardeş şehirlerinden gelen yabancı konukların katılımıyla yapılan 13. Alanya Turizm ve Sanat Şenliği tarihi Kızılkule yanındaki Herbaryum Bitki Müzesinde ressam Ferda Pulhan Sanat Atölyesi 'Yaşamdan Yansımalar' resim sergi açılışıyla başladı.

Mevlüt Çavuşoğlu ise kardeş şehir temsilcilerini kendi dilleri ile selamladı. Kardeş şehirler ve protokolün 'Kardeşlik fotoğrafı' çektirmesinin ardından ünlü klarnetçi Hüsnü Şenlendirici, İsmail Tunçbilek ve Aytaç Doğan Taksim Trio grubu olarak sahne aldı. Taksim trio konserinin ardından protokol üyeleri ve vatandaşlar çeşitli eserlerin yer aldığı stantları gezdi. Çeşitlik kültür ve sanat etkinlerinin yapılacağı 13. Alanya Turizm ve Sanat Şenliği 4 gün sürecek.

Özgür YILMAZ/ALANYA, (DHA)

Foto: Şenlik alanından- dans gösterisi ve sergiden ve Hüsnü Şenledirici müzik dinletisinden

===

Balyozla yıktılar

ANTALYA'nın Kaş İlçesi'nde Süleyman Türkmen'e ait ev, orman sınırları içerisinde yapıldığı gerekçesi ile Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerince yıkıldı. Kaş Özel İdare Müdürlüğü'nde işçi olarak çalışan, işitme özürlü 48 yaşındaki Süleyman Türkmen'e ait, Çerçiler Mahallesi'ndeki 2 katlı, 100 metrekarelik betonarme ev, mahkeme kararı ile yıkıldı. Polis eşliğinde yapılan yıkım, kazma ve balyozla gerçekleştirildi. Ev yıkılmadan önce, vatandaşların yardımı ile evdeki eşyalar boşaltıldı. İşçiler evi balyozlarla yıkarak, kullanılmaz hale getirdi.

Süleyman Türkmen, evi beş yıl, ailesine ait olarak bildiği araziye yaptığını belirterek, "Evi, dişimden, tırnağımdan artırdığım parayla zor koşullarda yaptım. Ancak, Orman İşletme Müdürlüğü buranın orman olduğu gerekçesiyle dava açtı. Mahkeme arazinin ormana ait olduğuna karar verdi. Yargıtay da onayladı. Avukatıma güvendim. Bu nedenle 2-B başvurusu bile yapmadım" dedi.

Eşyalarının sokakta, felçli annesi, iki çocuğu ve eşiyle birlikte beş kişi ortada kaldıklarından yakınan Süleyman Türkmen, "Arazinin orman olduğu söyleniyor, ama kenarı ekilip dikiliyor" diye konuştu. Orman İşletme Müdürlüğü yetkilileri ise mahkeme kararını uyguladıklarını vurgulayarak, "Vatandaşımıza evi boşaltmaları için defalarca yazı yazdık. Görüştük. En son dün yıkıma geldik. Bir gün daha müddet istedi ve yazılı taahhütname verdi. Biz de üzgünüz. Ancak burada yasa uygulanıyor" bilgisini verdi.

Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)

Foto: Yıkımdan

===

Yalvaç'ta veda gecesi

ISPARTA'nın Yalvaç İlçesi'nden başka yerlere atanan hakim ve savcılar için düzenlenen veda yemeğinde duygulu anlar yaşandı. Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu tarafından hazırlanan yaz kararnamesi gereği görev yerleri değişen Yalvaç Adliyesinden 3 hakim ile 2 savcı Şarkikaraağaç Adliyesinden de 1 hakim ve 1 savcı için veda yemeği düzenlendi. Yalvaç Anadolu Turizm Otelcilik Okulu Uygulama Otelinde düzenlenen veda yemeğine Yalvaç, Şarkikaraağaç ve Gelendost Kaymakamları, Belediye Başkanı Tekin Bayram, Cumhuriyet Başsavcısı Muharrem Çetin, hakim ve savcılar, her iki adliyenin çalışanları, kamu kuruluşlarının temsilcileri, avukatlar katıldı.

HELALLİK İSTEDİLER

Yemekte, Tayinleri çıkan hakim ve savcılara plaket takdim edildi. Plaket takdimi sırasında gidecek olan hakim ve savcılar duygularını konukları ile paylaştı. İlk plaket Yalvaç Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Halil Tarkan'a verildi. Halil Tarkan, Hakkari'den geldiği Yalvaç'ta 2 yıl görev yaptığını ve 2 yılın su gibi akıp geçtiğini belirterek, artık Ceyhan'da görev yapacağını belirtti. "Bizler görevleri gereği bazı kurallara uymak zorunda olan kamu görevlileriyiz. Bu nedenle pek fazla kesimle ilişkimiz olmuyor. Görevimiz esnasında kimseyi kırmamaya, üzmemeye özen gösteriyoruz ancak yine de kırdıklarımız üzdüklerimiz olduysa kendilerinden özür diliyor ve haklarını helal etmelerini istiyorum" dedi.

BİZLER DÖNMEMEK ÜZERE GİDENLERDENİZ

Başsavcı Muharrem Çetin de, Yahya Kemal Beyatlı'nın dizelerinden yola çıkarak yaptığı uyarlamada şiirin son dizelerinde yer alan '…Bir çok gidenin her biri memnun ki yerinden. Birçok seneler geçti dönen yok seferinden' sözlerine değinerek 'Komisyon Müdürüm Yalvaç Adliyesi'nden gidip de dönen hakim savcı var mı? Yoktur, çünkü bu meslekte görev yaptığınız yere bir daha dönemezsiniz. Bizler ancak görev yaptığımız yerlere ya emekli olunca yerleşmek için ya da bir eş dostu ziyaret için dönebiliriz. Bugün burada demir alıp ayrılacak arkadaşlarımıza veda için bir aradayız. Kendilerine yeni görev yerlerinde başarılar diliyorum"' dedi.

KAYMAKAM PEŞİN'DEN ADLİYE SİTEMİ

Gelendost Kaymakamı Ferhat Peşin Savcı Kamil Furkan Efe'ye plaket takdim etmek üzere geldiği sahnede Gelendost Adliyesi'nin kapatılmasından sonra hakim ve savcılarının kalmadığını, bu nedenle bugünkü veda yemeğinde masanın köşesinde garip gibi kaldıklarını ifade etti. Kaymakam Peşin, Adliyenin bulunduğu yıllarda savcı ve hakimlerle göle balık avlamaya gittiklerini, kendisinin oltasına balık gelmezken savcı ve hakimlerin oltasına balık geldiğini belirterek, 'Hukuk o kadar önemli ki bunu balıklar bile biliyor. Kaymakamın oltasına değil hakim ve savcıların oltasına takılıyor" diye espri yaptı.

Nurettin ARKAN/YALVAÇ, (DHA)

Foto: Veda gecesinden

===

Karagöz ile Hacivat'ı çok sevdiler

ISPARTA İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün organizasyonunda il merkezi ve 8 ilçede sunulan gölge oyunu Yalvaçlı çocuklar tarafından beğeniyle izlendi. Türk Kültürünün önemli değerlerinden biri olan Karagöz ile Hacivat Yalvaç'ta çocukların beğenisine sunuldu. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından organize edilen il merkezi ile birlikte 8 ilçede gösterime sunulan gölge oyunu Yalvaç Hacı Ali Rıza Efendi Halk Kütüphanesi okuma salonunda çocuklarla buluştu.

Kütüphane Müdürü Zekeriya Ceylan gösteri öncesi kısa bir konuşma yaparak Türk kültürünün unutulmaz kahramanları Karagöz ile Hacivat'ın yeni nesillere anlatılması için bu oyunun İl Müdürlüğü tarafından tertip edildiğini belirterek iyi seyirler diledi. Kaymakam Ahmet Altıntaş ve daire müdürlerinin de katıldığı Kültür ve Turizm Bakanlığı Hayali Sanatçısı Uğur Demirezen tarafından sunulan 20 dakikalık gösteri boyunca çocuklar kahkahalara boğuldu.

Nurettin ARKAN/YALVAÇ, (DHA)

Foto: Gösteriden

=== - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (5) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement