Antalya'da Deve Güreşlerinde Kavga Çıktı - Son Dakika
Güncel

Antalya'da Deve Güreşlerinde Kavga Çıktı

Antalya\'da Deve Güreşlerinde Kavga Çıktı

Antalya'nın Kumluca ilçesinde bu yıl 8'incisi düzenlenen Geleneksel Deve Güreşleri'nde deve sahipleri arasında kavga çıktı.

12.01.2014 17:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'nın Kumluca ilçesinde bu yıl 8'incisi düzenlenen Geleneksel Deve Güreşleri'nde deve sahipleri arasında kavga çıktı.

Antalya'nın Kumluca ilçesi Karatepe Stadı'nda düzenlenen güreşlere, Aydın, İzmir, Denizli, Muğla, Demre ve Kumluca'dan 100 deve getirildi. Görevliler güreşen develeri ayırmakta zorlandı. Bazı develerin güreşten kaçtığı gözlemlendi. Güreşler devam ederken bazı deve sahipleri arasında kavga çıktı. Güreş alanına giren polis ekipleri ve görevliler kavga eden tarafları sakinleştirdi. Güreşleri Kumluca Kaymakamı Canan Hançer Baştürk, Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Mavikent Belediye Başkanı Erdeniz Yavuz, İlçe Emniyet Müdürü Nail Çetinkaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Şahin, Ak Parti Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Menderes Türel, MHP Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kemal Çelik, daire amirleri ve yaklaşık 10 bin kişi izledi.

GELİRİ ÇIRAKLIK EĞİTİM MERKEZİ İÇİN HARCANACAK

Güreşlerde Belediye Başkanlığı Kupası için Kumluca'dan Coşkun Boncuk ve Bodrum'dan Koca Bodrumlu develeri güreşti. Kaymakamlık Kupasına, Aydın Çine'den Tuncer ile Aydın Bozdoğan'dan Sefa bey develeri güreşti. Dernek Kupasına Bodrum'dan 2. Geledonya ve Kumluca'dan Büyük Fatih güreşti.

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya; 2010 yılında burada bir deve güreşi düzenlediklerini belirterek "Kumluca'nın bir fakültesi olsun ve bunun temelini atmak içinde bir deve güreşi düzenleyelim. Bundan elde edeceğimiz gelirle fakültenin temelini atalım dedik. Şimdi de Çıraklık Eğitim Merkezi binası için bu güreşleri düzenliyoruz" dedi.

Güreş ağalığı seçimi yapılmayan etkinlikten elde edilen gelirin, Çıraklık Eğitim Merkezi yapımında kullanılacağı kaydedildi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Antalya'da Deve Güreşlerinde Kavga Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement