Antalya'da Kültür Sanat - Son Dakika
Kültür Sanat

Antalya'da Kültür Sanat

Antalya\'da Kültür Sanat

Türkiye Yayıncılar Birliği'nin işbirliğinde TÜYAP Tüm Fuarcılık A.Ş.tarafından bu yıl Antalya'da ilk kez düzenlenecek kitap fuarına 75 yayınevi katılacak.

16.02.2012 09:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Yayıncılar Birliği'nin işbirliğinde TÜYAP Tüm Fuarcılık A.Ş. tarafından bu yıl Antalya'da ilk kez düzenlenecek kitap fuarına 75 yayınevi katılacak.

Antalya Kitap Fuarı, Antalya Valiliği, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası, Büyükşehir Belediyesi ve Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği'nin destekleriyle Cam Piramit Sabancı Fuar ve Kongre Merkezi'nde bugün açılacak.

Söyleşi, panel ve şiir dinletilerinin de düzenleneceği fuarda, aralarında Aydın Boysan, Ayşe Kulin, Bejan Matur, Cüneyt Ülsever, Deniz Kavukçuoğlu, Doğan Hızlan, Gülten Dayıoğlu, Hakan Günday, İlber Ortaylı, İsmet Bertan, Mavisel Yener, Mine Kırıkkanat, Mine Söğüt, Murathan Mungan, Muzaffer İzgü, Nihat Genç, Sevgi Özel, Şükrü Erbaş, Zeynep Oral ile Uykusuz ve Penguen çizerlerinin de yer aldığı 200 yazar ve çizer Antalyalılarla buluşacak.

Ücretsiz ziyaret edilebilecek fuara 75 yayınevi katılacak.

-ABT-

Antalya Büyükşehir Belediye Tiyatrosu (ABT) bugün, "İnadına Yaşamak" oyununa ev sahipliği yapacak. Prof. Dr. Metin Balay'ın yazdığı ve yönettiği oyunda, Müfit Kayacan, Mehmet Özgür ve Murat Ercanlı rol alıyor. Oyunda, günlük hayatın koşuşturması içinde farkına varılmadan yaşanıp gidilen ancak sahnede karşımıza çıkınca akıllarımızda yer eden hikayelerde seyirci bazen gülüp bazen duygusallaşacak. Oyun, 18 Şubat'ta tekrar sahnede olacak

Antalya Büyükşehir Belediyesi Tiyatrosu'nda (ABT) yarın "Tersine Dünya" oyunu izleyiciyle buluşacak. Mustafa Gültekin tarafından sahneye uyarlanan Orhan Kemal'in "Tersine Dünya" adlı eserinin yönetmenliğini, Ankara Devlet Tiyatrosu sanatçısı Murat Çidamlı yaptı. Oyunun müzikleri Tolga Cebi, koreografisi Binnaz Dorkip, dekoru Cenap Aydınoğlu, kostümleri Gizem Karasu, ışığı Özgür Dokuyucu'ya ait.

ABT oyuncularının tamamına yakınının yer aldığı eserde, kadın ve erkek rollerinin yer değiştirdiği hayali bir dünya seyirciye sunuluyor. Erkeklerin evlerde oturup çocuk baktığı, çamaşır, bulaşıkla uğraştığı, kadınların ise bitirim olup serserilik yaptığı "Tersine Dünya"da toplumsal yapıdaki çarpıklıklar mizahi dille gözler önüne seriliyor.

ABT sahnesinde, 18 Şubat Cumartesi günü Özer Tunca'nın yazdığı ve yönettiği

"Üç Kafadar Hırsız Kuklacı Olursa" oyunu da seyirciyle buluşacak. Oyunda, üç kişinin hırsızlık yapmak için girdikleri evde buldukları kuklalar, kostümler ve eşyalarla eğlenirken hayatlarında yaşadıkları değişiklikler konu ediliyor.

-ADT-

Antalya Devlet Tiyatrosu (ADT) oyuncuları bugün, yarın ve 18 Şubat'ta Haldun Taner'in yazdığı, Işıl Kasapoğlu'nun yönettiği "Eşeğin Gölgesi" adlı oyunu sahneleyecek.

Oktay Gözpınar, Bahar Işık, Uğur Sertel, Gökhan Tüzün ve Murat Bölük'ün rol aldığı oyunda, şehirdeki panayıra çalışmak için gitmek isteyen berber Şaban bir eşek kiralar. Yolculuk sırasında aşırı sıcaktan bunalan Şaban, biraz dinlenmek için durur ve eşeğin gölgesine oturur. Eşek sahibi Mestan, "Ben sana eşeği kiraladım, gölgesini değil" diyerek gölge kirası ister.

Bunun üzerine iki taraf arasında çıkan tartışma, ülkenin eşekçiler ve gölgeciler olarak ikiye bölünmesiyle sonuçlanan politik bir davaya dönüşür.

ADT oyuncuları 22 Şubat'ta ise Aziz Nesin'in "Toros Canavarı" adlı eserini prömiyerini gerçekleştirecek. Nuri Sayaner isimli mülayim bir memur emeklisi, ailesiyle birlikte monoton bir hayat sürmektedir. Aile bir taraftan geçim sıkıntısıyla diğer taraftan onları apartmandan atmak isteyen ev sahibiyle uğraşmaktadır. Tahliye davasını kazanan Sayaner ailesinin sevinci çok uzun sürmez. Ev sahibi, alt-üst kata yerleştirdiği adamlarla ve çevirdiği türlü oyunlarla apartmanı zindana çevirir. Nuri Bey, ailesinin ısrarları sonucu karakola gidip şikayetçi olmak zorunda kalır. Yıllardır aranmakta olan "Toros Canavarı" adıyla nam yapmış seri katil yerine, emekli memur Nuri Bey polisler tarafından derdest edilir. Nuri Sayaner'in karakola adımını attığı o geceden sonra herkesin kaderi değişecektir.

Eserler, Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde izleyiciyle buluşacak.

-ANTDOB-

Antalya Devlet Opera ve Balesi (ANTDOB), 22 Şubat Çarşamba günü saat 14.00'de "Haydi Çocuklar Operaya"da adlı çocuk operasını Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde sahneleyecek.

Çocuklarda opera bilincinin geliştirmeyi hedefleyen eser, eğitici özelliği de sahip. Operaya gelen çocuklar sahnelenecek olan eserin dekorunu görme ve opera hakkında bilgi alma fırsatı da bulacaklar. Ardından onlar için hazırlanan şovu izleyecek.

-KBT-

Kepez Belediyesi Tiyatrosu (KBT), Cevat Fehmi Başkut'un yazdığı, Abdullah Sürekli'nin yönettiği iki perdelik "Hacıyatmaz" oyunuyla yarın ve 18 Şubat'ta sanatseverlerle buluşacak.

KBT, Tülin Tümtürk Yılmaz'ın yazdığı ve yönettiği tek perdelik çocuk oyunu

"Ağaç Ev"i de 18 Şubat'ta minik seyirciler için sahnelenecek.

Eserler, Erdem Bayazıt Kültür Merkezinde izleyiciyle buluşacak.

- Barış Manço anılacak-

Unutulmaz sanatçı Barış Manço ölümünün 13'üncü yılında Antalya'da düzenlenecek etkinliklerle anılacak. Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından 19 Şubat Pazar günü AKM Aspendos Salonu'nda düzenlenecek etkinlikler kapsamında ilk olarak Barış Manço'ya ait bazı eşyalar sergilenecek. Ardından Manço'nun hayatını anlatan belgesel gösterimi yapılacak.

Manço'nun film, müzik ve televizyon programlarından örneklerin de yer alacağı gecede, Kurtalan Ekspres konser verecek.

Etkinliklere, Barış Manço'nun eşi Lale Manço ve oğlu Doğukan Manço'nun da katılacağı bildirildi. - ANTALYA

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Antalya'da Kültür Sanat - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement