Aydın - Yolcu Gemisi Didimli Esnafı Sevindirdi - Son Dakika
Güncel

Aydın - Yolcu Gemisi Didimli Esnafı Sevindirdi

Aydın - Yolcu Gemisi Didimli Esnafı Sevindirdi

Yolcu gemisi Didimli esnafı sevindirdiAYDIN'ın Didim İlçesi'ne bugün öğlen saatlerinde demir atan Bahama bandralı 'Island Sky' isimli yolcu gemisinden inen turistler, çarşıda alışveriş yaparak esnafın yüzünü güldürdü.

21.09.2016 19:36

Yolcu gemisi Didimli esnafı sevindirdi

AYDIN'ın Didim İlçesi'ne bugün öğlen saatlerinde demir atan Bahama bandralı 'Island Sky' isimli yolcu gemisinden inen turistler, çarşıda alışveriş yaparak esnafın yüzünü güldürdü.

Doğu Akdeniz'deki en kapsamlı marinalardan birisi olan D-Marin Didim, Bahama bandralı Island Sky yolcu gemisini ağırladı. Island Sky'ın ziyareti ile birlikte, sıkıntılı bir sezon geçiren Didim turizminde büyük ölçekli olmasa da kruvaziyer hareketliliği yaşandı. Fethiye'den yola çıkarak, öğlende D-Marin Didim'e yanaşan 91 metre uzunluğundaki 4200 grostonluk Island Sky, 74 mürettebat ve 100 yolcusuyla kente ulaştı. Gemiden inen 4'ü İrlandalı diğerleri İngiliz olan yolculardan bir kısmı Didim'de şehir içi tur yapmayı tercih ederken, bazıları Apollon Tapınağı ve Milet antik kentini ziyaret etti.

Kuşadası'nda faaliyet gösteren New Faces Turizm Acentesi sahibi Yaşar Karadağ, geminin Mersin Tarsus'tan hareket ettiğini belirterek sırasıyla Silifke, Alanya, Antalya, Fethiye ve Didim'i ziyaret ettiğini söyledi. Didim'den Yunanistan'ın Patmos adasına hareket edecek olan geminin, ardından Kuşadası, Dikili ve Çanakkale'ye gideceğini, programın da İstanbul'da son bulacağını belirten Karadağ, Özellikle lüks segmentte bulunan bu turistleri, bu şartlarda ülkemize getirmek güzel. Turistlerin ülkemizi gezmesi, bizleri çok mutlu etti. Çünkü bu şartlarda bu grupların Türkiye'ye gelmesi ülkemizin imajı açısından çok önemli. Son aylarda kruvaziyer gemileri, ülkemizdeki programlarını iptal ettiler dedi.

Tura katılan turistlerin keyifli zaman geçirdiklerini ifade eden Karadağ, Bu tur, Türkiye'nin imajı açısından çok güzel. Güvenlikle ilgili endişelerinin giderilmesi açısından çok önemli. Gayet memnunlar diye konuştu.

Island Sky adlı yolcu gemisi, saat 17.00'de ilçeden ayrılarak Yunanistan'ın Patmos Adası'na hareket etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Aydın - Yolcu Gemisi Didimli Esnafı Sevindirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement