Aydınspor 2. Amatör Küme'ye Düşme Tehlikesi ile Karşı Karşıya - Son Dakika
Yerel

Aydınspor 2. Amatör Küme'ye Düşme Tehlikesi ile Karşı Karşıya

Aydınspor 2. Amatör Küme\'ye Düşme Tehlikesi ile Karşı Karşıya

Bir zamanlar "1.Lig'in Efe'si" olarak bilinen ve tarihte Fenerbahçe'yi kendi sahasında 6-1 yenerek, sarı lacivertlileri sahasında en farklı skorla yenen Türk takımı ünvanını elinde bulunduran Aydınspor, tükenme noktasına geldi.

31.07.2012 16:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bir zamanlar "1. Lig'in Efe'si" olarak bilinen ve tarihte Fenerbahçe'yi kendi sahasında 6-1 yenerek, sarı lacivertlileri sahasında en farklı skorla yenen Türk takımı ünvanını elinde bulunduran Aydınspor, tükenme noktasına geldi.

Aydınlı eski bakanlardan Yüksel Yalova ve Cengiz Altınkaya döneminde Türk futbolunu Afrika pazarına açan ve Cezayir'den Djamel Amani, Nunisi, Sherif Ouzani ve Kadiri gibi futbolcuları getirerek kulüplerin transfer pazarındaki dikkatlerini bir anda Afrika Pazarı'na çeken Aydınspor, maddi imkansızlıklar yüzünden adeta tükendi.

Kurulduğu 1966 yılından itibaren uzun yıllar 2. Lig'de mücadele eden Aydınspor, Teknik Direktör Necdet Zorluer yönetiminde, 1989-1990 sezonunda şampiyon olarak Süper Lig'e yükselmeyi başarmıştı. Süper Lig serüvenine tüm Türkiye'yi sarsan bir skorla başlangıç yapan "Zeybekler" lakaplı takım, 26 Ağustos 1990'da, 1990-1991 sezonunun açılış maçında, Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda, yaklaşık 40 bin Fenerbahçeli taraftarın önünde, Türk Milli takımını da yöneten ve son olarak Rusya'nın FC Anzhi Makhachkalayı çalıştıran Guiss Hiddink'li Fenerbahçe'yi, 6-1 yenmeyi başarmıştı.

1992-1993 sezonunda küme düşen Aydınspor'un düşüşü, Süper Amatör Lig'de son bulmuştu. Geçtiğimiz yılı Süper Amatör Lig'de sahaya çıkmadığı

için 1. Amatör Küme'ye düşen Aydınspor'un bu sezon ne yapacağı merak ediliyordu.

Aydın Futbol İl Temsilcisi Hakan Açıkgöz, kulüplerin vize yaptırma sürelerinin dolduğunu ancak, söz konusu takımın Aydınspor olduğu için yöneticilere ulaşmaya çalıştığını ifade etti.

Bu sezon 1. Amatör Küme'ye düşen Aydınspor, Aydın Amatör Spor Kulüplerine (ASKF) başvuru tarihi dün son olan 600 TL ve kulüp vize işlemleri için gerekli 4 evrak ve kulüp karar defterini teslim edemediğini belirten Açıkgöz, bugün de Kulüp Başkanı Aydın Çepni ahil hiç bir yöneticisine ulaşamadığını belirtti. Çepni'nin işyerine gittiğini ve Çepni'ye haber bıraktığını belirten Açıkgöz, yarına kadar Aydınspor'un başvurusunu yapamadığı takdirde, bu sezonda liglerde mücadele edemeyeceğini ifade etti.

Öte yandan kendisi 2. Amatör Küme'ye düşmesi gündemde olan Aydınspor, geride kulüpte 2005-2011 yıllarında yöneticilik yapanları borç içinde bıraktı. Sosyal Güvenlik Kurumu'na yaklaşık 700 bin TL borcu olan kulübün bir çok yöneticisi kurumdan gönderilen haciz yazılarıyla büyük sıkıntı yaşarken, aralarında çok sayıda tanınmış iş adamının hesaplarına konulan haciz işlemlerinin sürdüğü öğrenildi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aydınspor 2. Amatör Küme'ye Düşme Tehlikesi ile Karşı Karşıya - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement