Ayvalık'ta Sevgililer Gününe Özel Program - Son Dakika
Yerel

Ayvalık'ta Sevgililer Gününe Özel Program

Ayvalık\'ta Sevgililer Gününe Özel Program

Ressam Bedri Karayağmurlar, 14 Şubat Cuma Günü Balıkesir’in Ayvalık ilçesindeki Orhan Peker Sanat Galerisi'nde sanatseverlerle bir araya geliyor.

13.02.2014 14:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ressam Bedri Karayağmurlar, 14 Şubat Cuma Günü Balıkesir'in Ayvalık ilçesindeki Orhan Peker Sanat Galerisi'nde sanatseverlerle bir araya geliyor.

Ayvalık Belediyesi önemli sanat eserlerini Ayvalık halkıyla buluşturmaya devam ediyor. Orhan Peker Sanat Galerisi, 14 Şubat Sevgililer Günü'nde ünlü akademisyen Bedri Karayağmurlar sergisini ağırlamaya hazırlanıyor. Çağdaş ve modern Ayvalık'ın gelişimine kültür turizminin öneminin altını çizen Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen, "Ayvalık'ın kültür ve sanat şehri olarak anılması için birçok çalışma yaptık. Bu çalışmalardan birisi olan Bedri Karayağmurlar sergisinde de Ayvalıklı sanatseverlerin kendilerinden bir şeyler bulacağını düşünüyorum" dedi.

Bedri Karayağmurlar'ın sergisi 14 Şubat Cuma saat 17: 00'de açılacaktır. Sergi, pazar günleri hariç saat;10.00-18.00 arası gezilebilecek.

Bedri Karayağmurlar, 1951 Yılında Niğde'de doğdu. 1974 Gazi Eğitim Enstitüsü Resim Bölümü'nden ve 1987'de Dokuz Eylül Üniversitesi, Buca Eğitim Fakültesi Resim Bölümü'nden mezun oldu. 1990 D.E.Ü. Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde resim Eğitimi Anabilim Dalı'nda "Yaratıcılık ve Eğitim" konulu tezi ile yüksek lisans yaptı. 1993 D.E.Ü. Sosyal Bilimler Enstitüsü Resim Anasanat dalında " Sanatsal Yaratıcılıkta Soyutlama ve Günümüz Sanatındaki Yeri" konulu tezi ve sanatsal çalışmaları ile Sanatta Yeterlik (Doktora) programını bitirdi. Değişik eğitim kurumlarında resim öğretmeni olarak çalıştıktan sonra; 1995 D.E.Ü. Resim -İş Eğitimi Anabilim Dalı'nda göreve başladı. 2002'de Doçent, 2008'de Profesör oldu. Bugüne dek otuzdört kişisel sergi açtı, yurt içi ve dışında çok sayıda sergiye katıldı. Altı ödül aldı.Resimleri özel ve resmi koleksiyonlarda bulunan sanatçının yurt dışında Bosna Hersek Prijador Müzesi, Romanya Cluj Baskı Müzesi'nde de çalışmaları bulunmaktadır. Resimleri resmi ve özel koleksiyonlarda bulunan sanatçı, Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği ve Birleşmiş Ressamlar Heykeltraşlar Derneği üyesidir.

Resim çalışmalarıyla birlikte yürüttüğü edebiyat çalışmalarını öykü ve şiir alanlarında sürdürdü. Bunları birçok edebiyat dergisinde yayınladı. Sanat kuramları ve eleştiri alanındaki yazılarını da sanat dergilerinde yayınlamayı sürdürmektedir. Sanatçının akademik çalışmalar içinde yayınlanmış çok sayıda makalesi ve altı kitabı bulunmaktadır. Sanat çalışmalarını İstanbul Bakırköy ve İzmir Gaziemir'de bulunan atölyelerinde sürdüren sanatçı halen İstanbul Aydın Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde ders vermektedir. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ayvalık'ta Sevgililer Gününe Özel Program - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement