Bahçeli - Tutuklu milletvekilleri - - Son Dakika
Politika

Bahçeli - Tutuklu milletvekilleri -

Bahçeli - Tutuklu milletvekilleri -

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Şu işe bakınız ki terörle mücadelede eşsiz kahramanlıklar sergileyen Engin Alan içeridedir fakat KCK'dan tutuklanan PKK'lılar özgürlüğüne kavuşmuştur" dedi.

04.01.2014 23:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Şu işe bakınız ki terörle mücadelede eşsiz kahramanlıklar sergileyen Engin Alan içeridedir fakat KCK'dan tutuklanan PKK'lılar özgürlüğüne kavuşmuştur" dedi.

Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen Bursa Büyükşehir Belediyesi ve 13 ilçenin belediye başkan adayı tanıtım toplantısına katılan Bahçeli, son günlerde yaşanan olayların ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın çeteyi başka yerde değil etrafında araması gerektiğini söyledi.

Bahçeli, Başbakan Erdoğan'ın suçluları gizlemeye teşebbüs etmekle hukukun üstünlüğünü zedelediğini savunarak, "Hukuk devletini mahvettiğini görmeli ve anlamalıdır. Mahkeme kararlarının uygulanmasını hükümet eliyle geciktirmek, engellemek ve savsaklamak hukuka darbedir ki, bunun hesabını gün gelecek başbakan ve yandaş bürokratları kesinlikle verecektir. Türkiye kuvvetler ayrımına dayanan parlamenter sistemle idare edilmektedir. Başbakan Erdoğan bu aziz ülkeye bedevi aşireti muamelesi yapmamalıdır. Artık pandoranın kutusu açılmıştır" diye konuştu.

Kendilerine göre artık 61'nci cumhuriyet hükümetinin hukuken ve ahlaken iflas ettiğini dile getiren Bahçeli, bu hükümetin Türkiye'nin sorunlarını çözmesinin şu şartlar altında söz konusu olmadığını ifade etti.

Bahçeli, Başbakan Erdoğan'ın rüşvet ve yolsuzluk iddialarından dolayı fazlaca yıprandığını, yaralandığını ve dağıldığını öne sürerek, şunları söyledi:

"Komplolarla vakit geçiren bu zihniyetin demokrasiyi çalıştırması ve bir çıkış yolu bularak Türkiye'yi rahatlatması lazımdır. Bu çerçevede bizim kendisine önerimiz şu olacaktır; Başbakan Erdoğan derhal istifa etmelidir. AKP'nin içinden 62'nci hükümetin kurulması için gerekli çalışmalar başlatılmalıdır. Bu hükümet her türlü iddia ve suçlamaların üzerine kararlıca gitmelidir. Belirlenecek bir AKP'li milletvekili 62'nci hükümeti kurmakla görevlendirilmelidir. Şayet bu isim yeniden Recep Tayyip Erdoğan olursa tartışmalar yine kesilmeyecektir. Bize göre farklı bir isimle 62'nci hükümet oluşmalıdır. Başbakanın yanında her türlü konuya vakıf olan, AKP'yi çekip çeviren, komploları bildiğini iddia eden, dış bağlantıların izini süren, görüşleriyle kamuoyunda bakanlardan, parti yöneticilerinden fazla ilgi toplayan, sesi çok çıkan Yalçın Akdoğan'ın yeni hükümeti kurması için gerekli özveri ve uzlaşma sağlanmalıdır. Bu şahıs madem her şeyin farkındadır, madem Türkiye'nin hangi badirelerle karşılaştığını anlamıştır, o halde yetkiyi de eline alarak bir an önce çalışmalara başlamalıdır. Türkiye'yi önümüzdeki seçim süreçlerine bu şahıs taşımalıdır. Böylelikle başbakan biraz geride kalarak bir iç muhasebe yapma imkanına kavuşacak, Türkiye yeni bir hükümet ve yeni bir başbakanla biraz olsun nefes alacaktır."

- "Önüne gelen cezaevinden çıkmıştır"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, tutuklu milletvekilleri konusunda yapılan ve el altından yürütülen pazarlıkların da meyvesini vermeye başladığını öne sürdü. "CHP'li bir milletvekilinden sonra, PKK kontenjanında seçilen milletvekilleri de peş peşe serbest bırakılmıştır" diyen Bahçeli, şöyle devam etti:

"İstanbul milletvekilimiz sayın Engin Alan'ın mahkumiyet kararına kadar hiç sesi çıkmayanlar, birden bire devreye girmişler, tutuklu milletvekili sorununu gündeme almışlardır. Anayasa Mahkemesi'ne yapılan başvurular cevap bulmuş, sonuç itibarıyla önüne gelen cezaevinden çıkmıştır. Şu işe bakınız ki, terörle mücadelede eşsiz kahramanlıklar sergileyen Engin Alan içeridedir fakat KCK'dan tutuklanan PKK'lılar özgürlüğüne kavuşmuştur. Bu çifte standartlı uygulama vicdanları kanatmıştır. Ne olursa olsun, bu yanlışın ve bu art niyetin tarafları yaptıklarının bedelini ödeyecektir. Ayrıca sayın Alan'ın PKK'lılarla bir ve aynı kategoride değerlendirilmesi, deyim yerindeyse pazarlıklara konu edilmeye çalışılması bizim için züldür, tahammül edemeyeceğimiz bir sapma halidir. Türkiye bu hatadan mutlaka dönecektir. Teröristle kahramanı aynı kefeye koyma densizliği milletimizde karşılık bulmayacaktır. Hukuku tahrip ederek ve hukuki vasıtaları yanlışa yorarak PKK'ların aklanması için bahane bulma arayışına hiçbir dava arkadaşımızı kurban vermeme konusunda kararlı olduğumuzu buradan ilan etmek istiyorum."

Bahçeli, Milliyetçi Hareket'in kargaşa ve cepheleşmenin, gerilim ve kutuplaşmanın tarafı olmadığını, kucaklaşma, uzlaşma, beraberlik, istikrar ve huzurun adı ve tanımı olduğunu belirtti.

Bütün meselelerin üstesinden gelmeye hazır ve kararlı olduklarına değinen Bahçeli, şunları kaydetti:

"Karşımıza çıkacak her engeli tek başımıza aşarız. Kim ne derse desin, ne düzen kurulursa kurulsun hepsini tek başına bozarız. Varsın çıkarcılar iş birliği yapsınlar. Varsın gafiller güç birliği yapsınlar. Varsın koltuk sevdası ile ortaklıklar kurulsun. Varsın gerginlik ve kutuplaşmadan medet umulsun. Biz hepsini yeneriz, hepsiyle başa çıkarız. Huzur için, emniyet için, barış için MHP'den başka alternatif kalmamıştır. Şeref için, haysiyet için, kudret için MHP'den başka yol kalmamıştır. Birlik için, kardeşlik için, kimlik için MHP'den başka umut kalmamıştır. Refah için, aş için, iş için, gelecek için MHP'den başka çare kalmamıştır. Bu itibarla Türk milletine sevdalı herkesi, Milliyetçi Hareket'e destek vermeye davet ediyorum. Yalnızca Bursalıları değil, Türkiye'yi Milliyetçi Hareket'e oy vermeye çağırıyorum. Vereceğiniz oyla cumhuriyete, Türk kimliğine, bayrağa, vatana, milli servetimize sahip çıkın. Bütün bunları tek tek düşünün ve Milliyetçi Hareket'e 'evet' deyin."

Konuşması sırasında partililerin "Öl de ölelim, vur de vuralım" sloganları üzerine Bahçeli, "Önce siz sandığa vurun gerisi Allah kerim" karşılığını verdi.

Bahçeli'nin konuşmasının ardından MHP'nin Bursa Büyükşehir ve 13 ilçesinin belediye başkan adayları, katılımcılara tanıtıldı. Tanıtımın ardından Bahçeli ve adaylar hep birlikte kürsüden poz verdi.

- Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kadir Koçdemir

MHP'nin Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı eski Vali Kadir Koçdemir olarak açıklanırken, 13 ilçenin başkan adayları da şu isimlerden oluştu:

Osmangazi: Zafer Karakılıç

Yıldırım: Ali Yazır

Gemlik: Adnan Bıyıklı

Gürsu: Maksut Kaya

Harmancık: Yaşar Türk

İznik: Kadri Eryılmaz

Karacabey: Ayhan Tayfur

Keles: Metin Tekinyılmaz

Mudanya: Erol Demirhisar

Mustafakemalpaşa: Süreyya Balkış

Orhaneli: Nafiz Kaya

Orhangazi: Mehmet Topçu

Yenişehir: Mehmet Kaya

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Bahçeli - Tutuklu milletvekilleri - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement