Balıkesir'in Kurtuluş Günü'nde Tülütabak Eğlencesi - Son Dakika
Güncel

Balıkesir'in Kurtuluş Günü'nde Tülütabak Eğlencesi

Balıkesir\'in Kurtuluş Günü\'nde Tülütabak Eğlencesi

Balıkesir'İN düşman işgalinden kurtuluşunun 94'üncü yıldönümü nedeniyle Kuva-yi Milliye Meydanı'nda tören düzenlendi.

06.09.2016 16:36

Balıkesir'İN düşman işgalinden kurtuluşunun 94'üncü yıldönümü nedeniyle Kuva-yi Milliye Meydanı'nda tören düzenlendi. Kutlamalarda, işgal yıllarında hayvan postlarını giyip, yüzlerini ve vücutlarını baca kurumuyla boyayan, bu görütüleriyle düşman devriye kuvvetlerini korkuttukları belirtilen derici esnafını canlandıran tülütabakların gösterisi sırasında eğlenceli anlar yaşandı.

Balıkesir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 94'üncü yıldönümünde Kuva-yi Milliye Meydanı'nda tören düzenlendi. Töreni AK Parti Balıkesir Milletvekili Mahmut Poyrazlı, CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, AK Partili Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, AK Partili Karesi Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, bürokratlar, subay ve astsubaylar, gaziler ve şehit aileleri de izledi. Vali Ersin Yazıcı, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Kemal Turan ve AK Partili Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'un halkın bayramını kutlamasıyla başlayan tören, Balıkesir'in kurtuluşunun canlandırılmasıyla sürdü. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da bir mesaj göndererek, 6 Eylül Balıkesir'in Kurtuluş Günü'nü kutladı. Başkan Uğur, Balıkesir'in Kurtuluş Savaşı'nda beş ayrı kongre düzenleyerek, milli bir hükümet gibi hareket ettiğini ve milli mücadelede devleştiğini vurguladı. Başkan Uğur, Balıkesirlilerin göğsünde Kuva-yi Milliye arması taşıdığını söyleyerek hemşehrilerinin bağımsızlıklarına, demokrasiye ve milli iradeye olan bağlılıklarına dikkat çekti.

Balıkesir Mehteran Takımı'nın marş ve gösterileriyle renk kattığı kurtuluş gününde Azerbaycan ve Türk dostluğu da bir kez daha tescillendi. Azerbaycan Kültür Bakanlığı Halk Dansları Topluluğu'nun iki ülkenin bayraklarıyla gerçekleştirdiği gösteri büyük alkış aldı. Halk Dansları Topluluğu'nun sunumunu gerçekleştiren Grup Başkanı Mahmut Salcan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in 15 Temmuz darbe girişimi sonrası söylediğini belirttiği "Ben Türk dünyasının lideri Başkomutan Recep Tayyip Erdoğan'dan emir bekledim. Ordumla beraber desteğe gidecektim" sözlerini aktarıp, "Ama buna gerek kalmadı, biz kültür ordusu ile beraber geldik" diye konuştu. Salcan, Azeri bayrağını Vali Yazıcı'ya, Vali Yazıcı da Türk bayrağını Azerilere hediye etti.

TÜLÜTABAKLAR HEM EĞLENDİRDİ, HEM KORKUTTU

Kurtuluş Günü'nün en büyük ilgi gören gösterisi yine işgal yıllarında hayvan postlarını giyip, yüzlerini ve vücutlarını baca kurumuyla boyayan ve düşman devriye kuvvetlerini korkutan derici esnafı canlandıran tülütabaklardan geldi. Köylü kadınların ve sporcuların da katıldığı geçit töreninin sonunda alana giren tülütabaklar, protokol tribününde davul zurna eşliğinde oynadı. Protokol üyeleriyle hatıra fotoğrafı çektiren tülütabaklar, daha sonra kurtuluş günü kutlamalarını izlemeye gelen vatandaşları kovalayıp, korkuttu ve yüzlerini isle boyadı. Tülütabakların gösterisi sırasında eğlenceli anlar yaşanırken, bazı küçük çocuk ve bebekler ise korkup ağladı. Birçok Balıkesirli de tülütabaklarla selfie çektirdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Balıkesir'in Kurtuluş Günü'nde Tülütabak Eğlencesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement