Barış Selçuk Gazetecilik Yarışması Ödül Töreni - Son Dakika
Kültür Sanat

Barış Selçuk Gazetecilik Yarışması Ödül Töreni

Barış Selçuk Gazetecilik Yarışması Ödül Töreni

İzmir Büyükşehir Belediyesince bu yıl 17'ncisi düzenlenen Barış Selçuk Gazetecilik Yarışması'nda dereceye girenlere ödülleri verildi.

20.09.2016 21:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir Büyükşehir Belediyesince bu yıl 17'ncisi düzenlenen Barış Selçuk Gazetecilik Yarışması'nda dereceye girenlere ödülleri verildi.

İzmir Kültür Park Fuar Alanı'nda düzenlenen ödül töreninde seçici kurul tarafından gerçekleştirilen değerlendirme sonucu Ulusal Haber, İzmir Kent Haberi, Haber Fotoğrafı, İzmir Kent TV haberi ve Hande Mumcu Özendirme ödüllerini kazanlara ödüleri verildi.

Yarışmada, "Haber Fotoğrafı" dalında "Güven'den sığınmacılara hayat veren dokunuş" başlıklı fotoğrafı ile birinci olan Anadolu Ajansı'ndan Emin Mengüarslan ödülünü, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur'un elinden aldı.

Törende konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 17 yıldır Barış Selçuk'u anarak genç gazetecilere de ödül verdiklerini, en büyük dileğinin geleneğe sahip çıkılarak Barış Selçuk ödüllerinin kesintisiz devam etmesi olduğunu söyledi.

Törene, CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen ve bazı ilçe belediye başkanları da katıldı.

-Yarışmada ödül alanlar

Göreve giderken 1994 yılında geçirdiği trafik kazası sonucu yaşama veda eden gazeteci Barış Selçuk'un anısını yaşatmak ve genç gazetecileri teşvik etmek amacıyla İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin bu yıl 17'ncisini düzenlediği Barış Selçuk Gazetecilik Yarışması'nda "İzmir Kent Haberi" dalında Habertürk'ten Melis Apaydın İde "Fotoğraf kertmesi" haberiyle birinci olurken, bu dalda Hande Mumcu Özendirme Ödülü'nü Dokuz Eylül gazetesinde yayınlanan "Devlet, Memurunu İlanla Arıyor" başlıklı haberiyle Aydın Çetinkaya kazanmıştı.

"Haber Fotoğrafı" dalında Anadolu Ajansından Emin Mengüarslan'ın "Güven'den sığınmacılara hayat veren dokunuş" fotoğrafı birinciliğe değer görülürken, aynı kategoride Hande Mumcu Özendirme Ödülü'nü ise "Göçmenlere canlı köprü" başlıklı haberde yayınlanan fotoğrafıyla Habertürk gazetesinden Mehmet İnmez almıştı.

"İzmir Kent TV Haberi" dalında İhlas Haber Ajansından Mihrap Düzöz ve Sinan Yeniçeri'nin "Ölüm yolculuğuna çıkacakken hayatları değişti" haberi birinciliğe layık görülmüş, yine bu dalda Hande Mumcu Özendirme Ödülü'nü ise İhlas Haber Ajansından Ali Gözeten, "Futbolculara kızdı sahaya çocukları çıkardı" başlıklı haberiyle almaya hak kazanmıştı.

"Ulusal Haber" dalında Habertürk gazetesinden Neşet Dişkaya'nın "Antep'ten Deport Resmi" haberi birinciliğe layık görülmüş, bu dalda Hande Mumcu Özendirme Ödülü Hürriyet gazetesinden Nurettin Kurt'a "Gerçeği çetede sahtesi poliste" haberiyle verilmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Barış Selçuk Gazetecilik Yarışması Ödül Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement